Şimdi Ara

Soru:Antifriz kaç yılda ve ya kaç km'de değiştirlmeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
4
Favori
159.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • antifirizi triger kayısıyla beraber devirdaim pompası değiştirildiğinde değiştiriyolar sanırım en azından ben serviste oyle gördüm
  • http://www.eetcorp.com/antifreeze/Coolants_matrix.pdf

    kimyasallar ve nelere karşı koruduğunu merak aedenler için bir link veriyorum.
    bulabileceğiniz renkler ve karşılıkları için tabloya bakınız
  • Arkadaşlar dex-cool bugunlerde yurtdışında çok yoğun üzerinde teknik tartışmaların yapıldığı yeni nesil bir antifirizdir.Bazı resimlerin bin sözcükten daha anlamlı olduğunu sanıyorum.

    http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool-macs2001.php


    http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool2007Part1.php

    http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool2007Part2.php



    http://www.imcool.com/articles/antifreeze-coolant/dexcool2007Part3.php




  • vay canına yaa resmen hasat olmus parcalar. Türkiye'de antifrize bu kadar önem veriliyor mu servislerde? bunlara dikkat ederek mi koyuyorlar acaba. satısı varmı Türkiye'de bu markanın
  • servislerin neye öenm verdiği tartışmalı ($$$)
    Marka olarka satılıyor mu bilmiyorum ama kimyasalın ana grup kısaltması HOAT yani hybrid organic asit tecnology nin kısaltılmışı ,konu detayı ekte

    www.filtercouncil.org/techdata/tsbs/05-2.pdf


    quote:

    Orjinalden alıntı: chevymel1

    vay canına yaa resmen hasat olmus parcalar. Türkiye'de antifrize bu kadar önem veriliyor mu servislerde? bunlara dikkat ederek mi koyuyorlar acaba. satısı varmı Türkiye'de bu markanın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    servislerin neye öenm verdiği tartışmalı ($$$)



    bence servislerin neye önem verdigi tartısmasız ($$$) teşekkürler bilgiler için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    hayır bu ürün değildir.Çünkü açıklamasında etilen glikol diyor bu değil.
    quote:

    Orjinalden alıntı: saksoy

    cidden bende bilmiyordum bu kırmızı anti friz olayını

    ama aşağıdaki ürünse fiyat farkı yok gibi

    kırmızı antifriz bumudur

    http://www.hepsiburada.com/-cbs-belco-autoline-37-antifiriz-3000-ml-095611/productDetails.aspx?categoryid=264016&productid=otm095611





    sayın vezir hocam muhalefet gibi anlamayın ama renk olarak kırmızı gözüküyor yada pemb ebir renk gibi.Kırmızı ile pembe farklımı acaba ?

    mesela benim araçta pembe gibi kırmızı gibi bir antrifiz var.Ben yukardaki linkteki ürünü alıp antrifizin üstüne eklemek istiyorudum.Kafam baya bi karıştı.




  • sayın vezir hocam sizin her renk antifiriz için önerebileceğiniz bir marka var mı?varsa nereden temin edebiliriz?

    mesela benim araçta ya kırmızı ya pembe ikisinin arası bişi bun ahangi marka antifirizi önerirsiniz?

    ve diğer renk antifizlere için de gçerli
  • ara renk olmamalı yukarıda tüm renkleri içeren bir tablo vermişdim bunlardan birine uyması gerekli. Eğer şüphe varsa en güzel araç katalogunda ne olması gerektiğini yazar. Marka olarak hepsi aynı şeyi satıyor , ama içeriği aynıdır. Türk malını her zaman desteklerim ama güven açısından birçok problem çıkardığı için mo*bil , ca* trol vb tanınmış markaları tercih ediniz. kapağı açık olan veya açıkta satılan ürünleri tercih etmeyiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: alpergndz

    sayın vezir hocam sizin her renk antifiriz için önerebileceğiniz bir marka var mı?varsa nereden temin edebiliriz?

    mesela benim araçta ya kırmızı ya pembe ikisinin arası bişi bun ahangi marka antifirizi önerirsiniz?

    ve diğer renk antifizlere için de gçerli




  • vay be benimki kırmızı,10 yıldan fazla gider heralde bana.
  • vezir hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok tesekkür ederim yazılarınız hep bilimsel ve aydınlatıcı
    benimde bir sorum olacak
    su devir daim pompasını ve yağ devir daim pompasının değisme periyodu gibi bir sey varmı , sonuçta bozulduğu an büyük hasar çıkarabilecek bisey
  • hayır değişme periosu diye bir olay yoktur.Ama uzun dönemde kontrolünün yapılması gerekmektedir.Gİzli gizli paslanmış olabilirYukarıda bazı resimler koydum dışarıdan sanki birşey yok gibi görünüyor ama içi kurt gibi yenip bitmiş. Büyük bakımlarda mesela 60000 veya 100000 km gibi bu parçaları da kontrol ettiriniz ki ileride büyük hasarlar veya su kaynatarak araç sizi yolda bırakmasın.Eğer korozyon başlamış ve pas rengi her yeri sarmışsa parçanın en kısa zamanda değişmesi gerekir.
    Unutmayalım ki ustalık da biraz bu işleri gözlemlere dayanarak açmadan tespitte bulunanlarda vardır.Şimdi bir doktır düşününki hemen ameliyat edelim durumu görelim diyor , öbürü çeşitli test ve incelemelerle vucudu ameliyat etmeden teshiste bulunuyor ve zorunluysa açıyor.işte ben hep ikincisini yapabilen ustaları bulmanızı öneririm.parçayı söküp de elinize alınca kör adam bile kokusundan eline gelen pastan parçanın işinin bitmiş olduğunuanlayacaktır.Önemli olan ve aranılan şey kestirimci bakımdır.

    Peki bu nasıl anlaşılır bviraz yanılanması zor bir soru ama en basiti antifiriz renginin pas dolayısı ile değişmesidir , önce ne renk idi sonra ne renk oldutonlaması neden değişti.bunlar size hep ipuçları verir.Fabrikasyon konulan antifirizi gözünüzle görün sonra aracınızdan bir çay bardağı örnek alın aradaki farkı kıyaslayın. Turuncu pas sisteme girerse aye boya paletinde olduğu gibi karışım renkleri olmaktadır.Yani yesil antifirize tutuncu rrenk girerse karışım rengi ne olabilir bunu hayal etmek vey abilmek lazımdır.En iyi ressamlar ve boya ile uğraşanlar bu işleri bilir o yüzden ummadığınız adam size doğru yorumu yapabilir.

    Kolay gelsin diyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: brkpls

    vezir hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok tesekkür ederim yazılarınız hep bilimsel ve aydınlatıcı
    benimde bir sorum olacak
    su devir daim pompasını ve yağ devir daim pompasının değisme periyodu gibi bir sey varmı , sonuçta bozulduğu an büyük hasar çıkarabilecek bisey




  • Kırmızı ömrü 5 yıl veya bir yıl üstü olabilir.Ama o yıl değildir.Km açısından firmaya göre değişiyor ama 200.000-250.000 km kadar garanti veriyorlar.


    quote:

    Orjinalden alıntı: TIMERIDER

    vay be benimki kırmızı,10 yıldan fazla gider heralde bana.
  • Araclarin motorlarinin mefta olmasini engellemek icin sakin ola ki motoru antifriz olmadan kullanmayiniz. Antifiriz oraninizin da %50 den fazla olmamasina ve %30 un da altina dusmemesine dikkat ediniz.
  • Etilen glikol içerikli antifirizin rengi nedir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr5454

    Etilen glikol içerikli antifirizin rengi nedir acaba?

    yeşil renk
  • selam arkadaşlar sizlerı bir şeylerı paylaşmak istıyorum ben ankarada otomaik şanzıman tamiricisiyım bir gün bir sorunlar kaşilaşdım araç ısınınca vites değişmesi sert geçıyordum o araça neler yapdım kı komple şanzıman bile takdım ve sorun gitmedı bir gün pcını başina oturdu o araç çabuk ısınıyor süreklı fan çalişiyordu yanı araç kendını soğutmuyordu pc de araşdırken bir ürün buldum ve bu ürün tüm su yolarını ne kadar tıkanık varsa hepsın açıyor felan diyorlardı ben bu firmayla yazışdım bana denemek için ürün gönderdıler bende kulandım ürün özelikler şunladı otomobilinizde radyatör ve motor bloğunda suyun yol açtığı sorunları ortadan kaldırır. Scale, kireç, çamur ve pas birikintilerini çabuk, güvenli ve etkin şekilde çözer solüsyonunun vereceği reaksiyon egzotermik olup, suyla çalışan ekipmanlarda, sudan kaynaklı birikintileri çözerken aşırı bir sıcaklık artışına sebep olmaz. Solüsyon kendine has kavrulmuş badem kokusunu andıran karakteristik bir kokuya sahip olup, dışarıya herhangi bir nahoş, rahatsız edici veya toksik bir buhar vermez. yanı anlıyacayız o ürün kulanıca sorun kalmadı ve şimdi o ürün türkiye dısbirötürun aldım şimdı çok araşlar kolanıyorum tüm soğutma sitemlerı fabrikadan çıkdıyı gibi yapıyor ve yakıtda bile yzde 15 düşürüyor sizlerle paylaşmak istemışdım bir kusurumuz oldusa af ola herkes saygı sevilerım sunarım iyi günler




  • Soğutma sıvısı olarak hiç su kullanmasak, tamamı antifriz kullansak ne olur? Gereksizliğinin dışında bir yan etkisi olur mu?
  • Bir bilen C4 Hb aracım için hangi antifrizi kullanmam gerektiğini söyleyebilir mi. Geri zekalı servis elemanları biri kırmızı biri de mavi antifriz koymuşlardı bugun baktım ki çamur olmuş hemde leş gibi. Hortumu dayadım bastım suyu bütün içindeki antifriz çıkana kadar temizledim en kısa zamanda antifriz koymam lazım. Allah rızası biri acil söylesin de alayım şu mereti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redstone78

    Bir bilen C4 Hb aracım için hangi antifrizi kullanmam gerektiğini söyleyebilir mi. Geri zekalı servis elemanları biri kırmızı biri de mavi antifriz koymuşlardı bugun baktım ki çamur olmuş hemde leş gibi. Hortumu dayadım bastım suyu bütün içindeki antifriz çıkana kadar temizledim en kısa zamanda antifriz koymam lazım. Allah rızası biri acil söylesin de alayım şu mereti.

    araç katalogunuzda ne olduğu yazar ancak yeni nesillerde genelde kırmızı veya turuncu olan kullnılıyor .Katalog en doğrusunu söyler. Antifriz renkleri içerikleri farklı olduğpu için kullanılıyor , karıştırılması uygun değildir korozyon yapar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.