Şimdi Ara

Sozde Ermeni Soykirimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konunun bu bolumde acilmamasi grektigi kanaitindeyim bu yuzden operatorler konuyu uygun bir yere koylarlarsa sevinirim.

    Bildigimiz uzere son gunlerde Fransa ile Turkiye arasinda soykirim mucadelesi devam ediyor. Yarim saat once oturdum, ingilizce olarak "armenian genocide" ve "Algerian Genocide" diye google da arama yaptim. Cikan sonuclari gorunce ne kadar "TEMBEL" bir millet oldugumuza karar verdim ve bir seyleri degistirmek icin artik zamanin geldigi kanaatindeyim. Cunku Fransa'dan sonra ne yazikki baska ulkelerde bu duruma el atmaya baslayacaklar.

    Herkesin bildigi gibi, birseyler ogrenmek istedigimizde ilk yaptigimiz seylerden biri google. Basbakanimizin gecen gunde soyledigi gibi "insanlari bilgilendirmeliyiz". Ama bunu sadece diplomatik ortamlar yoluyla yapmak yetmez, bizimde birseyler yapmamiz gerekir.

    Ustte yazdigim gibi, arama sonuclarinda ilk siraya cikan wikipedia ve sozde Ermeni soykirimi hakkinda cok uzun bir sayfa var ve sayfayi okudugunuzda iciniz CIZ ediyor cunku soykirimin oldugu yaziyor. Daha sonraki arama sonuclarina baktigimizda ise bir cok sayfa goruyoruz "adamlar armeniangenocide.com gibi isimler alip googleda arama sonuclarinda ustte cikiyorlar, tabiiki sadece sitenin ismi arama sonuclarinda ustte olmasini etkilemiyor daha bir suru faktor var mesela sayfaya ne kadar link atildigi gibi) yani Ermeniler insanlara gercekten soykirim oldugunu anlatmak icin calisip duruyorlar.

    Gelelim diger arama sonucuna, yani Cezayir soykirimi. 2-3 forum disinda ne yazikki haber sitelerinden baska (onlarda Basbakan Erdogan'in soyledigi aciklamalar disinda baska bir sey yazmiyor) dos dogru bir yazi yok. Hatta wikipedia'da cikan yazi bile 2 cumleden ibaret (buyuk ihtimal Fransa hukumetinin veya vatanseverlerinin yaptigi mucadele sonucu) ki cok komik.

    Sonuc olarak bir yerlerden baslamak gerekir ve benim su an aklima gelen, bizim kaynaklardan olan INGILIZCE olarak ayrintili bir sekilde yazilmis sayfalari Google gibi en cok kullanilan arama motorunda on planlara cikarmak. Bu da tabiiki bu sayfalar link atarak olur. Ben bir webmaster olarak sayfalarimda bu tur sitelere link atmaya basliyacagim. Belki modaratorler de bu konuyu dikkate alarak "WEBMASTER" bolumunde bu konuyu dikkate alabilirler, forumdan bazi sitelere link atarak onlarin arama sonuclarinda öne cikmasini saglayabilirler. Sabit konu acarak insanlarin nasil bu konuya faydali olabileceklerini anlatan topicler olusturalabilir.Hatta daha da ileri gidilerek(bir grup veya community kurarak), devlet sitelerinden de (mesela T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI : gibi devlete ait sitelerden link verilerek) bu tur sozde ermeni soykiriminin olmadigi sitelere link verilerek bir takim seyleri degistirebiliriz(ki bildigimiz gibi gov sitelerinden alinan linkler google icin onemli bir unsur).

    Belki hergun binlerce kisi o wikipedia'daki sayfayi okuyor ve soykirimin oldugu kanisina variyor. Herseyi devletten beklememek lazim, biraz da bizim ugrasmamiz gerekir kanaatindeyim.

    Daha farkli dusunce ve tavsiyeleriniz varsa lutfen paylasalim

    NOT:Topigi buraya acmamtaki en buyuk sebep, biz webmasterlarin uzerine dusen gorevin daha fazla olmasi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzz81x -- 24 Aralık 2011; 15:31:56 >







  • Gorunen o ki "bosverin yazdiklarimi". Zaten tembel bir milletiz, biz bize yeteriz. Yurt disina cikinca ancak uyaniriz biz!
  • Bu konu hakkında bilgili kişilerce oluşturulması lazım sitenin gerekli belgelerde konulmalı hatta Türk Tarih Kurumu'nun bu konuyla ilgili kitap basması lazım belgeleriyle birlikte kamu oyunun aydınlatılması içinde gerek tartışma programları gerekse belgesellerle bunları anlatmak gerek. Yoksa biz yazmaya kalkarsak çok sığı bilgiler anlatmış olabiliriz bunun için devletin duyarlı olması lazım ve de bizim.
    Ayrıca bu konu için facebookta grup var
    http://www.facebook.com/ErmeniSoykirimiTarihselBirYalandir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.