Şimdi Ara

Sorular (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
386
Favori
171.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam hollandaca/flemenkçe ayrımını bilmiyorum kısaca dutch dili diyelim rosetta stoneda 1.seviyeyi bitirdim ama rosetta daha fazla konuşturmaya yönelik bir program yani present simple past simple gibi öğretiyor present perfect tarzı daha kompleks cümleleri nereden öğrenebilirim? Bildiğiniz english-dutch kaynak varsa oradan da çalışabilirim türkçe dil bilgisi kitabının bir pdf sini buldum o da kitaptan fotokopisi çekilmiş ama kayık bir şekilde onun için pek faydalı değil 3 ayda en azından a2-b1 arası olmak istiyorum yeni yönteminizi merakla bekliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezergecer26 E kullanıcısına yanıt
    Hollandaca-Flemenkçe ayrımı kısaca şu şekilde :
    Hint Avrupa dil ailesinde Cermen dilleri bölümünde Flemenkçe denen bir bölüm var.Flemenkçe;Hollandaca ve Flamanca olarak iki ayrı bölüme ayrılıyor.Belçika'da konuşulan Flamanca,Hollanda'da konuşulan Hollandaca oluyor.En basit şekilde bu şekilde düşünebilirsin.Yani işin asıl mantığı şu sen Hollandaca bilirsen zaten Flamanca da öğrenmiş oluyorsun.Birbirine çok benziyor.Sadece yazım konusunda ufak farklılıklar var.

    Rosetta Stone'da tüm levellerini bitirirsen ki sanırım Hollandaca 3 leveldi.Sizi intermediate seviyesine getirir.Advanced olmak için ayrıca çalışmak gerekir.Bunu daha önce belki yüz kere yazmıştım konularda.

    Bakın bir diğer mesele de bu Türkçe kaynak meselesi.Evet internette birçok Türkçe anlatımlı site var.Yüz kere yazdım yine yazıyorum.O konular eksik.Bir çoğunda yazım hataları,bilgi yanlışları var.Yani bir tane basit anlatımlı Türkçe anlatımlı bir dil bilgisi kitabı almak bu kadar mı zor? Kitap gerekli çünkü siz sadece dil bilgisine bir kere çalışıp öğrendim diyemezsiniz.Alın elinizde kalsın.Unuttuğunuzda açıp bakarsınız.Size gidip 150-200 tl'lik dil öğrenme seti alın demiyorum.15-20 TL'ye bir kitap alın.Dil bilgisi kitabı her zaman şart.Dil öğrenmek istiyorsanız kitap şart.Ben size ana sayfada önerdiğim kitabı da alın demiyorum.Yeterki basit anlatımlı bir kitap alın.Cd'li kitaplar almayın.Vİdeo cd'li setler almayın.Sadece basit anlatımlı kitap.
    Biraz önce sizin için tekrar araştırdım.Türkçe anlatımlı iki tane kitap var.
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/hollandaca-dilbilgisi--aciklamali-ornekli-ve-alistirmali-muzaffer-demirtas/82762.html&filter_name=hollandaca
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/hollandaca-dil-bilgisi-gulay-unver/76038.html&filter_name=hollandaca

    Ama eğer İngilizce biliyorsanız şu kitapta tüm konular eksiksiz var.Ve anlatımı da çok güzel.
    http://www.amazon.co.uk/Modern-Dutch-Grammar-Practical-Grammars/dp/0415828414

    Hollandaca'ya anasayfada belirttiğim şekilde çalışın bakalım nasıl öğreniyorsunuz.Ana sayfadaki Hollandaca dinleme kaynağı çok güzel.

    Başarılar dilerim.




  • Güncelleme:
    Ana konuya İNGİLİZCE ANLATIMLI DİL BİLGİSİ KİTAPLARI konusu eklendi.
  • Güncelleme:
    Ana konuya Rusça kaynaklar bölümüne yeni kaynak eklemdi.Pravda Gazetesi en çok okunan gazetelerden biri.
  • Fono'nun dil bilgisi kitabına çalışmaya başladım.Alıştırmalarında çeviri isteyen bölümleri var ve daha öğrenmediğim konuları bilmemi istiyor.(zamanlar,2. halleri falan).

    Konuların çalışma sırası var mı? Alıştırmalara nasıl devam edeyim?

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredoreyiz -- 1 Ekim 2015; 22:32:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfredoreyiz

    Fono'nun dil bilgisi kitabına çalışmaya başladım.Alıştırmalarında çeviri isteyen bölümleri var ve daha öğrenmediğim konuları bilmemi istiyor.(zamanlar,2. halleri falan).

    Konuların çalışma sırası var mı? Alıştırmalara nasıl devam edeyim?

    Saygılar.

    Kitabın kendi içindeki konu sıralaması var zaten.İlk önce isimler sonra sıfatlar,zamirler diye gidiyor.Fono'ya çalıştıktan sonra kitaptaki alıştırmalar zor geliyorsa anasayfada da önermiştim.Şu 3 sitedeki alıştırmaları kesinlikle çöz.
    http://www.focus.olsztyn.pl/en-grammar-exercises.html
    http://www.englisch-hilfen.de/en/exercises_list/alle_grammar.htm
    http://www.myenglishpages.com/site_php_files/exercises.php

    Lütfen arkadaşlar soru sormadan anasayfadaki konuları okuyunuz.Bakın nasıl çalışılacağı ve internette nasıl alışıtırma sitesi aranacağını da yazdım.Bunu istediğiniz dile uygulayabilirsiniz.




  • Hocam şimdi ben liseyi yeni bitirdim bu yıl üniversiteye kaydoldum ama yabancı dil hazırlık okumayacağım.Evde ingilizcemi geliştirmek istiyorum.Konunuza yazdıklarınızı 2 defa okudum.Kafamda neler yapacağım biraz şekillendi ama siz bana ne önerirsiniz yani nasıl bir yol izlemeliyim önce tense lerimi çalışıp dinleme yapmalıyım yoksa ikisini bir arada mı? Şimdiden teşekkürler..
  • Merhaba benimde size bir sorum var. Yıllarca altyazılı yabancı film ve dizi izledim bu 10 seneyi geçmiştir belki. İmzamdakilere ek, 15 tane daha yabancı diziyi bitirdim. Amacım övünmek değil fakat bugün cnbc-e yada e2 gibi bir kanal açıp gözlerimi kapattığımda çok yayık konuşmadıkları sürece ne dediklerini anlayabiliyorum. Geçen günde şu bilirsiniz sarı ingilizce sözlükleri açtığım her sayfasında en az 10 kelimenin anlamını biliyormuşum. Ama gelin görün gramer adına hiç bir şey yok tamam gelmiş zamanı geçmişi geleceği konuşurken anlıyorum ama bu yapıların nasıl oluştuğunu nasıl kullanıldığını hiç irdelemedim. Sorunum bunu nasıl geliştirebileceğim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mendie

    Hocam şimdi ben liseyi yeni bitirdim bu yıl üniversiteye kaydoldum ama yabancı dil hazırlık okumayacağım.Evde ingilizcemi geliştirmek istiyorum.Konunuza yazdıklarınızı 2 defa okudum.Kafamda neler yapacağım biraz şekillendi ama siz bana ne önerirsiniz yani nasıl bir yol izlemeliyim önce tense lerimi çalışıp dinleme yapmalıyım yoksa ikisini bir arada mı? Şimdiden teşekkürler..

    Üniversite eğitiminize yeni başlıyorsunuz.Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

    Şimdi size 2 soru soracağım.Bu iki soru sizin dil öğrenirken ilerleyen yıllarda başarınızı büyük orada etkileyecek şeylerdir.

    1.En çok hangi yabancı dili öğrenmek içinizden geçiyor? Hangi dili gerçekten öğrenmek istiyorsunuz? Önce bunu bir düşünüp karar verin.

    2.Öğreneceğiniz dil mecburen mesleğinizle ilgili olacak.İmzanızda Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazıyor.Burada ortaya çıkan sorun şu:Kişi mesleğinde fayda sağlamak için mecburen o dili öğrenmesi gerekebiliyor.O nedenle öğrenmeniz gereken dili sevmeye çalışın.Sizin için İngilizce kesinlikle şart.Bu dili bilmek işinizi büyük oranda kolaylaştırır.Hatta mesleğinizle ilgili yayınların büyük bölümü İngilizce.İngilizce'yi iyi düzeyde öğrendikten sonra Almanca diyebilirim.Fakat diğer diller konusunda açıkcası bu mesleğin içinde olmadan,şirketlerin iş alım koşullarını bilmeden bir şey söylemek çok zor.İnternette konuyla ilgili yazan arkadaşlarımız var.Fakat sonuçta kişisel yorumlar.O nedenle üniversitedeki hocalarınıza danışmanız daha mantıklı olur.Onlar daha doğru cevap veririler.Şu konuyu da inceleyebilirsin.Ama dediğim gibi kişisel yorumlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29702866/tm.htm

    Bir de İngilizce olayında ilk önce Zamanlar çalışmayın.Zaten dil bilgisi kitaplarının belli bir sıralaması var.Genelde ilk olarak isimler verilir.Sonra sıfatlar,zamirler diye gider.Zamanlar kitapların hep ortalarında anlatılır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaraxxus

    Merhaba benimde size bir sorum var. Yıllarca altyazılı yabancı film ve dizi izledim bu 10 seneyi geçmiştir belki. İmzamdakilere ek, 15 tane daha yabancı diziyi bitirdim. Amacım övünmek değil fakat bugün cnbc-e yada e2 gibi bir kanal açıp gözlerimi kapattığımda çok yayık konuşmadıkları sürece ne dediklerini anlayabiliyorum. Geçen günde şu bilirsiniz sarı ingilizce sözlükleri açtığım her sayfasında en az 10 kelimenin anlamını biliyormuşum. Ama gelin görün gramer adına hiç bir şey yok tamam gelmiş zamanı geçmişi geleceği konuşurken anlıyorum ama bu yapıların nasıl oluştuğunu nasıl kullanıldığını hiç irdelemedim. Sorunum bunu nasıl geliştirebileceğim?

    Bende sürekli dizi izlerdim.Fakat İngilizce öğrenmek anlamında dizileri sadece izlemek sizin telaffuzunuzu geliştirir.Konuşma becerinizi arttır.Ama sadece izlediğiniz için kelime bilginiz kısıtlı olur.Bu nedenle kitap vs okurken çok zorlanırsınız.Yani demek istediğim insanlarla iletişim konusunda zorlamazsınız ama iş okumaya gelince çok zorlanırsınız.Çünkü siz izlediğim dizideki kelimeleri öğrenmiyorsunuz.Gramer bilmiyorum diyorsunuz.Gramer bilmeden de iletişim kurulabilir.Ama komplex cümleler kurmak,komplex cümleleri okuyup anlayabilmek için gramer şart malesef.
    Yapacağınız şey çok basit.
    Önce bir gramer kitabı alıp anasayfada bahsettiğim şekilde gramer çalışıp alıştırmaları çözün.Özellikle anasayfadaki o 3 alışıtırma sitesini çözmeden bırakmayın.Gramer çalışıtıktan sonra çözebildiğiniz kadar alıştırma çözün.Tabi bunun bir sınırı var.Konuyu anladığınızı artık düşünüyorsanız kuralları öğrendiğinizi artık düşünüyorsanız o zaman alışıtırma çözmeyi bırakabilirsiniz.Bu sayede gramer eksikliği kapatılır.Bu eksik yaklaşık 5 ay sürer.

    Onun dışında benim size ek bir tavsiyem de sesli kitap dinleyin.radyo dinleyin.radyo tiyatrosu dinleyin.Ben bunları yapmam diyorsanız o zaman benim dizi izleme yöntemim gibi yapın.İzlediğiniz her bölümdeki kelimeleri öğrenmeden yeni bölüme geçmeyin.Bu kelime bilginizi büyük oranda arttırır.

    Eğer öğrendiğiniz İngilizce'yi mesleğinizde kullanacaksanız,bir kitap okuyacaksanız,gazete okuyacaksanız,tez,makale bilimsel eser okuyup anlamak istiyorsanız gramer şart şart şart.Başka yolu yok.Bir de gramer şart değil arkadaşlara buradan soruyorum.Gitsinler bilimsel tezlerdeki sadece giriş kısmındaki İngilizce özeti okusunlar.Cümleler öyle uzun ki bunu gramer bilmeden okuyup anlamlandırmak mümkün değil.Başarılar.




  • çok teşekkür ederim. Sonuçları yazacağı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme:
    Ana sayfaya eklediğim tüm dilllere ait okuma kaynakları ekledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mendie

    Hocam şimdi ben liseyi yeni bitirdim bu yıl üniversiteye kaydoldum ama yabancı dil hazırlık okumayacağım.Evde ingilizcemi geliştirmek istiyorum.Konunuza yazdıklarınızı 2 defa okudum.Kafamda neler yapacağım biraz şekillendi ama siz bana ne önerirsiniz yani nasıl bir yol izlemeliyim önce tense lerimi çalışıp dinleme yapmalıyım yoksa ikisini bir arada mı? Şimdiden teşekkürler..

    Üniversite eğitiminize yeni başlıyorsunuz.Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

    Şimdi size 2 soru soracağım.Bu iki soru sizin dil öğrenirken ilerleyen yıllarda başarınızı büyük orada etkileyecek şeylerdir.

    1.En çok hangi yabancı dili öğrenmek içinizden geçiyor? Hangi dili gerçekten öğrenmek istiyorsunuz? Önce bunu bir düşünüp karar verin.

    2.Öğreneceğiniz dil mecburen mesleğinizle ilgili olacak.İmzanızda Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazıyor.Burada ortaya çıkan sorun şu:Kişi mesleğinde fayda sağlamak için mecburen o dili öğrenmesi gerekebiliyor.O nedenle öğrenmeniz gereken dili sevmeye çalışın.Sizin için İngilizce kesinlikle şart.Bu dili bilmek işinizi büyük oranda kolaylaştırır.Hatta mesleğinizle ilgili yayınların büyük bölümü İngilizce.İngilizce'yi iyi düzeyde öğrendikten sonra Almanca diyebilirim.Fakat diğer diller konusunda açıkcası bu mesleğin içinde olmadan,şirketlerin iş alım koşullarını bilmeden bir şey söylemek çok zor.İnternette konuyla ilgili yazan arkadaşlarımız var.Fakat sonuçta kişisel yorumlar.O nedenle üniversitedeki hocalarınıza danışmanız daha mantıklı olur.Onlar daha doğru cevap veririler.Şu konuyu da inceleyebilirsin.Ama dediğim gibi kişisel yorumlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29702866/tm.htm

    Bir de İngilizce olayında ilk önce Zamanlar çalışmayın.Zaten dil bilgisi kitaplarının belli bir sıralaması var.Genelde ilk olarak isimler verilir.Sonra sıfatlar,zamirler diye gider.Zamanlar kitapların hep ortalarında anlatılır.

    Hocam ben mesleğim gereği olarak ingilizceyi öğrenmek istiyorum.Bana zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.Ben sizden tam bir yol haritası istesem yani tam bilmiyorum ne yapacağımı?Dinleme falan sonra eğitim seti almalımıyım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mendie

    quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mendie

    Hocam şimdi ben liseyi yeni bitirdim bu yıl üniversiteye kaydoldum ama yabancı dil hazırlık okumayacağım.Evde ingilizcemi geliştirmek istiyorum.Konunuza yazdıklarınızı 2 defa okudum.Kafamda neler yapacağım biraz şekillendi ama siz bana ne önerirsiniz yani nasıl bir yol izlemeliyim önce tense lerimi çalışıp dinleme yapmalıyım yoksa ikisini bir arada mı? Şimdiden teşekkürler..

    Üniversite eğitiminize yeni başlıyorsunuz.Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

    Şimdi size 2 soru soracağım.Bu iki soru sizin dil öğrenirken ilerleyen yıllarda başarınızı büyük orada etkileyecek şeylerdir.

    1.En çok hangi yabancı dili öğrenmek içinizden geçiyor? Hangi dili gerçekten öğrenmek istiyorsunuz? Önce bunu bir düşünüp karar verin.

    2.Öğreneceğiniz dil mecburen mesleğinizle ilgili olacak.İmzanızda Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazıyor.Burada ortaya çıkan sorun şu:Kişi mesleğinde fayda sağlamak için mecburen o dili öğrenmesi gerekebiliyor.O nedenle öğrenmeniz gereken dili sevmeye çalışın.Sizin için İngilizce kesinlikle şart.Bu dili bilmek işinizi büyük oranda kolaylaştırır.Hatta mesleğinizle ilgili yayınların büyük bölümü İngilizce.İngilizce'yi iyi düzeyde öğrendikten sonra Almanca diyebilirim.Fakat diğer diller konusunda açıkcası bu mesleğin içinde olmadan,şirketlerin iş alım koşullarını bilmeden bir şey söylemek çok zor.İnternette konuyla ilgili yazan arkadaşlarımız var.Fakat sonuçta kişisel yorumlar.O nedenle üniversitedeki hocalarınıza danışmanız daha mantıklı olur.Onlar daha doğru cevap veririler.Şu konuyu da inceleyebilirsin.Ama dediğim gibi kişisel yorumlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29702866/tm.htm

    Bir de İngilizce olayında ilk önce Zamanlar çalışmayın.Zaten dil bilgisi kitaplarının belli bir sıralaması var.Genelde ilk olarak isimler verilir.Sonra sıfatlar,zamirler diye gider.Zamanlar kitapların hep ortalarında anlatılır.

    Hocam ben mesleğim gereği olarak ingilizceyi öğrenmek istiyorum.Bana zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.Ben sizden tam bir yol haritası istesem yani tam bilmiyorum ne yapacağımı?Dinleme falan sonra eğitim seti almalımıyım?

    Eğitim seti almanıza gerek yok.Şuan için sadece İngilizce dil bilgisi kitabı alın.Ana sayfada Fono'yu önermiştim.Başka kitapta alabilirsiniz fark etmez.Ama Türkçe anlatımlı kitaplar alın.Ana sayfadaki yazdıklarımı okumamışsınız.Ana sayfada nasıl öğrenileceğini yazdım.Önce kendi dilinizin yani Türkçe'nin dil bilgisi bilmeniz gerekiyor.Öyle detaylı bilmenize gerek yok.Sadece zamir nedir,sıfat nedir,cümle öğelerine nasıl ayrılır? bir cümledeki kelimeleri gördüğünüzde onun sıfat mı zamir mi fiil mi olduğunu bilmeniz gerekiyor.Eğer bunları bilmeden İngilizce dil bilgisine çalışsanız da başarı oranınız yeterli düzeyde olmaz.Çünkü kendi dilinize çeviri yaparken çok hata yaparsanız.Ki siz mesleğiniz için öğreneceksiniz.O nedenle İngilizce'yi iyi bilmeniz gerekiyor.O ülkeyi ziyaret etmek için yada turistlerle konuşmak için bunları bilmeniz pek gerekli değil ama meslek için şart.Aksi takdirde İngilizce dil bilgisini anlamakta zorlanırsınız.Zaten ülkemizde İngilizce öğrenirken başarısızlığın temel sebebi anadilimizin dil bilgisini bilmiyor olmamızdan kaynaklanıyor.Şuan lise mezunları bile uzun süre Türkçe dersi görmesine rağmen cümleyi öğelerine ayırmakta zorlanıyor.İlk önce kendi dilinizin kurallarını iyi öğrenin.Ne kadar iyi bilirseniz İngilizce öğrenme süreciniz o kadar kolaylaşacak.Ve dil bilgisi çalışırken sıkılmayacaksınız.Bir çok insana İngilizce dil bilgisi çalışmak sıkıcı geliyor.Çünkü kendi dillerinde bilmedikleri kuralları öğrenecekleri dilde öğrenmeye ve uygulamaya çalışıyorlar.
    Yapacağınız diğer şey çok basit.
    Diyelim ki Nouns(isimler)konusuna çalışıp bitirdiniz.O konuyu bitirdiniz diye öğrendim diye düşünmeyin.2 gün sonra unutacaksınız.Bu kaçınılmaz.Bu nedenle o konuyla ilgili alıştırma,egzersiz çözmeniz gerekiyor.Bunun için Google'a girip Nouns exercises yazıp aratın.Dünya kadar alıştırma sitesi çıkacak.O soruları çözün.Konunun tüm detayını artık aklınıza kazıyana kadar çözün.Bakın bakalım artık o konuyu unutuyormusunuz?

    Bu işlem yaklaşık 6 ay falan sürer.
    Bu işlemi yaparken kulağınızın o lisanın ritmine alışması için her gün 1.5 saat canlı radyo dinleyin.Ya da şu sitedeki seviyelendirilmiş eserleri dinleyin.Ayrıca eserlerin yazılı şekli de var.
    http://etc.usf.edu/lit2go/

    Bu şekilde bir çalışma ile üst düzey dil bilgisi öğrenirsiniz.Üst düzey konuşma ve okuma yeteneğine sahip olursunuz.Bu şekilde Çok iyi düzeyde öğrenebilirsiniz.Bu işin kısa yolu malesef yok.Bu süreç en az 1 sene sürer.Tabii Almanca,Fransızca gibi diller en az 2 sene.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mendie

    quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mendie

    Hocam şimdi ben liseyi yeni bitirdim bu yıl üniversiteye kaydoldum ama yabancı dil hazırlık okumayacağım.Evde ingilizcemi geliştirmek istiyorum.Konunuza yazdıklarınızı 2 defa okudum.Kafamda neler yapacağım biraz şekillendi ama siz bana ne önerirsiniz yani nasıl bir yol izlemeliyim önce tense lerimi çalışıp dinleme yapmalıyım yoksa ikisini bir arada mı? Şimdiden teşekkürler..

    Üniversite eğitiminize yeni başlıyorsunuz.Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.

    Şimdi size 2 soru soracağım.Bu iki soru sizin dil öğrenirken ilerleyen yıllarda başarınızı büyük orada etkileyecek şeylerdir.

    1.En çok hangi yabancı dili öğrenmek içinizden geçiyor? Hangi dili gerçekten öğrenmek istiyorsunuz? Önce bunu bir düşünüp karar verin.

    2.Öğreneceğiniz dil mecburen mesleğinizle ilgili olacak.İmzanızda Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazıyor.Burada ortaya çıkan sorun şu:Kişi mesleğinde fayda sağlamak için mecburen o dili öğrenmesi gerekebiliyor.O nedenle öğrenmeniz gereken dili sevmeye çalışın.Sizin için İngilizce kesinlikle şart.Bu dili bilmek işinizi büyük oranda kolaylaştırır.Hatta mesleğinizle ilgili yayınların büyük bölümü İngilizce.İngilizce'yi iyi düzeyde öğrendikten sonra Almanca diyebilirim.Fakat diğer diller konusunda açıkcası bu mesleğin içinde olmadan,şirketlerin iş alım koşullarını bilmeden bir şey söylemek çok zor.İnternette konuyla ilgili yazan arkadaşlarımız var.Fakat sonuçta kişisel yorumlar.O nedenle üniversitedeki hocalarınıza danışmanız daha mantıklı olur.Onlar daha doğru cevap veririler.Şu konuyu da inceleyebilirsin.Ama dediğim gibi kişisel yorumlar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29702866/tm.htm

    Bir de İngilizce olayında ilk önce Zamanlar çalışmayın.Zaten dil bilgisi kitaplarının belli bir sıralaması var.Genelde ilk olarak isimler verilir.Sonra sıfatlar,zamirler diye gider.Zamanlar kitapların hep ortalarında anlatılır.

    Hocam ben mesleğim gereği olarak ingilizceyi öğrenmek istiyorum.Bana zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.Ben sizden tam bir yol haritası istesem yani tam bilmiyorum ne yapacağımı?Dinleme falan sonra eğitim seti almalımıyım?

    Eğitim seti almanıza gerek yok.Şuan için sadece İngilizce dil bilgisi kitabı alın.Ana sayfada Fono'yu önermiştim.Başka kitapta alabilirsiniz fark etmez.Ama Türkçe anlatımlı kitaplar alın.Ana sayfadaki yazdıklarımı okumamışsınız.Ana sayfada nasıl öğrenileceğini yazdım.Önce kendi dilinizin yani Türkçe'nin dil bilgisi bilmeniz gerekiyor.Öyle detaylı bilmenize gerek yok.Sadece zamir nedir,sıfat nedir,cümle öğelerine nasıl ayrılır? bir cümledeki kelimeleri gördüğünüzde onun sıfat mı zamir mi fiil mi olduğunu bilmeniz gerekiyor.Eğer bunları bilmeden İngilizce dil bilgisine çalışsanız da başarı oranınız yeterli düzeyde olmaz.Çünkü kendi dilinize çeviri yaparken çok hata yaparsanız.Ki siz mesleğiniz için öğreneceksiniz.O nedenle İngilizce'yi iyi bilmeniz gerekiyor.O ülkeyi ziyaret etmek için yada turistlerle konuşmak için bunları bilmeniz pek gerekli değil ama meslek için şart.Aksi takdirde İngilizce dil bilgisini anlamakta zorlanırsınız.Zaten ülkemizde İngilizce öğrenirken başarısızlığın temel sebebi anadilimizin dil bilgisini bilmiyor olmamızdan kaynaklanıyor.Şuan lise mezunları bile uzun süre Türkçe dersi görmesine rağmen cümleyi öğelerine ayırmakta zorlanıyor.İlk önce kendi dilinizin kurallarını iyi öğrenin.Ne kadar iyi bilirseniz İngilizce öğrenme süreciniz o kadar kolaylaşacak.Ve dil bilgisi çalışırken sıkılmayacaksınız.Bir çok insana İngilizce dil bilgisi çalışmak sıkıcı geliyor.Çünkü kendi dillerinde bilmedikleri kuralları öğrenecekleri dilde öğrenmeye ve uygulamaya çalışıyorlar.
    Yapacağınız diğer şey çok basit.
    Diyelim ki Nouns(isimler)konusuna çalışıp bitirdiniz.O konuyu bitirdiniz diye öğrendim diye düşünmeyin.2 gün sonra unutacaksınız.Bu kaçınılmaz.Bu nedenle o konuyla ilgili alıştırma,egzersiz çözmeniz gerekiyor.Bunun için Google'a girip Nouns exercises yazıp aratın.Dünya kadar alıştırma sitesi çıkacak.O soruları çözün.Konunun tüm detayını artık aklınıza kazıyana kadar çözün.Bakın bakalım artık o konuyu unutuyormusunuz?

    Bu işlem yaklaşık 6 ay falan sürer.
    Bu işlemi yaparken kulağınızın o lisanın ritmine alışması için her gün 1.5 saat canlı radyo dinleyin.Ya da şu sitedeki seviyelendirilmiş eserleri dinleyin.Ayrıca eserlerin yazılı şekli de var.
    http://etc.usf.edu/lit2go/

    Bu şekilde bir çalışma ile üst düzey dil bilgisi öğrenirsiniz.Üst düzey konuşma ve okuma yeteneğine sahip olursunuz.Bu şekilde Çok iyi düzeyde öğrenebilirsiniz.Bu işin kısa yolu malesef yok.Bu süreç en az 1 sene sürer.Tabii Almanca,Fransızca gibi diller en az 2 sene.

    Çok teşekkürler 1 sene zamanım var ve ben bunu çok iyi değerlendireğim.İyi geceler.




  • Güncelleme:
    Ana sayfaya Almanca haber sitesi eklendi.
    Özellikle başlangıç seviyesindekiler için daha faydalı olabilir.Çünkü her haber seslendirilmiş ve telaffuzu çok yavaş.Her kelimeyi anlıyorsunuz.Güzel bir site.
  • Güncelleme:
    Fransızca kaynak eklendi.
  • ispanyolca daha başlangıç seviyesinde olanlar için için grammar ve vocabulary dinleme okuma vb. diğer konularda ücretsiz yararlanabileceğimiz daha fazla kaynak linki verebilirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordy23

    ispanyolca daha başlangıç seviyesinde olanlar için için grammar ve vocabulary dinleme okuma vb. diğer konularda ücretsiz yararlanabileceğimiz daha fazla kaynak linki verebilirmisiniz

    Ben çalışırken anasayfadaki kaynakları kullanmıştım.Fakat sizin için aradım.Düzgün bir kaynak göremedim.Yine de tekrar bakacağım.Bulduğumda eklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordy23

    ispanyolca daha başlangıç seviyesinde olanlar için için grammar ve vocabulary dinleme okuma vb. diğer konularda ücretsiz yararlanabileceğimiz daha fazla kaynak linki verebilirmisiniz


    Uzun bir araştırma sonunda şunları bulabildim.Ders sayısı fazla ve kaliteli kaynaklar.

    İspanyolca kelime alıştırmaları
    http://www.fluencyprof.com/

    İspanyolca dil bilgisi tekrar,alıştırma için:
    http://www.e-spanyol.hu/en/tests.php

    ASIL HAZİNE DEĞERİNDEKİ KAYNAK İSE ŞU:
    Şu site ise Texas Üniversitesi'ne ait bir site.Beginner dediğimiz başlangıç seviyesinden advanced üstü seviyeye kadar videolar var.Bu videoların İspanyolca ve İngilizce yazılı metni videonun hemen yanında.Yani izlerken yazılı metni takip edebilirsiniz.Hem dinleme hem okuma alıştırması yapabilirsiniz.Sadece bu kadar da değil.Bu her videonun içinde geçen dil bilgisi konuları ayrı olarak anlatılmış.Her video içinde geçen kelimeler ayrı olarak anlatılmış,her video içinde geçen phrases ifadeler ayrı olarak anlatılmış ve son olarak her videonun ayrı bir podcast sesi de var.Yani her video ile ilgili tüm ayrıntılılar var.Çok yararlı bir site.Bitti mi bitmedi.Tüm dil bilgisi konuları ayrıca yine anlatılmış.Ayrıca videoları bitirdiğinizde ki bu baya bir zaman alır.Dünya kadar video var.Sonrasında yetkinlik için ayrıca Proficiency podcast dersleri de var.İtunes yardımı ile indirebilirsiniz.
    Bu kadar detaylı ve kaliteli içeriği bir arada sunan ücretsiz bir site bulmak çok zor.Zaten üniversite sitesi olmasa ücretli olurdu.Sadece İspanyolca dil bilgisi çalışılıp şu sitedeki tüm içeriğe çalışılsa bu işi büyük orada halledersiniz.Çünkü site mükemmel.Başarılar dilerim.Özellikle bu siteyi ana sayfaya da ekleyeceğim.
    https://www.laits.utexas.edu/spe/siteindex.php




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.