Şimdi Ara

Sözel Bölümün Para Getirisi Hakkında Meslek Seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birçok kişinin ağzında dolandığı gibi 'Mutlu olduğun, sevdiğin işi yap.' sözü benim için safsatadır. İnsan en sevdiği insana bile bir zaman gelir nefret duyuyorsa, bu iş için çok daha geniş bir anlam taşır. Sıkılmadan, strese girmeden yapılabilecek iş süresi maksimum 5 yıl. Öğretmen olmak isteyenlerin başına mutlaka bu sıkıntı geliyor. O yüzden bende sevdiğim TARİH'i değil, para kazanabileceğim bir işi yapmak istiyorum.

    Tarihi seçip akademisyen olarak devam ederek kazanabileceğiniz maksimum paradır 5000 TL. Tabi bu profesör maaşı. 50 yaşıma gelince alabileceğim (prof olacağım ne malum?) bir maaş. Oysa ki internette gördüğüm ve benim gibi sözel bölüm okuyan insanların yapabileceği meslekler var. +3000 TL olarak gördüğüm işlerin başında genellikle Reklamcılık yada Pazarlama işleri geliyor. Mesela holdinglerin assistant brand manager pozisyonu oldukça revaçta. Bu mesleği edinebilmek içinde mutlaka iyi bir üniversitede okumak gerekiyor. (Holding özel bir kuruluş olduğu için) Bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar açıklama yaparsa çok sevinirim. Hem ben, hemde aklında bu bölüm ve sözel meslekleri hakkında soru işareti kalan mağdurları için.

    Assistant brand manager olanaksız görünürse eğer Polis Akademisi düşünüyorum. (Küçüklüğümden beri tarihin yanında çevik kuvvet amiri olmak istediğimi saklayamam.) Polis maaşları gayet iyi. Evet stresli, şark görevi falan var fakat en başta belirttiğim gibi ben işin maddiyat yönüne bakıyorum. Sonuçta evleneceğim bir bayan, bakacağım çocuğum olacak. Onların karnının doyması benim işteki mutluluğumdan daha iyi. Hemde polis olursam üzüleceğimi zannetmiyorum. Düz memur maaşı 2800 TL civarında. Akademi mezunları komiser yardımcısı rütbesiyle mezun oldukları için bir kısım daha yüksek alıyorsunuz. 2014 zammı ile 3000 TL'yi geçmesi bu işi dahada cazip kılmaya başladı bana.

    Söylediğim meslekler hakkında fikirlerinizi yazarsanız gerçekten mutlu olacağım. Ayrıca sizlerin okuduğu, okumadığı halde önerebileceği bölümleri de bekliyorum. İyi günler dilerim.







  • up up

    Arkadaşlar yardım edin lütfen zaman kısıtlı seçimimi yapıp cevabınız dahilinde hareket edeceğim
  • Akademi zor haci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdiğin işi yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.