Şimdi Ara

SOY AĞACIMIZI BULALIM(AÇIKLAMALI!!!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
15
Favori
434.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hatta bu e sisteme ilk gectiklerinde herkese soy kütügünü cıktı alıp veriyolardı.
    ama olsun guzel mantık. tebrik ediyorum.
  • Yahu 2007 yılında atılmış mesajı nerden bulup niye çıkarırsınızki
  • Konu eskiymiş ama yazmadan geçemeyeceğim. Babamın babası 1906 doğumluydu düşünün artık Şöyle biraz araştırmaya kalktım aile büyükleri, kayıtlar vs. ile ve karşıma yaşayan 2 bin soydaş çıktı ve kayıt altında 12 bin soydaş gibi bir sonuçla karşılaştım ve mecburen bıraktım.
    Ama öğrendiğim çok garip ayrıntılarda vardı. Misal, dedemin babası Kütahyalı fakat dedem Üsküp doğumlu. Oradan genç yaşta tren ile kaçak şekilde İstanbul'a geliyor ve bir süre saklanıyor arkadaşıyla birlikte. İşler yoluna girdikten sonra Atatürk'ün yanında çalışmaya başlıyor ve genelde araba tamirciliği yapıyor.
    Daha öncesinde dedemin baba tarafından dedesine gösterdiği yiğitliklerinden ve çalışmalarından dolayı haremden sevdiği bir kadın ile evlenme izni veriyorlar. 86 yaşında tekrar bir kadınla evleniyor ve 93 yaşında son oğlu dünyaya geliyor
    Ama araştırdığım kadarıyla, kesin olarak eminim ki baba tarafından soyumuz Anadolu'ya ilk gelen Selçuklulara dayanıyor. Anne tarafım ise Maraşlı olmasından yola çıkarak ve öğrenebildiğim kadarıyla büyük ihtimal Yörük. Bütün soyumu öğrenmeyi çok isterdim




  • Denemeye deger
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TroopeR

    MERHABA ARKADAŞLAR:
    BİR BİREYDEN YOLA ÇIKARAK TÜM AİLE BİREYLERİ NASIL BULUNUR
    ( NÜFUS CÜZDANLARINDA HATA MI VAR ? )
    Sıradan bir kimse yalnızca sizden yola çıkarak ailenizin tüm bireylerinin kişisel bilgilerine, hayatta olmayanların kine dahi yasal yollar çerçevesinde çok basit şekilde ulaşabilir desem belki inanmayacaksınız. Yada size dedenizin babasının, annesinin adını sorsam cevap veremeyeceksiniz hele bu insanların TC Kimlik Numarasını sorsam hiç cevap veremeyeceksiniz. Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda elinize çok ilginç bilgiler geçerek rahatlıkla ailenizin soy ağacını çıkarabileceksiniz. Belki de yeni akrabaların farkına varırken aynı zamanda bir erkeğin, bir kızın nüfusta bekar olup olmadığını, bu kimsenin çocuğu olup olmadığını dahi rahatça öğrenebileceksiniz. Belki şunu diyebilirsiniz bir yabancı kimse, yasal yolla ailemin bilgilerine ulaşsa ne olur? Özellikle kimliğinin açığa çıkmasını istemeyen bir çok insanı bu konu rahatsız eder, yalnızca kişi hakkında bilgi sahibi değil tüm aile bireyleri hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Eğer ki buradaki veriler insanların aleyhine kullanırsa bir çok sorunu meydana getirecektir. Bahsettiğim verilere ulaşmak için Nüfus Müdürlüğünün tckimlik.nvi.gov.tr sitesindeki mantık hatasını kullanacağız.

    Öncelikle TC Kimlik Numarasını öğrendiğimiz tckimlik.nvi.gov.tr sitesine giriyoruz. Gelen pencereden T.C. Kimlik No Sorgulama mönüsünü tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki forum gelecektir.
    T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
    İl:DÜZCE
    İlçe: GÖLYAKA

    Adı: BAYRAM
    Soyadı: DEMİRCAN


    Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz.

    Cilt No: 10

    Aile Sıra No: 130

    Birey Sıra No:3

    Baba Adı:İRFAN

    Anne Adı:NAZMİYE

    Doğum Yılı: 1978

    Cinsiyeti: ERKEK







    Nüfus Müdürlüğünün sitesine girip yukarıdaki formu doldurup T.C. Kimlik No Sorgula seçeneğini tıkladığımızda karşımıza aşağıdakine benzer şekilde bir ekran gelecektir. Buradaki veriler rast gele verilmiştir.
    T.C. Kimlik No Sorgulama Sonuçları:
    T.C. Kimlik No: 10145254309

    İl: AMASYA İlçe: MERKEZ
    Adı: HASAN Soyadı: YILDIRIM
    Mahalle / Köy: İSTASYON Baba Adı: FAHRİ
    Cilt No: 43 Anne Adı: AYŞE
    Aile Sıra No: 74 Doğum Yılı: 1975
    Birey Sıra No: 15 Cinsiyeti: Erkek

    Tabloda görülen kişinin adı **** ama babasının yaşını, baba adını, anne adını, TC Kimlik Numarasını vs. bilmiyoruz değil mi? **** dan yola çıkarak babasının kimlik verilerine ulaşacağız. Tek yapmanız gereken aşağıdaki forumda adı bölümüne babasının adını yazıp, birey sıra numarasını ise 15 den geri giderek değiştirmemiz gerekiyor. Babası oğlundan büyük olduğu için nüfusta her zaman ilk sıralarda yer alır. Sayıyı eksitmeye başladığınızda belli bir süre sonra babasının bilgilerine ulaşacaksınız. Adı bölümüne babasının babasının adını yazıp yalnızca birey sıra nosunu geriye doğru değiştirmiş olsanız bu seferde ****�ın dedesinin bilgilerine ulaşacaksınız.

    T.C. Kimlik No Sorgulama Bilgileri
    İl:
    İlçe:

    Adı:
    Soyadı:


    Lütfen sağ veya sol sorgulama alanlarından yalnız birini kullanarak işleme devam ediniz.

    Cilt No:

    Aile Sıra No:

    Birey Sıra No:

    Baba Adı:

    Anne Adı:

    Doğum Yılı:

    Cinsiyeti:







    Yukarıdaki forumda sol tarafı kullanmamızın nedeni ise aradığımız bireyin baba, anne, doğum yılı, cinsiyetini bilmediğimizden dolayıdır. Fahri YILDIRIM yazmam gerekirken adı bölüme Fah, soyadı bölümüne YIL yazdım sebebi ise sol taraftaki formu kullandığınızda nüfus müdürlüğü sistemi, adı soyadı bölümüne yazılan karakterlerin yalnızca ilk üç karakterini denetliyor. Bundan sonraki karakterlerin bir değeri yok. Diyelim ki ailede Ayşe YILDIRIM isminde birisi var mı diye araştırma yapacaksınız. Adı bölümüne Ayşe yazdınız aratıyorsunuz tabii ailede Ayşenur, Ayşen, Ayşegül � isimleri var ise bunların kaydı da listeye yansıyacaktır. Çünkü ilk üç karakteri denetlediği için yukarıdaki isimlerin ilk üç karakteri aynıdır.
    Sol taraftaki form aracılığı ile bir çok aile mensubuna ulaşılmaktadır. Diyelim ki kendinize bir tane program yaptınız ve veri (data) kısmına tüm erkek, bayan isimlerini girdiniz bundan sonra sorgulama yaptırırken yalnızca Birey Sıra Nosunu program aracılığı ile değiştiriyorsunuz. Böylece araştırmasını yaptığınız ailede aradığınız isim yada hangi kişiler olduğunu rahatça bulabilirsiniz.

    TC Kimlik Numarası ile ilgilide ilginç durumlar görünmektedir. Size ait olan TC Kimlik Numarasından ailenizi tüm bireylerine ulaşılması söz konusu olabilir. Örneğin kardeşlerimin TC Kimlik Numaraları aşağıdaki gibidir:

    TC KİMLİK NO: 24418323512
    TC KİMLİK NO: 24412323923

    Nüfus Müdürlüğü bildiğim kadarıyla izin verdiği için, birisi bunun programını yaparsa rahatça bir başka aile bireyine ulaşabilir. Ayrıca TC Kimlik Numarası doğrulama yerinde kişinin, TC Kimlik Numarası ile birlikte doğum yılının da girilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

    Sonuç olarak Nüfus Müdürlüğü web sitesinde bazı değişiklikler yapması gerekirken, Nüfus Cüzdanlarına da bireye ait yeni bir değişkenin eklenmesi gerekmektedir. Bu değişkene isim olarak Birey Kodu diyebiliriz ve en az 5 karakter hart rakam karışımı olmalıdır. Bu değişken eklendiğinde bir başkası birey sıra nosunu tahmin edebilir ama birey kodunu tahmin edemeyeceği için bir bireyden ailenin başka bir bireyine de ulaşması eskiye oranla zor olacaktır.










    Benim Bulduklarım babamın dedesine kadar çıktı ve onunda eşi bu da 1914 yılları PEKİ SİZ NELER BULDUNUZ




  • ilginç bi bakmak lazım
  • Doğum yılı bilgisi boş geçilemez diyor.Kapattılar herhalde :)
  • Türkiye'de doğru düzgün soy ağacına sahip kişi sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. Bizde kilise yok vaftiz yok doğum kaydı yok ne bulabileceksiniz ki 2.Mahmut yaptırdı yanılmıyorsam nüfus sayımını, oraya kadar bulursunuz hatta o sayımda da sadece erkekler sayıldı ve hane sayısına bakıldı...
  • Resim doğrulama bilgisini doğru girmeme rağmen sürekli yanlış diyor.
  • sanırım bu yöntem artık işe yaramıyor
  • Konunun açıldığı yıllarda -baba adı,ana adı gibi seçenekleri girmeden tc kimlik no öğreniyorduk.Şimdi işe yaramıyor.
  • Arkadaşlar artık bütün nufus verilerini soruyor sanırım sorgulama sistemi. çok heveslenmiştim ama şimdi babamın annesinin adı babasının adı köy ilçe cilt no bilmemne hepsini soruyor yani ilerleyemiyorum hiç var mı başka açık bulan ve ya yöntem bulan? off ya çok heveslenmiştim. ;(
  • Bu sorgulama ile pek veri eldemeyebilirsiniz. Biz kulaktan dolma bilgiler ile en fazla krıma kadar gelebildik onlarda kesin bilgiler değil. Eğer düzgün bir araştırma yaptırmak istiyprsanız epey bir para zamana ihtiyacınız var gerekirse bizzat gitmeniz bile gerekir. Arkadaşlarında yazdığı gibi köklü bir tarihimiz var ama yazılı belgeler devlet yazışmalarından ibaret çok köklü bir aileye sahip değilseniz işiniz zor.
  • mesajların bazılarının arasında neredeyse tam bir sene var zaten 2007 den 2010 a atlamış. iyi hortlamış konu
  • soyağacımızı geçen sene tamamladık. 2-3 yıllık bir uğraş sonucu. yalnızca 2-3 eksiğimiz var ama arada değilde uzantıda kaldıkları için çokta önemli değil.

    bu arada slav kökenliyiz.
  • Her bilgiyi eksiksiz bir şekilde doldurmak mı zorundayız?
  • Hort olacak ama bende bu tür bilgi arıyordum denemekte fayda var sonuçları buradan yazarım. Bu arada konu sahibi amasyalımısın ?
  • bu konu devam etmeli bence...
  • Uğraşıyorum sonuçlarını yazıcam.
  • otlansın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.