Şimdi Ara

Sorun HDD mi? Virüs mü? ==> SS li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb. arkadaşlar benim pc'nin hdd ışığı sürekli yanıyor ve pc donuyor bu durum bazen 15-20 sn. bazen 4-5 dk veya daha uzun oluyor. daha sonra pc kendine geliyor. Pc donduğu zaman reset atarsam açılışta da takılmalar oluyor. Bitdefender Internet Security ve HD Tune pro ile tarama yaptım resimler aşağıda.kararı siz verin virüs mü? HHD mi?
     Sorun HDD mi? Virüs mü? ==> SS li Sorun HDD mi? Virüs mü? ==> SS li Sorun HDD mi? Virüs mü? ==> SS li Sorun HDD mi? Virüs mü? ==> SS li

    http://imageshack.us/a/img18/2395/2c28.jpg
    http://imageshack.us/a/img27/6747/slz7.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouMak -- 27 Haziran 2013; 22:06:42 >







  • Up
  • quick scan da hata cikmaz. Quick scan olmadan deneyin.
  • hdd temiz görünüyor. virüs taraması da yaptıysanız onu da geçelim.

    3-4 dk kasıyor sonra kendine geliyorsa cpu kullanımı tavan yapmıştır.
    task managerdan takip edin, hangi uygulamanın patlattığını tespit edin.
  • cpu kullanımı normal cpu yu aşırı kullanan bir program yok.Ama Auslogics BoostSpeed programının kaynak kullanımı bölümünden CPU-RAM-DİSK-Ağ kullanımlarını izleyebiliyorum. diski yoran bi exe var adı "csrss.exe" bu exe den iki tane var biri normal diğeri çok fazla kullanıyor hdd yi. HDD takıldığında yani ışığı sabit olarak yandığında bu csrss.exe % 100 olarak kullanılıyor.Son çare format atacağım ama (C:) bölümüne format atabilirim sadece bu da bir işe yarar mı bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
  • YouMak Y kullanıcısına yanıt
    Selam
    HDD'niz tam olmasada, fena değil ama kasma işleminin HDD'den kaynaklandığını sanmıyorum.. Virüs olasılığı yüksek veya sistem arka planda yedekleme işlemi gerçekleştiriyor olabilir.
    Yedekleme işlemini kapatın ve çalıştır'a msconfig yazdıktan sonra çalıştırın. Başlangıç sekmesindeki tüm çalışanları iptal edin(başlangıçta çalışmasın) ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yeniden gözlemleyin.

    Format yapmadan önce isterseniz DOS üzerinden(Windows'ta hiç bir işlem çalışmaz bu durumda) Avira AntiVir Rescue System veya Kaspersky Rescue System ISO dosyasını indirip bir CD'ye yazdırdıktan sonra, bu CD ile başlatıp, sistemdeki tüm HDD birimlerinin virüs tarama işlemini gerçekleştirin.
    Şayet yine olmazsa, format atmanız kaçınılmaz oluyor..
    Kolay gelsin ve başarılar..
  • başlangıç sekmesinde kilerden sadece "Bitdefender Internet Security" işaretli onuda kaldırdım ama sonuç yine aynı. dediğiniz programları cd ye atıp bir de öyle deneyeceğim. sonucu buraya yazarım . yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • Bilgisayar özelliklerini yazar mısın.Ram miktarı nedir.
  • 2 gb 667 mhz ram

    core 2 duo e6600 işlemci

    Ati radeon HD 5670 1gb ekran kartı

    MSI P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2) anakart

    High Power Element PLUS 500W power supply

    Seagate 1TB ST31000528AS HDD

    Windows 7 ultimate 32 bit
  • Disk taramasini yavas yap... diskin sıkıntılı gibi... 0.9mb okumaya dusen disk soru isaretidir her zaman... error scan qucik olmadan 2 saat falan surer. Testi mutlaka yaptir.
  • combofix ile tarat duzelır bence herhangı bır regıstry ayarları bozulmus olabılır
  • combofix i daha önce denedim birşey çıkmadı.
  • Sorun çözüldü...! dün Avira AntiVir Rescue System ile cd den boot edip tarama yaptım ne virüs var ne birşey. sonra HD Tune ile yavaş tarama yaptım bad sectör de yok. Format atayım dedim hdd ye komple. windows 7 yükledim kurulumda takılmalar kasmalar oldu. neyse windows 7 kuruldu. sorun yine aynı HDD takılıyor. Bende low level format atayım dedim ve maxblast 5 ile formatladım. Formattan sonra windows7 sorunsuz kuruldu. Şimdi ne donma var ne de takılma, ki inşallah da olmaz yani low level format sorunu çözdü ilgilenen herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.