Şimdi Ara

Söz sizde: Elektronikte kredi kartına taksit 6 ay ile sınırlandırılıyor. Ne düşünüyorsunuz ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
14
Favori
36.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bankadan kredi çekip gidip peşin alacağız olay bu olacak

    gene banka kazanacak... evkur du filan oralardan almam borcunu ödeyip borç çıkartıklarını biliyorum Allah tan dekontlerını atmamışlarda kurtardılar..

  • 24 ay taksit altına girip: bende aypon var knk ayıqs xD diyen tipler ortadan kalkacak.Çok güzel bir uygulama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Kaç kişi yok zamanda lazım olur diye köşeye para atıyor? Millet cebine girmemiş parayı harcayarak borca giriyor. Yok zamanda parasız kalınca ve taksitleri ödeyemeyince bankalar beni bitirdi diyor. Kendi kendini bitiriyorsun.



    İyi de kardeşim o bahsettiğin gerizekalılar yüzünde ben neden 12 ay rahat rahat ödeyeceğim malı 6 ayda almak zorunda kalıyorum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 27 Kasım 2013; 13:50:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • gemiciklerde taksitle olacakmı

  • Sanki ülkede talep var! Talep enflasyonu oluşuyormuş gibi harcamaları frenlemeye çalışıyorlar.
    Yarın paranın dolaşım hızı biraz daha düşecek, paranın dönmemesi ekonomiyi depresyona sokacak!

    Banklar peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtınca geri ödemeler aksadı tabi, milyonlarca insan icrada!
    Bu karar sırf bankalara peşkeş çekmek için verildi!

    Bu kararın iyi yönleri var gibi duruyor, kontrolsüz harcamaları önüne geçilecek denilerek göz boyuyorlar.

    Yapılabilecek dünya kadar çözüm varken illaki kulağı tersten tutup biz daha iyisini biliriz havalarına girecekler.

  • Kölelik geride kalmis, caglar oncesi bir uygulama degil aslinda. Taksitli tuketim cilginligi koleligin modernize edilmis bir yontemidir, gelecegi ipotek altina aaktir. Ustelik eski cag koleliginden daha beterdir, eskiden insanlar zayif ve acizliklerinden kolelestirildiklerinden gunun birinde kurtulma imkanlari vardi ama simdi kendi iradeleriyle kendilerini kolelestiriyor insanlar, bundan kurtulmak daha zor, Allah irade versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katiliyorum,bence cok dogru bir karar.Taksit var nasil olsa diye insanlarda inanilmaz bir tuketim cilginligi olustu."Bir ust modeli mi cikmis hemen alalim"cilar azalir bu sekilde.Bunu bir sekilde cozmek zorundaydilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beş yıl kadar yurt dışında yaşadım.

    O süre boyunca kredi kartına bırakın 24 ay 36 ay taksidi, kredi kartına taksit oluyor mu desen anlamayıp tuhaf tuhaf bakıyorlardı. Elbette taksit olayı var fakat bir şekilde. Olayın ayrıntısına girmeden anlatayım. Mediamarkt'da bir fotoğraf makinesini beğendim ve taksitle alayım dedim. İnanın bizim buradaki bankalardan 20-30 bin lira krediyi daha kolay alırsınız o 250-300 € ederindeki makineden. Neredeyse bırakıp çıkıyordum.

    Netice itibariyle iki sene sonra kazanacağın parayı millete hava atacağım diye şimdiden harcarsan sıkıntıya düşersin.

    Herkes cebindeki kadar yaşamalı karar olumludur bence.

  • Ben zaten taksiti çok seven biri değilim fakat bu bile özgürlüğe müdahaledir diye düşünüyorum. İsteyen istediği kadar taksit yaptırır, herkes alım gücüne göre karar verir. Evlenecek olanlar bu taksitlendirmelerle nasıl evlerini düzecek? Ayrıca bunun da bir yolunu bulup kaçak bir şekilde hallederler. İnsanları kısıtlayarak kaçak göçek iş yapmanın ne anlamı var? Örnek olarak sigaradan insanları vazgeçirmek için o kadar zam yapıldı, şimdi ne oldu? Kaçak tavan yaptı, iş yerimde 20 kişi var. 15'i kaçak sigara içiyor. Böyle kısıtlamalarla olacak iş değil bu.
  • Ben 6 taksit olayina karsiyim. Maddi durumu iyi olan icin zaten taksit vs onrmli degil. Dusuk maasla calisan insanlar cocuklarina bir bilgisayar bile alamayak bu gidisle.Ben cok karsiyim bu karara. Para harcamayi bilmeyen insanlarin cezasi tum topluma yansitilmamali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    karar yerinde bir karar fakat bu karar alınmadan önce yapılması gereken çok önemli onlarca konu varken neden hep sondan başlayıp ayar tutturamayınca cayarlar anlamak mümkün değildir.yıllardır iç borç dış borç, cari açık ve sivil vatandaşların oluşturduğu yükten bahsedilmektedir devletin başındakiler tarafında. aslında bir gerçeği hep es geçiyorlar oda kendileri. Bir vekil emeklisinin sadece sgk dan aldığı emekli maaşı 6000 lira her4 yılda bir bir diğer seçime katılıp katılmaması sorulmaksızın 250.00 lira civarında emekli ikramiyesi yazılan hanelerine vekil olmaları durumunda her ay aldıkları 25.200 tl maaş yardımcılarının ve danışmanları danışmanın danışmanı şeklinde giden kuyrukta kişi başı 35.000 tl maaş almaları bunların dışında tüm giderlerin neredeyse meclis tarafındaki sözde olduğu düşünülen ödenek ( hazineden ) karşılanması bunların hiç genel yekününe bakılmak sızın her şeyden bizler yani sivil vatandaşlar ve 45 yaşında emekli olanlar sorumlu gösteriliyor ama sadece 1 vekilin masrafı tek bir kişini nin 20 yıl boyunca aldığı maaş tutarına denk geliyor. bütün her şey bitti bir tek siviller mi kaldı ben hakkımı helal etmiyorum bu devlete verdiğim 1 kuruşu dahi haram ediyorum çünkü kendim i geçtim tüm TÜRKİYE CUMHURİYETİ nin hakkını 550 aktif çalışan ve 10 binlerce de geçmişte var olan vekil, vekil yakınları halen faydalanarak yaşıyor. benim kazandığım 1000 lira bürüt kazanç eğer fazla ise onu da alsınlar ama haram zıkkım olsun gün ışığı görmek nasip olmasın.Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı hiç bir şekilde YERİNDE OLAN BİR YASA DEĞİLDİR TASVİP ETMİYORUM.


    bu güzel değerlendirme için kendime çok teşekkür ediyoum ben içimizden geçenleri yazmışsın resmen şöyle birşey var bide hiçbir milletvekilinin paraya ihtiyacı olduğunu görmedim ben ya iş adamı ya sanayici oluyor milletvekilleri zaten yeterince paraları varken sokakta aç yatan vatandaşlarımız için harcama yapmak dururken neden böyle birşeye gidiyorlar anlamışım değilim tamam milletvekili olduğu dönemde maaş alsınlar filanda milletvekili seçilemediği dönemde neden emekli olarak görünüyorlar.

    Ben çoluğumu çocuğumu evimi elektrik faturamı su faturamı telefon faturamı kışın yakacak odunumu filan 840 lira ile idare etmeye çalışırken benim aldığım maaştan kesilen paralar ile bir milletvekiline neden bu kadar para verilir.

    Benim herbir santimi tarihe şahitlik etmiş olan güzel ülkemin güzel insnalarının bu çektikleri sıkıntılar ne zaman bitecek çok merak ediyorum





  • düşük bir fiyatlı bir üründen fiyatı denk getirene kadar alırsın olur biter yada 3 kartla fiyata denk getirene kadar 6+6+6
    eskiden yapmadılar mı beyaz eşya mağazaları sanki .malı iade etiginizde parayı geri vermiyorlar çek verip değerinde ürün veriyorlar bundan denetleme kurulunun haberi var sanki. hiç birini tasvif etmiyorum ama biz açık bulmada uzmanız.her aileye bir araba fikrini sunacaklarına bir kart yapsınlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drs06

    bana göre 12 taksit üstünü kaldırsınlar yeterli, bu cari açık meselesinin çok farklı boyutları var, ilk önce suruyelilere verilen paraları, doğudaki kaçak elektirik, su ve kaçakcılığı ve bir çok kurumdaki yolsuzluğu bitirsinler o zaman cari açık en düşük boyutlara gelir zaten

    Aynen dediğin gibi kanka
  • Hani forumda siyaset yasaktı?

  • Devlet nasılki ehliyeti olmayan adama araç kullanamazsın diyorsa maddi durumu olmayan adama da sen kredi kartı kullanamazsın demesi daha yerinde olacağı kanısındayım.yoksa kredi taksitlerinin süresini kısaltma yanlış bir yol desteklemiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinde bir karar. 6 taksit uygun bir karar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kredi kartlarını toptan kaldırsınlar.cari açık sorununuda böylelikle çözmüş olurlar.

  • Üniversite öğrencisiyim ve her gün okula metrobüsle gidip geliyorum.
    Yolda 1000 lira kazanıp bilmem kaç taksitle iPhone'undan S4'üne Note 3'üne kadar her cihazı çıktığı gibi alan yüzlerce insan görüyorum.
    Para onların parası alın teriyle kazanıyorlar, elbette herkes bu cihazları kullansın isterim ama insanlar bunları alabilmek için 12 den 24 e kadar taksite giriyorlar, kazandıklarının tamamına yakınını 5 bilemedin 10 firmaya yatırıyorlar.
    Yaşıtlarıma soruyorum hiçbirinin tek kuruş tasarrufu kenarda tuttuğu tek bir lirası yok.
    O cihazlar sözde peşin fiyatına satılıyor ama hepsinde bankanın aldığı vade farkları da mevcut.

    Üretmeyen yanlızca tüketen bir topluma dönüştük.
    Özeleştiri yapınca ben de böyleyim ancak en azından cebime giren paranın en azından %30-40 gibi bir oranını tasarruf etmeye çalışıyorum. Mümkün olduğunca kredi kartlarına bulaşmıyorum.
    Ama çevreme baktığımda bu bilinç yok.
    Nasılsa taksitle diyerek her şeyi kolayca alıp ödeme güçlüğüne düşüyorlar.

    Bu konunun asıl çözümü topluma tasarruf bilinci alışlamaktır ancak bazı sınırlamalar getirmekte kısmi çözüm olur.
    O yüzden bu uygulama benim işime de gelmeyecek bile olsa toplum adına faydalı olacağı için destekliyorum bir vatandaş olarak.




  • Cep telefonlarına kredi kartına 6 taksit demek vatandaşı opartörlerin kucağına atmak demek...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CakirAkinSen


    quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    Neyi kac taksitle alacagimdan devlete ne? O kadar dis acigi filan dusunuyorlarsa milyonluk ithal arabalara binmesinler de o zaman adam olduklarina inanayim!!!

    +1 bu ülke sadece zenginlere işliyor.durumu olmayanı düşünen yok hiç. yorumlardan bunu anladım...

    Katiliyorum. Artik fakir insanlar cocuklarina bir hediye bile alamayacak. Yorumlardan forumda nekadar cok bencil insan oldugunu anladim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.