Şimdi Ara

SORUN GÜNCELLENDİ Bilgisayar geç açılıyor sorun disklerde değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 512 GB M2 SSD ve 2 TB HDD olan bir bilgisayar kullanıyorum. Yaklaşık 10 gün önce ekran kartı problemi nedeniyle tüm parçaları test ederken m2 diski de söküp geri taktım o güne kadar hiçbir problem yoktu. Ardından ekran kartımın muadili gelince yine görüntü gelmeme problemi olmaya başladı ben de sorun halen ekran kartında zannederken (vga cpu memory ışığı yanmıyor anakartta) bazen 20 saniye de bazen çok daha uzun süre de bilgisayarda görüntü yoktu. Sonradan fark ettim görüntü geldiği sırada M2 SSD nin ışığı yanıyor. Aklıma söküp taktığım ve bundan kaynaklı problem olabileceği geldi SSD'siz de bilgisayarı çalıştırdım çünkü.

    Bu problemi nasıl çözebilirim biostan ssd yi boot 1 yaptım (bu arada ssd hdd boot 1 olarak gözüküyor) formatta attım ancak halen disk 0 hdd ve bilgisayar geç açılıyor bazen bu süre çok uzuyor. HDD AHCI olarak gözüküyor.

    Anakart: MSI B450M PRO M2 MAX


    Güncelleme: Hard diski söküp sadece M2 ile bilgisayarı açmaya çalıştım yine aynı şekilde geç görüntü geldi (bazen gelmiyor) anladığım kadarıyla başta boot etmiyor bilgisayar ardından dram vga ışıkları sırayla yanıp sönüyor ve ssd ışığı yanıyor normalde böyle bir olay olmuyordu biosu en son sürüme yükselttim belki de ondan sonra olmaya başladı. Emin olduğum şey ekran kartı sıfır geldi ve sorunsuz çalışıyor. Ramleri söküp taktım 16 olarak gözüküyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadocan1 -- 25 Eylül 2021; 22:50:34 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.