Şimdi Ara

Sorun Nedir? Yardım Lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Birkac gun once intel core2quad Q8300 2.5GHz islemci aldim.
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=39107

    *Onceki islemci core2duo E4600 2.4Ghz'di.http://ark.intel.com/Product.aspx?id=32242&processor=E4600&spec-codes=SLA94

    Anakartım Gigabyte GA-P35-DS3L Revizyon 2.0
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-p35-ds3l_20.html

    Ekran Kartı Sparkle GeForce 8600GT Calibre
    http://www.donanimhaber.com/Sparkle_GeForce_8600GT_Calibreyi_duyurdu-4672.htm

    RAM Corsair 4 GB DDR2 1066MHz.

    World of Warcraft oynuyorum. Makina ekran karti dahil bu oyunu cok rahat kaldiracak seviyede, 2 yildir da kaldiriyor. Ara sira olagan crash'ler olurdu, aldirmazdim. Ancak islemciyi aldigimdan beri surekli crash oluyor. Onceleri oyunu oynarken bir hata mesaji ile masaustune atiyordu, normal bir crash'ten farksizdi. Sonra restart da etmeye basladi. Simdi restart etmeden once bir anlik mavi ekran verip hemen restart ediyor..

    anakartin BIOS update'ini yaptım.
    islemciyi taktiktan sonra chipset'ini intel'den yeniledim.
    WoW'u repair ettim.
    Ekran karti zaten son driver'ında.
    son zamanlarda makinaya virus girmesine neden olabilecek her zamanki kullanımın dısına cıkan bir kullanımım olmadı, veya herhangi bir harici bellek takmadım.

    yeni islemciyi aldiktan sonra olmasi epey tadımı kacırdı tabi, ancak islemci anakart ile uyumlu?? tek aklıma gelen sey, eski islemci 65w guc harcarken yenisi 95w harcıyor diye belirtilmis. Benim power supply'im yeni degil, coolermaster kasa ile gelen 400w civari bir sey. (evde degilim gidince bakacagim ama max 450'dir, boyle biliyorum.)

    Dedim acaba makina eski islemci ile limitinde mi calisiyordu, yenisi power supply'ı zorladı da ondan mı sureklı bir an mavi ekran gorup reset yiyorum. Aklıma da baska bir ihtimal gelmiyor, islemciyi aldıktan sonra ortaya cıktıgı icin herhangi bir parca bozuklugu degildir dedim. Sizce power supply dan suphelenmekte haklı mıyım, veya baska bir sey mi olabilir?

    Tesekkurler.







  • Bios'tan "hata oluşunca bilgisayarı tekrar başlat" seçeneğini iptal edip mavi ekran çıkınca, oradaki hata kodunu yazabilirseniz daha kolay bir çözüm oluşabilir belki.

    Power Suply'dab olsaydı, mavi ekran vermez, yetersiz kaldığı yerde makineyi kapatırdı. Sizin sorununuz daha çok donanım çakışması gibi oluyor.
    Herhangi bir donanımınıza OC uyguluyormusunuz birde bu nokta da olabilir.
  • Hicbir OC uygulamiyorum. Anakarta uyumlu bir islemci aldigim icin boyle bir sorunla karsilasacagimi da hic dusunmemistim acikcasi. sevinmistim cpu aldim diye, kursagimda kaldi.

    acaba ısı sorunu olabilir mi? OC yok, driverlar tamam, parcalar uyumlu.. bilemedim..
  • %90 ısı kaynaklı. İşlemcinin fan ve soğutucu bağlantılarını kontrol edin derim.
  • yorumlarinizin ardindan ısı degerlerini gozlemledim.

    islemci ve ekran karti, daha oyuna girmeden wow un login ekraninda 88'er dereceyi gordu. cikip cpu ve ekran karti icin fan alıp geldim.

    cpu fan ::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions :::
    vga fan CoolViva Pro SE - Cooler Master

    vga fanı takamadım, cunku vga nın diger yuzunda fazladan bir heatsink var ve vidalar kısa kalıyor.. karta zarar vermemek icin heatsink'i cikarmadim.. harici bir fan dayar soguturum dedim.

    cpu fanı takmak icin anakartı sökmem gerekti.. sonunda taktım, makinayı geri topladım ve dugmesine bastım. masaustunu bir an icin gordum; ve tekrar reset attı. kapatıp tekrar actım, bu kez 5 saniye icinde 3 kez yeniden basladi.. aldıgım yeni cpu burnumdan geldigi icin eskisini takmak uzere cpu fanı söktüm.. eskisini taktım, dugmeye bastım, acıldı, reset de atmadı, fakat bu kez de ekrana görüntü gelmedi.

    bu is beni asti deyip servise goturdum. mevcut olan sorunun uzerine, bir de islemci yuvasinda milimetrik bir yamulmaya sebep olmusum fanı takıp sokerken.. anakart degisecek.. eski anakartımdan artık bulamadıgım icin Gigabyte GA-EP45-UD3LR (rev. 1.0) alacagım.
    GIGABYTE GA-EP45-UD3LR (Rev. 1.0) | Anakartlar - Teknik

    siz p35 chipset sorunlu olabiliyor deyince p45 alayım dedım, mevcut secenekler arasından en musait bu gozuktu. (rev 1.1'i varmıs bulamadım, cok onemli mi bilmiyorum. rev 1.0 alacagim.)

    yeni anakart takılınca belki sorun duzelir.. yani bi islemcimi yukselteyim derken cpu fan, vga fan, anakart.. makinayi yeniledik saka maka bu vesileyle.. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwannatar -- 22 Nisan 2010; 9:02:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.