Şimdi Ara

Sorun PSU damı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aslında sorunum şu:
    MSİ 89FXA anakart+amd 965 BE işlemci+ 8GB DDR3 1600 mhz ram+ 1 adet 120 GB SSd+1adet 500 GB sata2 harddisk+ POWERCOLOR HD7870 PCS+ EZ EDITION(7950 GPU)

    Bu sistem Xilence XP600 600W 135MM Fan Psu Gaming Serisi 80+ Bronze Powersupply ile sorunsuz kullanıldı.

    Şimdi sadece anakart ve işlemci değişti. Anakart ASUS M5A78L-M-LX3 işlemci de AMD FX 6300 ..

    Şu anda sistem sorunsuz açılıyor çalışmada herhangi bir sıkıntı yok. Torrent ten saatlerce dosya indiriyor videolarda internette sorun yok. Sadece oyun açtığımda sistem kapanıyor. Oyun dediğim de ETS2. Yaklaşık 5-10 saniye çalışıp ekran kapanıyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Yani monitörün ışığı yeşilden kırmızıya dönüyor. Bazen de mavi ekran geliyor. işemci ile fan daha yeni olduğu için kirlenme yüzünden ısınma sorunu yok.Ekran kartı tabi ki öncelikli gibi duruyor. Onunda ısı değerlerine baktım yüksüz 40-45 derecede duruyor.

    FurMark indirip kurdum. Testi çalıştırdım. 5-6 saniye sonra GPU 53-54 derece olunca ekran kitlendi. Donanımsal arıza olsa sistemin hiç çalışmaması gerekmez miydi? Sorun PSU desem sadece işlemci değişmesi ile sistem bu kadar zorlanır mı? Çünkü bildiğim kadarı ile 965 BE 125 watt 6300 ise 95 watt . daha az güç ihtiyacı olması gerekmiyor mu? Sorun sanki oyun açıp GPU güç çekmeye çalıştığında güç alamadığı için sistem kilitleniyor gibi. Şimdi durup dururken sorun başka yerde ise 300-400 lira verip 700 waat psu almak biraz sıkıntı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talihligen -- 3 Temmuz 2017; 10:3:8 >







  • Hocam anlattığın durum ekran kartı bellek arızası gibi duruyor. Tavsiyem başka bir ekran kartı ile kendi sistemini denemen. Ayrıca kendi ekran kartını da başka sistemde denemen. Muhtemelen tamir veya yeni ekran kartı durumu söz konusu.

    Ek olarak başına gelen durum 3D uygulamaya girince ekran kartın arıza verdiği için konunun PSU ya da güç ihtiyacı ile hiç ilgisi bile olmayabilir; hatta ekran kartı sıcaklığı ile de. Benim 6850 de benzer şekilde kendini koyuvermişti.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Olabilir tabi ki ama nasıl gider ki hemen? Ekran kartını kasadan çıkardım anakartı aynı kasaya takıp ekran kartını taktım. Topu topu 15 dk dışarıda kaldı. Aynı ayarda bir kart bulup denemek lazım. Yada eski sistemi tekrar takıp bir kontrol edeyim bakalım. Akşam durumu yazarım.
  • talihligen kullanıcısına yanıt
    Benim de yeni ses kartını taktıktan sonra problem birden başlamıştı. Hatta sonra ekran kartının HDMI ses sürücüsü ile ses kartının sürücüsü çakışıyor falan diye düşünmüştüm ama günün sonunda ekran kartı o anda mefta olmuştu. Tabi kesin budur demiyorum ama yine de bir çaprazlama yapmakta fayda var.
  • Eve gidince eski parçaları söküp tek tek temizledim. FurMark açıp tekrar test ettim sistem gene kilitlendi. Tomb raider yükledim denedim tekrar kilitlendi. Eski anakartı ve işlemciyi takıp tekrar windows yükledim. Onda da sistem oyun açtığımda kilitlendi. Bu arada hep aynı driver ları yükledim. Sinirlendim kasayı öyle bıraktım. Yatmadan önce sistemi tekrar açtım Furmak ı çalıştırdım. Sistem kilitlenmedi. GPU 92 dereceye kadar çıktı. GP %100 yükte fanı da %100 e çıkararak teste devam etti. Yaklaşık 6-7 dakika çalıştıktan sonra ben kapattım. Isı 92 derecenin üstüne çıkmadı Oyun açtım sorunsuz çalıştı. Anakartı ve işlemciyi söküp yeni aldıklarımı taktım.Tekrar windows yükledim. FurMark çalıştırdım sorunsuz testi tamamladı. Test ederken özellikle ekran kartına hafif hafif dokundum ekran gidecek mi diye bir sıkıntı çıkmadı. Bu sabah tekrar test ettim gene sorun yok. Oyun açtım takılmadan sorunsuz oynadım. Anlamadım kendi kendine mi düzeldi yoksa ekran kartını tak çıkar tak çıkar kendine mi geldi?

    Sonuçta şimdilik kendi kendine sistem düzeldi....




  • talihligen kullanıcısına yanıt
    Hastasıyım şu elektronik cihazlardaki sebebi belli olmayan kapat-aç düzelsin olaylarının...
    Neyse geçmiş olsun hocam şimdilik...
  • Teşekkürler.. Nerdeyse Sapphire R9 280X alıyordum arkadaştan. 550,00 ye verecekti. Ucuz kurtardım neyseki..
  • Kurtarmamışım...

    Tekrar yapmaya başladı.Yalnız bu sefer ekran kilitlenmiyor.Mavi ekran da vermiyor. Restart ta yapmıyor. Sadece test programı kilitleniyor. FurMark yaklaşık 40-50 sn. çalışıyor. Sonra kilitleniyor ESC veya ALT+D ile masaüstüne dönüyor. 3DMark denedim. Test başlıyor 50-55 saniye sonra testi "kullanıcı iptal etti" diye kapatıyor. Sorun kesinlikle ekran kartı mı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.