Şimdi Ara

Sözelci Olmak - Lütfen Sesimizi Duyun! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spakuler

    Bende sözelciyim.

    Sayısalcılardan daha iyi düşünüyoruz, yorumluyoruz, eleştiriyoruz, gözlemliyoruz ve analiz ediyoruz..

    Sonuç?

    Aptal olan biziz.

    Bizde biliyorduk sabahtan akşama kadar 3 kuruşluk formulleri ezberlemeyi, ama düşünmeyi seçtik.

    İyi ki sözelciyim.

    Hocam abartmasak ? 3 kuruşluk formül falan ama neler çektik.
    Konuya gelince haklısınız sonuna kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drixer

    kusura bakmayında edebiyat kadar gereksiz bir ders yok.Hayatınızda hiç bir işe yaramıyor.(Tarih coğrafya bunları katmıyorum) Benim çevremde kötü bakılmasının nedeni bu edebiyat hiç bir işe yaramıyor

    Edebiyatın hayatında gereği yok mu yani,ilginçtir odamdaki bitki için de aynısı geçerli.
  • yav sözelci , eşit ağırlıkçı veya sayısalcı olmakla zekanın ne alakası var ? Fakat Türkiye'deki sözelcilerin başarısız olduğu çok açık . Ben eşit ağırlığım öylesine sözelden sınava girdim 3bin. oldum ki netlerim de rezalet .
  • Küçümsemek için söylemiyorum zaten benim MF sıralamam kötü ve 9.sınıfta dil bölümünü, olmadı TS o da olmadı TM seçmek istedim fakat bölüm açmadıklarından MF okudum. Ancak şu bir gerçek çoğu TS-TM ve dil okuyan genelde fizikten korkup ona göre bölüm seçiyorlar. Neden YGSde ilk 50binin birçoğu MF? Çünkü MFler hayvan gibi sosyallere de çalışırken diğerleri zaten 9.sınıfın başında fene daha da bakmam moduna giriyor. Sen Boğaziçi'ni kazandığına göre öyle değilsindir ancak etrafında vardır elbette bunu sen de biliyorsundur. Benim kaç TMci arkadaşım varsa hiçbiri tek bir fen sorusu bile çözmemişti. TS ve diller matematikte de genelde kötü oluyor. Onların sonuçları daha da kötü. Bir de şu var "sizin fiziğiniz varsa bizde de edebiyat var" ilk 100bindeki tüm MFler 2 ayda edebiyattan 40+ net çıkarır. Fakat kaç TM-TS veya dil okuyan 2 ayda +10 fizik neti çıkarır merak ediyorum. Yani bu yetenek değil. Ezber çoğu kişide iyidir bende de iyi. Fakat fizik,kimya,geometri çözmek için birsürü yapılması gereken şey var. Hem kafan çalışacak hem bol bol soru çözeceksin hem alt yapı olacak. Yani ben çoğu TM-TS ve dil bölümündekilerin "bizim bölüm de sizinki kadar zor" lafını sevmiyorum. Zamanında fizikten korkup kaçanlar bizim edebiyatımız sizin fiziğinizden bile zor cümlesini kuruyor son sınıfta. Bunu niye yazdım? Çünkü sen çevreni biliyorsun çok az kişi bir hedef seçip o yüzden TS seçmiştir. Bu yüzden küçümsüyorlar/küçümsüyoruz. Bizim dershanede kavga olduysa TM sınıflarında olurdu mesela. Bizim sınıftakiler de adamlar işsiz kalınca kavga ediyorlar diye dalga geçerlerdi. Ama o sınıfta senin gibi bir hedefi olan Boğaziçi'ni kazanacak biri var mı biz de bilmiyorduk hocalar da belki fark etmemişti. Yani sorun MFlerden değil de senin de görmüş olduğunu düşündüğüm diğer TSlerden kaynaklanan bir ön yargı bu.




  • Edebiyat tarih coğrafya bilmeden insan yaşayabilir. Normal yaşantıda kafana bişey takıldı açarsın kitabı bakarsın illada ezberlemeye gerek yok. Matematik herşeydir biraz içine girebilsen hayatın heryerinde müthiş bişey. Formul ezberlemek falanda hikaye ezberlemedende %70 lik kısmı rahatlıkla yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun muhabbeti çok yapıldı. Matematik yapmayan sözelci aptal değildir. Sözel yapamayan sayısalcıda aptal değildir. İkisininde kendine göre zorlukları var. Birinde sürekli formül öğreniyosun diğerinde sürekli kavram ve olaylar. Bence boşuna sayısal - sözel savaşı yapmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaşlı Coni

    Edebiyat tarih coğrafya bilmeden insan yaşayabilir. Normal yaşantıda kafana bişey takıldı açarsın kitabı bakarsın illada ezberlemeye gerek yok. Matematik herşeydir biraz içine girebilsen hayatın heryerinde müthiş bişey. Formul ezberlemek falanda hikaye ezberlemedende %70 lik kısmı rahatlıkla yapılabilir.

    Öncelikle cra arkadaşımızın görüşlerine sonuna kadar katılıyorum.
    Dostum sen demişsinki edebiyat,tarih ve coğrafya bilmeden insan yaşayabilir diye insan matematik bilmedende yaşayabilir.İnsan edebiyat,tarih coğrafya bilmeden yaşar ama verimli yaşayamaz kendi kültürünü,yaşadığı ortamın özelliklerini,geçmişini bilmeyen insan geleceğe yararlı adımlar atamaz.Biz o 3 dersi ezber olarak görmemeliyiz kendi kültürümüzü coğrafyamızı,edebiyatımızı,tarihimizi bilmeliyiz.Atatürk'ün tarihin önemini belirten sözünüde söyleyip yazımı bitiriyorum "Geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez."

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spakuler

    Bende sözelciyim.

    Sayısalcılardan daha iyi düşünüyoruz, yorumluyoruz, eleştiriyoruz, gözlemliyoruz ve analiz ediyoruz..

    Sonuç?

    Aptal olan biziz.

    Bizde biliyorduk sabahtan akşama kadar 3 kuruşluk formulleri ezberlemeyi, ama düşünmeyi seçtik.

    İyi ki sözelciyim.

    Helal knk
  • Up! Sözelciyiz haklıyız kazanacağız!
  • yazan kişiye sonuna kadar katılıyorum.
  • Sözel bölümün değerini düşürdüler arkadaşım. 2.50 ortalamayla sözel bölüme mi girilirmiş? Sonra neden sözel bölüm başarısız oluyor. Sen sözele her geçeni alırsan başarısız olacak tabi. Fen liseleri ile Meslek liselerini bir düşünün. İki tarafta matematik yapıyor ama Fen liseleri başarıda sınır tanımıyor. Neden? Çünkü Fen liselerine herkes giremiyor ama Mesleğe herkes girebiliyor! Umarım anlaşılmışımdır. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.