Şimdi Ara

Sorunlu gözüken ama çalışan rami kullanmalımıyım, diğer ramlerin çalışmasını etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde 4 adet 4 gb 1866 mhz ram var. Geçen gün sistemi overclock edip stabilite kontrolü yaparken sorun olduğunu farkettim. Ardından Windows'un bellek kontrolünde belleklerde sorun olduğunu gördüm. Sorunlu olan belleği deneme yanılma ile tespit ettim. Bahse konu rami tek başına taktığım zaman pc yi çalıştırdı Chrome'da 20-30 adet sekmede açtı. Ancak 35 civarında mavi ekran verip kapandı pc. Şimdi sormak istediğim bu 4 gb rami diğer 3 ramin yanında kullanmalımıyım yoksa diğer ramlerin çalışma durumunu kötü yönde etkiler mi?




  • Sorunlu olan rami kullanmayın. Ön beleğe veri yazılacağı zaman eğer onun içine yazılırsa yine hataya neden olacaktır. Tamamen bozuk değil ama demek ki belli bir kısmında sıkıntı var. Sıkıntılı olan yerlere veri yazılınca hata veriyor.


    Kolay gelsin.

  • Ben olsam hata almadığım sürece kullanmaya devam ederim.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Önemli bir iş yapıyorsunuz diyelim. Word'da ödev yada farklı bir materyal hazırlıyorsunuz. Bu sırada bunlar ram'e yazılır. Pat bir anda mavi ekran hatası verdi. Eğer dosyayı kaydetmediyseniz gitti güzelim iş. Ya da internetten sınav oluyorsunuz veya başka bir iş yapıyorsunuz canlı olarak, tarayıcının açık olan her sayfası ram belleğe yüklenir. Bir anda mavi ekran hatası verdi. İşiniz yine yarıda kesildi. Bunlar önemli şeyler.


    Bilgisayarı sadece oyun dizi film müzik için kullansa o zaman tamam ki onlarda bile misal çok sevdiğiniz bir oyunu oynarken belli bir ilerleme kaydettiniz diyelim. O sırada hata verdi oyunu kaydetmediyseniz dön yine başa.


    Hata aldıktan sonra iş işten geçmiş oluyor.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Merak ettim de, pat diye elektrikler kesilince ne yapıyorsun?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: denn.zent

    Merak ettim de, pat diye elektrikler kesilince ne yapıyorsun?

    Ups'ye sahibim. 10-15 dakika daha bilgisayarı kapatmak için sürem var. İkincisi elektrik kesintisi sürekli olan bir durum değil. Arkadaşın bozuk olan ram'inin hata verme olasılığı, elektrik kesintisi olasılığından daha fazla.


    Umarım verdiğim cevap ile tatmin olmuşsundur.


    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.