Şimdi Ara

★SONY XPERIA™ Z5 COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.162
Cevap
62
Favori
256.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ultiMance kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece o değil s810 v2.1 gerçekten o kadar sıcak değil. Öyle olsa google huawei 6p de bu işlemciyi kullanmaz kirin kullanırdı. Ama sony nin hakkını yememk lazım bi hayli mühendislik adına gelişme kullanmış cihazlarında

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cihaz gelmeden boyle seyler gormek hevesimi kiriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K testinde Z5 Compact en geç ısınan cihaz olmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 6 Ekim 2015; 14:07:15 >
  • Çok oyun oynayan birisi olarak note 5 mi yoksa z5 compact mı tavsiye edersiniz? Pil ömrü olarak soruyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reliq

    Çok oyun oynayan birisi olarak note 5 mi yoksa z5 compact mı tavsiye edersiniz? Pil ömrü olarak soruyorum?

    Pil ömrü olarak note 3 var ablamda sarjı resmen sömürüyo. Z3c bu alanda en iyi telefondur herhalde. Ama note 3 ise iphonela yarışır şarj sömürme konusunda. Tabi bu benim görüşüm başkasında şarjı o kadar gitmiyo olabilir. Fakat benim gördüğüm note 3 böyleydi. Note 5de de z5c yi geçecek bir şarj olacağını sanmam. Fakat note 5 kullanan arkadaşlar daha kesin cevaplayacaktır sorunuzu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reliq kullanıcısına yanıt
    Pil olarak z5c oldukca uzun sureler vadedecktir burasi kesin. Fakat biri 4.6" hd digeri 5.7" 2k ekran var. Oyun zevki acisindan note 5 de oyun oynamak daha keyifli olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reliq

    Çok oyun oynayan birisi olarak note 5 mi yoksa z5 compact mı tavsiye edersiniz? Pil ömrü olarak soruyorum?

    Oyun için en ideali iPhone 6s Plus. Android alacaksan tavsiyem Sony Xperia Z5 Premium veya LG V10'u bekle.
  • Öncelikle belirtmek isterim, uzun yıllardan beri telefon olarak htc kullanan biriyim. Herhangi fan veya troll'üğümü de gören varsa söylesin :) Ki kaldı ki bu konuda sony i koruyan bir konumda duruyormuşum gibi gözüküyor. Ayrıca belirtmek isterim "Sony"nin her türlü donanımına güvenirim, ancak telefon konusunda yazılım olarak baya bir yol kat etmesi gerekiyor. Htc'den geride Samsung'dan ileride bence şu anda. Bana katılırsınız katılmazsınız, bu benim şahsi düşüncem belirtmek istedim :)

    Nese cevabımdan önce attığım mesaj konusunda ki yazımı özetlersem eğer, videoyu çeken arkadaşın maksadını falan kestiremedim. Ayak üstü ve bir hışımla mesajı yazdığım için biraz daha fazla sanki kötü niyetle yaptığı iması ortaya çıkmış. Ama kesinlikle günahını almak istemedim, maksadım buna yönelik değildi.Ama kesinlikle bu video baz alınıp z5 compact almaktan vazgeçilecek bir çalışma değil. Gördüğünüz gibi iyi niyetle ama yapmış olmak için yapılan test videosunu kötü niyetle yapılan bir videodan hiç bir farkı yok. Bu yüzden tekrar söylüyorum bence doğru düzgün güvendiğiniz test yapan birinin veya sitenin videosunu bekleyin. Hatta mümkünse birden fazla olsun, acele etmeyin.

    Sen z5 compact almayı düşünüyor musun derseniz. Şu anda evet. Ama biraz piyasada pişsin denensin ondan sonra nihai karar. Z5 compact'in benim için en büyük artılarıda 64bit işlemci ve ufak ekrandır. Parmak izi ve kamera iyileştirmesi de tatlı niyetine olmuş :) Bu yüzden z3 compact tercih etmem şu sırada. Ama dediğim gibi zaman gösterecek ve esas karşılaştırmayı o zaman yapabilecez.
    Tasarım konusunda bende hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ancak bence en doğrusu elimize alıp inceleyip son kararı vermektir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day
    Android cihaz ilk açıldığında takılmalar yaşanabiliyor ama videoda çok uzun sürmüş bu.Benim z3 compact'ım ilk açıldığında bazı takılmalar yaşatabiliyor fakat kısa sürüyor.

    Öncelikle belirtmek isterim ki, bence bu telefonun açılışı fuarlarda ki ile aynı ve kesinlikle bir sıkıntı var. Normal bir süre değil açılışta ki. Bu yüzden çok haklısınız.
    Ancak yine benim düşüncem, diyelim bu video dört dörtlük bir ön sunum olmuş. Bence bunu kafanıza çok takmayın. Telefonumuzu kaç defa kapatıp tekrar açıyoruz ki açtığımız zaman acil olarak yüksek işlem ve ram kullanan bir uygulama açmamız gerekiyor? Bunu inanın zamanla sony düzeltir. En azından ben böyle olacağına inanıyorum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day
    Fabrika ayarlarına alsa hoşgeldiniz ekranı karşılar dili seçer wifi'ye bağlanır google hesabını yazar vs. ama videolarda öyle bir şey yok direk açılıyor makine.

    Bu konuda malesef yanılıyorsunuz. Fabrika ayarlarına almak bir kaç işlemi içinde bulundurur. Sizin bahsettiginiz ekran bir uygulamadır. Adı da "SetupWizard"dır. (Packet adı com.google.android.setupwizard) Eğer kaldırmak isterseniz bu uygulamayı pekala başlangıcınızdan kaldırabilirsiniz. Yani telefonunuzun ilk açılışı olup olmadığını buna dayanarak söyleyemezsiniz. Bu uygulama acemi kullanıcılar için ayarlarını yapmasını, profesyonel kullancılar içinse, onları oyalayıp arka planda ki lagi farketmemelerini sağlamaktır.(Bence,ama yinede günahlarını almayayım. :))
    Ama yine de dediğim gibi ben videoyu hazırlayan böyle yapmıştır demiyorum. Ama olasılık var mı, var.
    Eğer dilerseniz telefonunuz rootluysa terminalden bahsettiğim uygulamayı şu şekilde çağırabilirsiniz;
    su ENTER
    am start -n com.google.android.setupwizard/.SetupWizardActivity ENTER (veya .SetupWizardTestActivity)
    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day
    Android is starting yazması fabrika ayarlarına alındığı anlamına gelmez.

    Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz bilmiyorum ama bence de full fabrika ayarı demesekte bir miktar alındığı anlamına gelir. Şöyle açıklayayım, benim bildiğim kadarıyla bu yazı dalvik cache oluşturulurken gelir. Tam olarak bütün yapılan işlemlere emin değilim ancak dalvik cache inizi wipe yaparsanız ilk başlatmanız da bu ekranı göreceksiniz. Dalvik çoğunuzun bildiği gibi androidin içinde bulunan bir sanal makinedir. İlk açılışta en çok zaman alan işlemlerden biridir. (İçerikte uygulama sayısı ve boyuta göre değişiklik gösterir.)
    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day
    Ayrıca arka planda ne gibi işlemler yaptığını düşünüyorsunuz?Arkada oyun indirme, uygulamaları güncelleme gibi şeyler görmedim ben.

    Böyle bir video ile bunu görmeniz imkansız. Ancak logcat ile bunu görmeniz mümkün. Ki bazı ayarlamalar yapıp logcat ayarlarını boot kısmını da kapsayacak şekle getirip bakmanız gerekiyor ki bu root yetkisi isteyen bir işlem. Şu anda log aktifse genellikle 3 seviyesindedir. Bunu eğer 8 yaparsanız cihazınız yaptığı her işlemi zaman damgasıyla loglayacaktır ve sizde inceleyebileceksiniz. (Daha da karıştırmayayım.Dilerseniz ayrıntılı anlatımların olduğu yazıları paylaşabilirim.)
    Oyun indirme güncelleme vs eğer play store üzerindense pek kasma yapacağını düşünmüyorum. Benim kastettiğim arka plan işlemleri.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day
    Bu adamın markayı ya da cihazı kötülemeye çalıştığını sanmıyorum.Telefonları bir tutku gibi görüyor bir hobi gibi.Ayrıca videoları da fazla izlenmiyor.Mesela videoları milyonlarca izlense markalar anlaşabilirler diğer markayı kötülemesi vs için.

    Ben de bunu demek istiyorum. Bana da öyle bir izlenim verdi. Bu yüzden de "bu adam hayiiiin, bu adam kalleşşş, bu adam iFoncccuuuu" gibi bir ithamda bulunmadım. Ancak kafamda oluşan soruya da bir türlü cevap bulamadım. Neden testi daha uzun tutmamış. Videonun sonlarına doğru kasma ufak ufak telefonu terk ederken, arada ağırlaşıyor diye ifade kullanıyor. Hayır cekmeye devam et arada kasmaları bizede göster.
    "Kime çalışıyor" dan kastım "kimin menfaatine" çalışıyordur. Yani olayı maddi olarak düşünmedim. Sonuçta fanatiklerin yaptığı her buna benzer hareket,planlıda olmasa bir şirketin menfaatine oluyor. Ayrıca her şeyi parasal olarak görmek doğru değil bence. O kadar izlenmesi olsa zaten o adam kesinlikle hile hurda işine girişip işini baltalamaz. Ha diyelim adam kötü niyetli neden yapıyor o zaman derseniz. Herkes bizim gibi değil. Öyle fanatikler troller var ki artık her yerdeler. Bu forumda bile görebilirsiniz örneklerini :)

    Şunu da belirtmek isterim. Bu cihazın yazılımın da ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum. Özellikle "Android starting" yazısı beni rahatsız etti. Her 5.1.1 telefonda o yazı çıkıyor mu google un neden olduğu bir durum mu bilmiyorum. Anlamanın, emin olmanın tek yolu malesef ayrıntılı logları incelemek.
    O yazının fuarlardaki cihazlarda çıkması bana göre normal. Türlü türlü insan kullanıyor telefonları. Açılışı sürekli temizlemeye ayarlamak kesinlikle mantıklı bir hareket. Acaba bu arkadaş cihazı satın mı almış? yoksa fuarda çalışan bir görevli ve boş zamanında fuar cihazıyla mı test yapmış? Satın alınan cihaz böyleyse vay anam vay...
    Ayrıca bu açılış laginin inanın çok olasılığı var. Donanımsal bir sorun bile olabilir. Kullanılan bir widgettan olabilir. Açılışta çalışan bir servisten olabilir. Yüklenen bir zararlıdan olabilir. vs...
    Anlayacağınız kafam da deli sorular :)
    Ama bana katılırsınız yada katılmazsınız, Özetle;
    1) Sony'nin yazılım konusunda baya çalışması gerek
    2) Bu video baz alınarak bu cihazdan vazgeçilmez. Yerden yere vurulmaz.

    Umarım çok uzun ve karışık olmamıştır. Elimden geldiğince, dilim döndüğünce basit ve anlaşılır cevap vermeye çalıştım. Verdiğim bilgilerde hatalar,yenilikler veya güncellemeler olabilir. Daha güncel bilgisi olan paylaşır, verdiğim bilgiyi düzeltirse üzülmem aksine sevinirim :)

    Edit : http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110934751



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drspawn -- 12 Ekim 2015; 18:11:44 >




  • z5 compact antutu'dan 64000 puan almış arkadaşlar !!!

  • drspawn D kullanıcısına yanıt
    Güncelleme: Android 5.0 ile birlikte dalvik artık kullanılmıyor. Art (Android run time) kullanılıyor. Ama demek istediğiniz böyle bişeyse doğrudur uzun zamandır rom root işleriyle uğraşmıyorum. Sadece dalvik kısmını güncellemek istedim :)

    Edit: Bir çok inceleme videosu mevcut hocam sadece bu şahsın cihazında böyle sıkıntılar mevcut. Arada olabiliyor böyle tesadüfler. Onlarca z5 compact videosu izledim emin olabilirsiniz. Belki yüzleri bulmuştur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.M.G -- 8 Ekim 2015; 8:29:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gsmarena, Z5 Compact için bir inceleme yapmış. Son derece kapsamlı, güzel bir inceleme olmuş. Cihazın olumlu ve olumsuz görülebilecek özellikleri vurgulanmış, özellikle ekran, malzeme ve imalat kalitesi, performansı övülürken, şu yanlardaki gereksiz boşluklar ve daha birkaç noktada eleştirilmiş :

    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_compact-review-1318.php
  • Adreno 430 aslında iPhone 6S'teki T7600'den çok daha güçlü hemde arada bayağı fark var ancak gene de tam verim alabileceğimizi düşünmüyorum.Qualcomm olunca.Zaten Thermal Throttling denilen olaya aşırı uyuz oluyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    Hocam incelemeyi dun gece gormustum ama ingilizcem cok iyi olmadigindan tam vakif olamadim konuya. Rica etsem olumsuz yanlarini siralayabilirmisiniz ? bakalim onlar ne dusunuyo cihaz hakkinda. İsinmayla ilgili bi sikayette bulunmuslar mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    hocam bu incelemeyi açıp incelerken yeni sekmede gsmarena'da iphone 6s incelemesini açtım tek tek baktım. özellikle z5compact'ın kamerası 6s'ten bariz olarak çok geride. pil olarak z5compact daha iyi durumda.
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Hocam bence durum tam tersi z5 compact denge acisindan daha iyi sonuclar elde etmis. Sadece bir kac ornekten de bunu anlamak mumkun degil ayrica. Bir de bu fotograf meselesi artik bence goreceli bi kavram. Kimine gore rengi soguk olan fotograf daha guzel kimine gore rengi sicak olan fotograf daha guzel geliyor artik. Kesinlikle ikiside kapisma konusunda artilari ve eksileri mevcut ama ikiside birbirinden asla geride degil. Hatta isik alma bakimindan z5c daha iyi geldi gozume.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video karsilastirmasinda bir sahne gordum
    Tamam cihazi alacaksiniz ama bu kadar da savunmaniza gerek yok.Her olumsuz yoruma bir cevap veriyorsunuz.Her cihazin arti ve eksisi vardir.Bu olaya eksi denmez ancak kamera olarak iPhone 6S'den geride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreandes -- 8 Ekim 2015; 11:38:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme çok ayrıntılı, adamlar resmen uçmuş her türlü ayrıntıya girerek ki genelde böyle yaparlar zaten. O yüzden, çok özetlemek gerekecek.

    Tasarım ve malzeme : Genelde beğenilmiş, power tuşunun konumu, basit yapısı, simetrik tasarımı övülüyor. Tek eleştiri noktası, arka kapak her ne kadar cam kaplı olsa da,

    çerçeveler plastikmiş ama bu kesinlikle ucuz durmuyormuş elde.

    Ekran : Oldukça beğenilmiş, özellikle ekranın, 680 nit gibi inanılmaz bir parlaklığa ulaşmasından bahsedilmiş. Dolayısıyla günışığında ekranı görme gibi bir sorun yok. Renk

    gösterim başarımı da oldukça iyiymiş. Eleştiri olarak, mesela ekran 720p yerine Full HD olsa , kasa/ekran oranı daha iyi olsa ve ekran da biraz daha büyük olsa iyi olurmuş

    deniliyor.

    Batarya : Çok iyi bulunmuş, karşılaştırma yapmak gerekirse, Z3 compact , 101 saat ve Z5 Compact, 86 saat gibi değerlere ulaşmış batarya testlerinde ki bu, Z5 Compact'ın çok

    daha güçlü bir chipset kullandığı düşünülürse, çok iyi bir sonuç.

    Peformans : Snapdragon chipsetinin performansı çokiyi bulunmuş ki zaten siteye konulan testlerden de belli bu. Özellikle tek çekirdek ve ekran kartı performansı gerçekten çok

    yüksek. Isınma sorunundan hiç bahsedilmemiş, ancak batarya testinde 86 saat gibi bir süre alabiliyorsa, Sony'nin aldığı önlemlerle belki de 810'u yeteri kadar soğuttuğunu

    düşünebiliriz. Malum, Z3+, kamerada dahi ısınıyordu ve ısındıkça hem snapdragon oluyor snapdragon 410 ve hem de bataryayı su gibi içiyordu. Tabii kesin konuşmak için erken.

    Ses kalitesi : Harici bir ses yükselticiye bağlandığında, ses kalitesinin çok iyi olduğu ama ses yuksekliğinin fazla olmadığı söyleniyor ki bu zaten pekçok Sony cihazda

    olağan birşey.

    Kamera : Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği karşılaştırmaya bakmadım, o yüzden birşey diyemem ama, Z5 Compacta konulan kamera, Z5 ve Z5 Premium ile birebir aynıymış ve kamera konusunda, Z5 ve Z5 Premiumdan geri kalmıyormuş. Beyaz dengesi, renk gösterimi, detay seviyesi vs. hepsi çok başarılı bulunmuş. Kullanılan lens, Sony IMX300 denilen, yeni tasarlanmış ve piksel sayısı arttırılmış özel bir lensmiş.

    Düşük ışıkta noise yani kumlanma oluşumu beklediklerinden daha fazla oluşmuş. Bunda da tek led flaş olmasının etkisi olabilir tabii. Dahası, kamera yazılımı hiç beğenilmemiş ve bununla alakalı pekçok sorun anlatılıyor. Kamera yazılımının, donanımdan çok daha geride olduğu ve bunun da fotoğraf kalitesinde sorunlara yolaçtığı belirtiliyor ve Sony'nin, kamera yazılımını güncellemesi gerektiği ifade ediliyor.

    4K video çekimi, hem kalite hem de stereo ses kaydetmesi açısından çok başarılı bulunmuş.Isınma ile ilgili sorundan hiç bahsedilmemiş.

    Diğer özellikler olarak, parmakizi okuyucu çokiyi çalışıyormuş, arayüz hem sade hem de şık ve hızlıymış, hoparlör sesi her ne kadar yüksek olmasa da kalitesi iyiymiş ve fiyat olarak Z3 compacta göre tercih sebebi olup olmaması tamamen kullanıcıya bırakılmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihazi alicam diye bise yok. Sadece begendigim bir model. Daha ulkeye gelmemis dahi incelemeden ne almayi dusunmesi. Tamam iphone un kamerasi en iyi hocam super haklisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • colourofthelife C kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim hocam ellerinize saglik tercume ve yorum icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşağıdaki linklerde panorama olan resimleri açıp incelemenizi tavsiye ederim hocam. resimleri açtığınız zaman resmin sağ üst köşesinde büyüteç var oradan bakabilirsiniz. resmen çuvallamış.


    http://www.gsmarena.com/apple_iphone_6s-review-1314p8.php

    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_compact-review-1318p8.php




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.