Şimdi Ara

Sorularınızı alabiliriz - YKS Eşit Ağırlık 1657. si ve 1706. sı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
15
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Tyt matematiğin tamamının problem tarzı, bilgiden çok büyük resmi görme olduğunu bilmen gerek. Bunun için de bol bol soru çözmen gerek, sorularla uğraşman gerek. Mesela Tyt mat denemesi alıp, soru bankası alıp süre tutmadan çözmelisin. Sorularda kendi yöntemini geliştirmelisin. Tabii bu süreçte tüm soruları yapamayacaksın doğal olarak, bu yüzden soruların çözümlü olması lazım.

    Özet: bol bol kaliteli soru, vakit ayırmak ve çözümünü izlemek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just_brtsh

    Tyt matematiğin tamamının problem tarzı, bilgiden çok büyük resmi görme olduğunu bilmen gerek. Bunun için de bol bol soru çözmen gerek, sorularla uğraşman gerek. Mesela Tyt mat denemesi alıp, soru bankası alıp süre tutmadan çözmelisin. Sorularda kendi yöntemini geliştirmelisin. Tabii bu süreçte tüm soruları yapamayacaksın doğal olarak, bu yüzden soruların çözümlü olması lazım.

    Özet: bol bol kaliteli soru, vakit ayırmak ve çözümünü izlemek
    problemler için önerdiğiniz bi yayın var mı hocam? bilgisarmal apotemi vs
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    eggmann kullanıcısına yanıt
    neden ybs?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C92BB3303 -- 28 Ekim 2019; 16:7:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wiz9 W kullanıcısına yanıt
    Soru tarzı göre göre netlerim arttı. Netler arttı ama sınava harcadığım süre aynı kaldı. Mesela tyt matta 20 net yaparken de 50-60 dk harcıyordum, 35 netlere çıktığımda da. Bol bol pratik, bol bol soru çözmek ve çözümü izlemek; başka yolu yok.
  • iyibilirdik İ kullanıcısına yanıt
    Ben sene başlarında mat kasıyordum daha çok ama ilerledikçe hepsini beraber götürmeye başladım. Senenin bu zamanları TYT matematik 345 soru bankası ile falan uğraşıyordum. AYT Matematik fasikülleri falan çözüyordum, büyük oranda mata ayırmıştım zamanımı.
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Bilgi sarmal'ın TYT mat denemeleri harika ötesiydi, bunu sınava çalışırken forumda da söylüyordum ve gerçekten hak ediyor.

    Soru bankası olarak 345'in soru bankası genel olarak (zor soru kısmında soru zorluğunun bazen abartılması dışında) iyi bir soru bankası.

    TYT için apotemi gereksiz diye düşünüyorum.
  • Towns T kullanıcısına yanıt
    Her gün düzenli bir şekilde attığımı hatırlamıyorum ama bu günlerde 345 TYT mat soru bankası ile uğraşıp duruyordum.

    Sınava birkaç ay kala çok sık TYT mat denemesi çözmeye başlamıştım ki hatta bir kısmını AYT'ye ayırsam AYT matematik sonucum çok daha iyi gelebilirdi.
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam bir sey daha merak ediyorum kac kaynak deneme vs. Cozdunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Bilkent iktisat için hazırlanıyordum sınava 6 ay kala falan. Hatta 11. sınıfta hukuk istiyordum ama sonra soğudum falan işte. Hangi ay hatırlamıyorum ama sınava 4-5 ay falan kalmıştı sanırım, BOUN MIS konusunu gördüm iDenis'in açtığı. Araştırdığımda bana mantıklı geldi, fakülte değil de isminin yüksekokul olması aklımı karıştırdı falan ama iktisatı istediğimi zannettiğim için pek umursamadım. Sınavdan çıktım ve netlerime baktığımda geçen seneye göre 1100 falan geliyordu, ben de sınav daha zor bence 800 civarı gelir dedim. Yine de bölüm araştırdım baya. MIS'i tekrardan gördüm ve bu sefer daha da ilgilenmeye başladım.

    MIS'in ders programının karma olması, yazılımla ilişkisinin olması beni cezbetti aslında. Benim Boğaziçi hayranlığım yoktu (pek araştırmamıştım aslında) ki zaten Bilkent için hazırlanmıştım. Bölüm hocalarımızın yaptığı tanıtım günlerini izledim Youtube'da 2015'den beri falan kayıtları var sanırım. Link için:Boun YBS tanıtım günleri 2019

    Kendim de yazılımla uğraşmak istediğim için ve TM'de yazılımla alakası olan tek bölüm olduğu için bana uygun olduğuna karar verdim.




  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    Hocam tebrik ederim öncelikle.İlk tyt deneme netinizi sorabilir miyim? Ben 10.sınıfın yazından beridir fırsat buldukça azar azar çalışmaya başladım.12.sınıfa başlayınca bitti.12.sınıfın başında TYT'nin bir daha üstünden geçmeye başladım.Hem de 345 TYT Matematik çözmeye başladım,şu an bitmek üzere.Sorularım;

    İlk TYT Deneme Netiniz?


    TYT'den Matematik dersi için kaç tane kaynak çözdünüz?


    Ben 345'i çözerken bir soruya gerekirse 5-6 dakikamı harcayıp çözmeye çalışıyorum.Çok merak etmediğim soruların cevabını hemen izlemiyorum.İsaretliyorum Kasım tatilinde hepsini izleyeceğim.Bu yöntem doğru mu? Bir soruya 5-6 dakika ayırmak doğru mu? Ekim ayında çözemeyip çözümünü izlediğim soru gerçek sınavda gelirse yapabilir miyim? Siz yaptınız mı?



    Siz de bizim gibi EAcısınız.TYT Fen'e nasıl çaliştiniz ve ne zaman çalısmaya basladiniz?




    Netlerim çok düsuk geliyor.Ilk denemem 54 ikincisi 58 net geldi.Bunu söylememem ayıp ama hedefim ilk 1k veya daha iyisi.Olur mu? Normal midir?



    TYT Türkçede paragrafta çok yanlış yapıyorum siz de böyle miydiniz bunu zamanla aşabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim.
    yakın bir tarihe kadar hukuk istiyordum lakin ezberci anlayış beni hukuktan soğuttu. sizce yanılıyor muyum? gece gündüz kitaplara dalmak falan, ne bileyim, hiç mantıklı gelmiyor. ezberliyorsun resmen.

    iktisat (ekonomi) düşünüyordum fakat bana katacağı değer açısından düşününce net bir şey göremedim. yani iş alanı olarak ne yapabilirim o bile bir sıkıntı.

    ybs'den memnun musunuz? nasıl gidiyor hazırlık? hocaların seviyesi ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edebiyat ve sosyal derslerine nasıl çalıştığınızı anlatabilir misiniz :) Tebrikler bu arada.
  • Hocam denemelerde 20net yapıyorum matematikte. Genelde ugrastirixi sorulari geciyorum yoksa zamanim yetmiyor. Geneli bos oluyor. Napayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam edebiyat ve tarihe nasıl çalışmıştınız? Ede için Kadir gümüş+özet çıkarma+el kitabından okuma sonra limit ve yanına 1 tane daha sb nasıl olur sizce?
    Bi de geometri için neler yaptınız ve geo ne zaman bitti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek.

    Hukuktan soğuma sebebim aslında genel olarak oydu, bir de yabancı dil olayı eğer direkt bir ülkenin hukuk sisteminde çalışmayacaksan gerekli olmadığı için istemedim ve zamanla soğudum. Ayrıca tamamen sözel olması gibi bir şey var, dayanabilirdim galiba ama caydırıcı etkenlerden birisi

    Ybs'den bölüme geçmesem de memnun olacağım kanısındayım.

    Hazırlık harika gidiyor, hocalar -bu kadar beklemiyordum- çok kaliteli insanlar. 4 ayrı kur seviyesi var, p4 en iyisi. Ben p3'üm ve A hocam (3 gün dersİ olan) Amerikalı, B hocam (1 gün dersi olan) Türk. Derste sadece İngilizce konuşuyorlar ve ikisi de kendi ders işleyiş tarzlarıyla bize çok şey katıyorlar. Dersler çok yoğun olmuyor aslında eğer p1 değilsen. Özellikle p3 ve p4'ün haftaiçi 4 gün ders görmesi çok iyi Daha başındayız bakalım.




  • Teşekkürler. Ben kendi yöntemimi anlatayım.

    Coğrafyadan (tyt'de 4 net, ayt'de 6 net) pek bahsetmek istemiyorum, malum iki sınavda da çok basit geldi. Tek yapmamız gereken dünya haritasında dağlık alanları, kurak alanları, nüfusu yoğun alanları falan bilmekti...

    Tarih için (7D 0Y)2018 AYT'de gelen bilgi soruları beni korkuttuğu için bol bol internetten video açıp not aldım. İnternetteki notlardan yararlanıp kendi notlarımı da aldım. Sonrasında sarmal ayt coğ-tarih 1 denemesi çözdüm her ne kadar sınavdan zor olsa da geliştirdi. Bu ders için genel kültür cidden lazımdı zira o Tapu Kağan sorusunu gördüğümde KPSS sınavı koydular sandım önüme. Özet olarak: her detayı okuyun, sene içinde bol bol tarihle alakalı bilgiler okuyun, izleyin. TYT tarih için bir şey yapmanıza bile gerek yok, AYT'ye çalışırken bilgi sorusunu halledersiniz zaten, o yorum sorularını çözersiniz be

    Edebiyata (21D 3Y) gelelim. Ben edebiyata 11'de düzenli çalışarak ısındım aslında. 11. sınıfta işte Batı etkisindeki Türk Edebiyatını okulda gördüğümüz için çalıştım ve sonrasında ara sıra not okuyup test çözmek dışında bir daha tekrar etmedim. Cumhuriyet Edebiyatı'na ise gereksiz bir şekilde yazarların birçok eserini ezberleyerek çalıştım. Bunu önermiyorum, tamam işe yarıyor ama boşu boşuna vaktinizi harcıyorsunuz. Mesela Atilla İlhan'ın 20'den fazla eserini ezberlediğimi hatırlıyorum ama ÖSYM'nin soracağı (tamam müneccim değiliz de işte biliyoruz artık önemli eserleri) en fazla 5 eseri vardır. Bunun için size kesinlikle hafıza teknikleriyle ezberleten siteleri öneririm, doping hafıza ve edebiyat seminerleri gibi.

    Unutmadan Felsefe (5 net) için size önerim bol bol not çıkarmanız ya da not okumanız. Not okumaktan çok da test çözün, kaliteli uzun ve beyin yakıcı felsefe soruları çözmenizi öneririm ki ÖSYM de bunu yapıyor. Bu sene kolay sordu aslında ya niyeyse. Benim denemelerde en çok net kaybettiğim derslerden birisiydi ama ÖSYM denemelerden bin kat daha kolay sordu Allah'tan




  • eafur E kullanıcısına yanıt
    Üstteki arkadaşa yazdığım gibi Edebiyat için not çıkarmak güzel bir yöntem ama doping hafıza ya da edebiyat seminerleri kullanırsanız bence daha çok verim alırsınız. Hem zamandan hem de netten artış... Keşke ben de son zamanlarda keşfetmeseydim diyorum yani, tam reklam gibi ama

    Geometri için neler yapmadım ki diyeyim TYT geometride 9 sorudan 6sını doğru yaptım, AYT geo olduğunu sandığım (şekilsiz geometri...) kısmında 8 sorudan 4 soru yaptım. Bu pek iç açıcı olmayan sonuçlarım eğer iyiyse benim yöntemim farklıydı. Geo ile münakaşam 12. sınıfa geçerkenki yaz başladı. Aldım Antrenmanlarla Geometri 1'i hapur hupur yedim Bu sadece bana üçgenlerle ilgili olan bazı tipik kurallarda pratiklik kazandırdı ve hafızama kazıdı aslında. Ondan sonra sene içinde adamakıllı bir geometri kitabı çözmedim. Sürekli TYT geometrisi ile alakalı sorular çözdüm, dershanede işlendi not aldım ve basit sorular çözdüm Karekök sıfırdan ve Karekök Tyt geo'dan. Bunlar güncel kaynaklar değildi, ÖSYM tarzı soruları yoktu. Ben ÖSYM tarzı soruları dediğim gibi denemelerde gördüm, bunlar sadece kuralların aklımda oturmasını sağladı.

    Sana geometri için keşke yapsaydım dediğim ve yapman gereken tek şey: Kenan Kara izle, not al ve bol bol güncel kaynaktan soru çöz. Ne kadar erken geometri ile uğraşman o kadar iyi. Kenan hoca cidden bir lütuf, iyi değerlendirin. Benim gibi son aylarda keşfetmeyin veya varlığından haberdar olup videolarına bakmamazlık etmeyin İzleyin, not alın ve sene sonunda Kenan Hoca'ya teşekkür edin




  • TYT matematik dediğini sanıyorum ve varsayıyorum Yapman gereken şey bol bol sadece tyt mat denemesi çözmek ama ondan önce bir soru bankası çözmeni öneririm. 345, Metin yayınları falan gibi güzel soruları olan.
    Çözdüğün denemelerde 20 net yapıyorsan deneme sonrası otur, yanlış yaptığın ve boş bıraktığın soruları çözmeye çalış. Vaktini harca, zamanı dert etme çünkü mantığını kavramalısın. Hala anlayamadıkların olacak illa, çözümünü izle ya da hocana çözdür. Hoca peşinden koşmaktansa tabii çözümlü kaynaklar almanı öneririm.
  • Ben ilk denememi 11. sınıfın 2. döneminde falan çözmüştüm ve YGS denemesiydi o zamanlar. Matematikte 5 net çıkarmıştım ve yaza kadar bir daha deneme çözmedim Yaza kadar arada sırada bazı hafta sonları temelden tyt mat anlatan hocalar izleyip not aldım ama sadece not aldım, soru falan çözmedim. Yazın ilk genel TYT denememi çözdüğümde 55 net falan çıkarmıştım sanırım, matematik 10-15 civarıydı sanırım. Hatta 2018 TYT çözmüştüm ardından 61 net çıkardım. Matematiği 22D 2Y falan olması lazım, fotokopiyi hatırlıyorum üstüne yazmıştım Uzun süre boyunca 55-65 net arası yaptım TYT'de, sanırım kasım-aralık aylarına doğru 70e çıkmaya başlamıştım. Gözle görülür bir net artışı yapmak çok zordu o dönemde. Ben 345 matematiği senin gibi bu zamanlarda yavaştan bitirmeye başlamıştım, tabii ÖSYM tarzında zor soruları çözememiştim çoğu zaman

    TYT Mat için çözdüğüm soru bankaları: 345, Bilgi Sarmal (eski basımını proje ödevi için çözmüştüm ilk dönem, 2. dönem açık liseye geçtim), Karekök MPS 1-2 (Bu kitapların %75'ini falan bitirdim. Konu mantığını anlamak için güzel kitaplardı, TYT tarzı değiller tabii artık)
    Denemeler: Piyasada gördüğün bilinir neredeyse tüm TYT genel denemelerini çözdüm. TYT Mat için kesin çöz dediğim Sarmal 15li denemeler var. Ayrıca 345 tyt genel denemesi ve tyt mat denemesi güzeldi.



    "Ben 345'i çözerken bir soruya gerekirse 5-6 dakikamı harcayıp çözmeye çalışıyorum.Çok merak etmediğim soruların cevabını hemen izlemiyorum.İsaretliyorum Kasım tatilinde hepsini izleyeceğim.Bu yöntem doğru mu? Bir soruya 5-6 dakika ayırmak doğru mu? Ekim ayında çözemeyip çözümünü izlediğim soru gerçek sınavda gelirse yapabilir miyim? Siz yaptınız mı? "

    Gerçekten çok iyi bir şey yapıyorsun. Ben ilkte çözebildiğimi çözüp sonra bu sorulara dönüp vaktimi harcıyordum. Hemen çözüm izlememek, soru üzerine kafa yormak harika geliştiriyor bu derste insanı ve aslında bu dersteki başarının sırrı, anahtarı da bu. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum TYT Mat için tavsiye isteyenlere. Soru üzerine kafa yorun ve kendi pratik yönteminizi bulup ona göre çözün.


    TYT Türkçe gerçekten nefret ettirmişti kendinden sınava doğru. Sene içinde sürekli 33 net civarı bi ortalama net çıkıyordu, arada şoka uğratan netler de oluyordu 25-27 gibi. Bunu bol bol deneme çözerek yeneceksin tabii ki. Mümkünse soru bankasına bulaşma deneme çöz. Tabii benim yanlışım paragrafta çok diyip dil bilgisini aksatma çünkü ben böyle yapmıştım sınavdan 2 ay önce falan fark edene kadar. Sarmal'ın YGS Türkçe soru bankası çözmüştüm ben dil bilgisi için, zor sorular var. Belirtmeden geçmek istemem, Türkçe için piyasadaki çoğu denemeler sınavdan alakasız. Şu örneği vermeye bayılıyorum, ben TYT'den 3 gün önce girdiğim bir denemede Türkçe'den 22 net falan yapmıştım. Piyasada bu derse göre ÖSYM ayarında soru soran neredeyse hiç kaynak yok. Birisi çok kolay diğeri çok zor soruyor hatta başkası senin aklını karıştıran ama aslında doğru cevabı olmayan, hatalı olup da yine de piyasaya sürülmüş sorular soruyor. Kaynak, deneme arıyorsan git DGS, KPSS, TYT, YGS, MSÜ çıkmış Türkçe sorularını çöz. Şunu unutma: Türkçeyi sınavda modundaysan yaparsın. Ben sınavdan çıktığımda 25D falan çıkar diyordum ve gerçekten mal olmuştum o uzun paragraf soruları ve hatta şıkları ile. Sonuç geldiğinde ise 37d-3y çıktı ve çok şaşırdım. Kendini sınava hazırlaman gerek, bunun yolu da çok fazla deneme çözmekten geçiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just_brtsh

    TYT matematik dediğini sanıyorum ve varsayıyorum Yapman gereken şey bol bol sadece tyt mat denemesi çözmek ama ondan önce bir soru bankası çözmeni öneririm. 345, Metin yayınları falan gibi güzel soruları olan.
    Çözdüğün denemelerde 20 net yapıyorsan deneme sonrası otur, yanlış yaptığın ve boş bıraktığın soruları çözmeye çalış. Vaktini harca, zamanı dert etme çünkü mantığını kavramalısın. Hala anlayamadıkların olacak illa, çözümünü izle ya da hocana çözdür. Hoca peşinden koşmaktansa tabii çözümlü kaynaklar almanı öneririm.
    Acil aldim, ne olacaksa olsun artik diyerek kurstaki hocayla paralel gitmeye calisiyorum. Gercek matematik bu degil hocam, cok sıkıcı. Aytye de baslayacagim galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.