Şimdi Ara

SOUNDBAR OPTİK BAĞLANTI MI ARC BAĞLANTISI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Yeni bir Samsung tv ve soundbar sistemi aldım. Ancak bağlantı konusunda kafam çok karıştı. Forumdaki benzer konulara da göz attım fakat tam olarak bir sonuca varamadım. O yüzden bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok memnun olacağım.


    Sorum özetle şöyle: Digiturk ve Netflix üyesiyim. Her iki platformda da soundbar'ın Dolby özelliğinin aktif olacağı ve kısacası ses sisteminden en iyi performansı alacağım bağlantı şekli nasıl olmalı? Hangisini hangisine bağlamalıyım ve arc bağlantısı mı yoksa optik bağlantı mı yapmalıyım?


    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.




  • HDMI ARC daha fazla destek ve veri iletimi sunduğu için o tercih edilmeli diye biliyorum. Kayıpsız veri açısından ikisi de başarılı ancak Dolby atmos vs için hdmi arc destek veriyor. Ben optikle bağladım ama bi kontrol edeceğim.

  • Tv ve soundbar destekliyorsa arc. Optik, arc desteği olmayan cihazlar için kullanılıyor günümüzde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sqOn S kullanıcısına yanıt

    Peki hem Netflix'ten hem de Digiturk'ten en iyi performansı alabilmek için Digiturk alıcısı soundbar'a mı televizyona mı bağlanmalı?

  • MetalHead94 M kullanıcısına yanıt
    Digitürk’te dolby yayın yapan kanal nerdeyse yok. Sadece MTV live hits diye bir kanal dolby yayın yapıyor. Bu sebeple ha tv’ye ha soundbara bağlanmış fark etmez.

    Ama ekstra kumanda kullanımına gerek kalmaması açısından tv’ye bağlamanız daha mantıklı olur.

    Tv üzerindeki netflix vs gibi uygulamalar için de arc ile soundbara ses aktarabilirsiniz. Düz Arc, netflix’in atmosu için yeterli bant genişliğine sahip.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arc ile bağlarsanız tv nin kumandası ile soundbara müdahale edebilirsiniz. optikte bağlarsanız sesi açmak yada kısmak için bir de soundbar kumandasına ihtiyacınız olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlar için teşekkürler. HDMI arc ile Digiturk'ü tv'ye bağladık. Servis yetkilisi soundbarı tv'ye Bluetooth ile bağlamayı önerdi fakat ben arc istedim, daha stabil bir performans ve olası senkronizasyon sorunlarına karşı. Bu şekilde de Digiturk'te Dolby yayın yapan Mtv Live ve Trt World kanallarında Dolby aktif oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalHead94 -- 16 Aralık 2022; 23:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.