Şimdi Ara

Sorunu çözene 30 tl atacağım. Acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler elimde arduino mega var. 3d yazıcı için aldım. Yüksek voltaj kaynaklı bi sorun var galiba. Bilgisayarım tanıdı takar takmaz en başta. Marlin yükledim. Sonra bi ayar değiştirmek için tekrar bağladım. Bu arada da 12 v 2 a akıma bağladım ama yanlış bağlamış olma ihtimalim var . Usb görmüyor cihazı. Mac os da denedim yine aynı. Bu karta geçmiş mi olsun yoksa önerisi olan var mı. 30 tl konusunda ciddiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kartın net resimlerini ekleyiniz ve 12V u nereden verdiğinizi belirtirseniz belki bir fikir yürütülebilir.
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle izah edeyim, mega nın üzerine reprap 1.4 taktım. Ve güç girişine 12V verdim. Normalde giriş voltajı 12-35 V yazıyor. Neden oldu anlamadım ama araştırmalarım sonucu pc nin görmemesinin sebebi galiba ch340 seri haberleşme entegresindeki problem kaynaklı. Smd lehim için sıcak hava havyam var değiştirmeyi deneyeceğim. Bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hebsan H kullanıcısına yanıt
    ▲     



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 23 Ocak 2022; 15:10:55 >
  • Hocam denedim. İşlemci yine cayır cayır yanıyor. Sonra da devre kapatıyor kendini. 5v regülatör mosfetini, 5a usb sigortasını, ch340 seri haberleşme entegresini yenileri ile değiştirdim. Sonuç aynı. Ama benim için bu megayı kurtarmak problem değil. Çöp olsun yenisini de alırım. Neden yandı. Ben hiç birşey yapmadım. Ramps 1.4 e taktım. Pc yi bağladım marlin i yükledim. Sonra 1 tane denemelik motor ve sürücü taktım. Sonra da 12V 2a bi adaptörle deneme yaptım. Sonuç bu. Bir daha aldığımda tekrar yanmaması için napmalıyım. Hazır mks devre kartları kullansam yine böyle mi olur.. elimde nema 23 step motorlar var onları kullanıcam 24V 1.2 a da çalışıyorlar. Ben mks ye 24V versem. Yanar mı ? Arduino 12V çalışıyor max. Ve bu mks lerde falan yine 12 v dur 9 v dur voltaj düşürücü mosfet var mıdır . Kim anlae kime gidicem napıcam bilmiyorum. Diş hekimiyim konuya hakim de değilim sadece hobi ama hırs yaptım çıkamıyorum işin içinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam öncelikle kolay gelsin. Sorunu çözebilmek için üzerine düşünüp sıkıntıyı kendiniz tespit etmelisiniz. Bağlantıları doğru yaptığınıza emin olun. Farklı kaynakları araştırın.
    Bozulan arduino için ise anlaşılan çok geç. Aslında I/O pinlerinden yüksek voltaj vermedikçe bozulmuyor meret ama bende nasıl becerdiysem uno'yu yakmıştım. Oluyor bazen böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.