Şimdi Ara

Söz çalışma tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sözel 50 bin hedefliyorum diploma notum 74

    fen ve dil bilgisine tekrar ediyorum tekrar bittikten sonra matematiğe başlıcam konu eleyerek çalışıcam bir yandanda sözele başlamam gerek şimdilik 6 saat çalışıyorum ilerde artırıcam

    elimde limit tarih ve edebiyat el kitapları var birkaç test kitap da var paragraf veya sözel için kaynak öneriniz var mı?

    50 bin yapabilir miyim arkadaşlar çok mu zor tavsiyelerinizi bekliyorum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • 50 bin değil bin de de yapabilirsin. En kötü 10 bin diyorum. Ayt mat görmeyeceksin rakiplerinin %70'i de gerizekalı olacak. Derslerle alakalı değil ame deneme oku bak. Fikir yazsısi olur felsefesi bir şeyler olur önemli olan bakış açısı kazanmak. Limit tarih gayet iyi ama bence soru bankası ile vakit kaybetme konuları hızlıca bitir denemelere geç. Limit tarih ve coğrafyayı, ikisini de iki haftada bitirdim temelim olduğu için gayet kolay geldi bana istersen kareköke bak o daha iyiymiş diyorlar. Paragraf olarak supara ideal ama paragrafa bazı temel soru tiplerini gördükten sonra takılma günde 10-15 ideal. Dil bilgisine özellikle dikkat et. Benim bu seneye kadar alakamın olmadığı bir konuydu, şimdi çoğunlukla bitse de bu konudan en az bir 3 soru kaçıyor her denemede. Sanırım herkes bu konuda şanslı olmuyor.


    Edebiyatta vip edebiyat iyi ben ondan gidiyorum. Limit edebiyat da var onu da cözüyorum. İki denemedir 20'nin altına düşmedi edb netlerim. Ama sözelde iyi bir yer istiyorsan felsefe grubunu ve ayt tarihi mutlaka adın gibi bil. Bunlari yapınca 6-8 (benim netlerim) tyt mat neti yapsan bile gerçek sınavda ilk 5k gözün kapalı gelir. Sozelci olmamama rağmen girdiğim tüm ayt denemelerinde genel sıralamada sözelde en iyi olanlardan biri olarak söylüyorum.


    Sözel konulara ilgin alakan varsa vız gelir önemli olan bundan zevk almak ve anlayabilmek. Kuru ezber sözel için değil. Amele gibi test çözmek hiç değil. Hedefi yüksek tutun hocam eğer yatkınlığınız varsa eğlenceli bile oluyor.





  • ichdeniz000 İ kullanıcısına yanıt
    Okumadan yazıyorum çok teşekkür ederim bu kadar uzun detaylı tavsiye verdiğiniz için 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir sözelci olarak matematik ve fen en son bakman gereken dersler. Öncelik sıralaman şu şekilde olmalı:

    Edebiyat, Tarih, AYT Coğrafya, Türkçe, AYT Felsefe grubu, TYT Matematik, AYT Din, TYT Fen.


    Ben ilk olarak tüm AYT derslerini beraber götürerek 1,5 ay gibi bir sürede AYT'yi bitirmiştim. Sonra 2-3 ay daha sadece AYT çalıştım, AYT'de yeterli seviyeye geldiğimi düşününce Türkçe ve Matematik çalışmaya başladım. Feni sona bıraktım. Son 2 ayda çok fazla deneme çözmüştüm TYT netimi yükseltmemde en çok bu etkili oldu.


    Kaynak olarak tüm sözel dersler için limit el kitabı önerebilirim. Soru bankası olarak da Limit, Bilgi sarmal, Paraf, 3d, 345, Palme, Mrkz çözmüştüm ve hepsinden memnun kalmıştım. Bunlara bakabilirsin.


    Bir de hedefini yükseltmeni öneririm, iyi bir çalışmayla sözelde 50 binden çok daha iyi bir sıralama yapabilirsin.





  • Wilter kullanıcısına yanıt

    tmciyim ayt sosyali kesinkes 33+ nete sabitlemem lazım.sosyalde sıfırım

    tüm dersler için benim hocam kullanmayı düşünüyorum.ramazan yetgin 9 ocakta videoları yenilemeye başlayacakmış

    soru bankası olarak tarihte benim hocam.edebiyatta ise aydın ve limit aldım.coğrafyada sb çözmem


    ayt sosyale en geç ne zaman başlayayım?


    tyt fende de 12+ yapmam lazım.önce fen mi sosyal mi

    nasıl çalışmamı önerirsin?

  • Tüm dersler için benim hocam kullanmaya gerek yok bence, ben sadece Edebiyat için Kadir Gümüş izlemiştim diğer derslerde video izlemedim. Benim hocam yayınlarının soru bankaları şimdi nasıldır bilmiyorum ama ben aldığımda hiç beğenmemiştim. Ayt sosyal maksimum 1 ayınızı alır, ne zaman başlamanız gerektiği konusunda bir şey söyleyemem ama ben olsam şubattan geçe bırakmazdım. Tyt fen-sosyal konusuna gelirsek sosyalde zaten ekstra çalışmanızı gerektirecek çok bir şey yok, biraz felsefe biraz din ve tyt coğrafya çalışmanız gerekiyor sadece. Tyt fen daha çok zaman alıyor o yüzden onu sonra bırakmıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.