Şimdi Ara

SOSYAL MEDYANIN SEODAKİ YERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  SOSYAL MEDYANIN SEODAKİ YERİ


    İnternetin gündelik hayatımızda vazgeçilmez bir konuma sahip olduğu şu günlerde, internet siteleri de her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Ayrıca günümüzde internet iş, eğlence, reklam, tanıtım, organizasyon, sosyal paylaşım vb. birçok amaç için kullanılmaktadır. İşte bu nedenle internet kullanımı artık ticari amaç güden şahıs ve\veya şirketler açısından da büyük öneme sahip konuma geldi.



    İnternetin bahsettiğimiz amaçlarla kullanılması ortaya çok değişik iş alanları çıkarmaktadır. Zira artık insanlar internet üzerinden para bile kazanabilmektedirler. Örneğin, kişinin yapmış olduğu veya sahip olduğu bir internet sitesi günlük tıklanma sayısı sayesinde reklam alabilmekte ve bu sayede site sahibine para kazandırabilmektedir. Bu nedenle de internet sitelerinin daha fazla bilinmesi ve bu sayede günlük ziyaretçi sayısını artırabilmeleri için birçok yöntem geliştirilmiştir.



    İnternet sitelerinin tanıtılması ve bu sayede daha fazla kişiye ulaşabilmesi amacıyla geliştirilen yöntemlerden birisi de SEO’dur. SEO, ‘search engine optimization’ kavramının kısaltmasıdır. Bu kavramın Türkçesi ise arama motoru optimizasyonudur. Bu optimizasyonun amacı web sitesinin kullandığı hedef kelimeler ile arama motorlarının ilk sıralarına çıkmasını sağlamaktır. Yapılacak bu işlem sayesinde internet sitesinin daha çok kişiye, kitlelere ulaşması sağlanmak istenmektedir.




     SOSYAL MEDYANIN SEODAKİ YERİ






    Günümüzde SEO uygulamaları o kadar gelişmiştir ki buna ilişkin olarak uzmanlık alanları ortaya çıkmıştır. Başvuracağınız uzmanlar size Google arama motorunda hedeflediğiniz kelimelerde nasıl üst sıralarda yer alacağınızı gösterecek ve bu konuda size yardımcı olacaklardır. Kişiler alacakları Seo hizmeti ile web sitelerini Google arama motorunda ilk sıralara taşıyabileceklerdir. Google arama motorunda ilk sıralarda yer almak ise kitlelere ulaşmak adına günümüzde tüm dünyada kabul gören bir yöntemdir. Kişiler bu sayede kitlelere ulaşabilecek ve web sitelerinin günlük ziyaretçi sayısını artıracak, bu yolla da ister web sitelerinde sattıkları ürünlerin tanıtımını gerçekleştirecek isterlerse de sitelerine reklam alarak gelirlerini artırabileceklerdir.



    Web sitelerinin iyice yaygınlaşması sonucu insanlar arasında popüler hale gelen Seo hizmetlerinin en önemli ayağını ise sosyal medya ağları oluşturmaktadır. Artık kişiler web sitelerinin tanıtımlarını yapmak ve daha çok kişiye ulaşmak için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaktadır. Aslında bakılacak olursa günümüzde sosyal medya arama motoru optimizasyonu açısından en etkili yöntemin sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sosyal medya artık insanların hayatlarının her anında varlığını sürdürmekte. Kişiler facebook, twitter gibi sosyal medya ağları üzerinden her saat, her dakika paylaşımlarda bulunmaktadırlar. Sosyal ağları kullanan insanların sayısındaki inanılmaz artış sonucu web sitelerini kitlelere ulaştırmak isteyenler sosyal ağları kullanarak sitelerinin tanıtımını yapmaktadırlar.



     SOSYAL MEDYANIN SEODAKİ YERİ





    Arama motoru optimizasyonunun işlevini günümüzde sosyal ağlar fazlasıyla üstlenmektedir. Sosyal ağların, insanlar tarafından yaygın kullanımının bir etkisi olarak kitlelere ulaşma konusunda mevcut en etkili yöntem olduğu söylenebilir. Zira kişiler sadece tek bir yazı ile sosyal ağlar üzerinde arkadaşları, çevreleri ile iletişim kurabilmekte ve dilerlerse bir sitenin reklamını da yapabilmektedirler. Böylelikle kişiler web sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda yer alması ihtiyacı duymadan sosyal ağlar sayesinde sitelerinin tanıtımını yapıp bu sayede sitelerinin bilinilirliğini ve günlük ziyaretçi sayılarını artırabilmektedirler. Günlük ziyaretçi sayısı artan sitelerin ise reklam alma ve dolayısıyla site sahibine gelir sağlama imkanı artmaktadır.



    Arama motorları optimizasyonu aşamasından sosyal ağların kullanılmasına geçiş süreci çok hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olsa da sosyal ağların baş döndürücü gelişimi karşısında bu adımların sağlam adımlar olduğunu söyleyebiliriz. İnternet üzerinden web sitesine alacağı reklamlar sayesinde para kazanmak isteyenlere tavsiyemiz sitelerinin tanıtımı için sosyal ağları etkin bir şekilde kullanmalarıdır.

    Bu makale web tasarım firmasından alınmıştır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.