Şimdi Ara

Sözelde derece yaptım, nereyi yazayım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,


    Sözelde 500 küsür sıralama yaptım ancak nereyi yazacağım konusunda çok kararsızım. Sınava aslında öylesine girmiştim, bu dönem birtakım nedenler yüzünden çok çalışamadım, sözel altyapım iyi olduğundan ve zaten ilgim de olduğundan sınava ondan girdim ve fena olmayan bir sıralama geldi. Tekrar sınava hazırlanma sürecine girmek istemiyorum ve sözelden tercih yapmak istiyorum ancak hangi bölüm ve üniversiteye baksam caydırıcı bir dezavantajla karşılaşıyorum.


    Ne yapmalıyım sizce, ne önersiniz?


    Araştırma yapmayı severim, merak ettiğim şeyin peşine düşerim, kurcalarım. Ancak akademik kariyeri kaldırabileceğiminden yana emin değilim ve genelde de sadece buna bağlı bir bölüm okumayı tavsiye etmiyorlar.


    Boğaziçi tarih, edebiyat; belki Galatasaray iletişim fakültesi veya Hacettepe Türkçe öğrt. de olabilir. Şimdilik seçeneklerim arasında bunlar var. Gerekçeleriyle birlikte hangisini önerirsiniz veya önermezsiniz? Paylaşırsanız çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenver -- 19 Temmuz 2022; 12:31:29 >







  • İletişim-Halkla İlişkiler okuyup, özel sektörde bir çok iş bulabilirsiniz. Diğer alternatifleriniz ya akademik ya da kamu sektörüne zorlayan bölümler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fato65

    İletişim-Halkla İlişkiler okuyup, özel sektörde bir çok iş bulabilirsiniz. Diğer alternatifleriniz ya akademik ya da kamu sektörüne zorlayan bölümler.

    Teşekkürler tavsiyeniz için. Dediğiniz üzere iş imkanı en geniş gsü iletişim fakültesi halkla ilişkiler bölümü gibi görünüyor.

  • Sabancı da düşünebilirsiniz bence. Fakat sanırım sayısal hedefiniz yok bundan ötürü Sabancı TM bölümlerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • derainandre D kullanıcısına yanıt

    Maalesef Sabancı'nın sözel alana yönelik bir fakültesi bulunmuyor hocam.

  • sözel 500 derece değil dostum üzgünüm

  • SweetChildOMine S kullanıcısına yanıt
    Tartışılır ve evet, bence de değil. Tabii nereyi hedeflediğiniz de var, bu şartlarda tüm devlet üniversitelerinin sözel bölümlerini kazanabiliyorsunuz ve bunu gerekçe sunarak belki derece olarak nitelendirebilirsiniz. Başlığı esasen ilgi çekmesi için böyle isimlendirmiştim, gerçekçilik payına da yaslanarak.
  • xenver X kullanıcısına yanıt

    Öyle mi bilmiyordum hiç.

  • sözel bölümler içinde en çok para kazandırma potansiyeli olan bölüm reklamcılık ve pazarlama dır.


    mühendisler aylarca yıllarca bir ürünü çıkarmak için çalışır ama o ürünün iyi bir reklamı yapılmazsa çöp olur.


    mesela şuan binlerce youtuber youtube a içerik üretip reklamlardan para kazanıyor,zaman zaman kendileri de reklam alıyorlar, kanallarında reklam yapıp para kazanıyorlar.

    hatta çoğu youtuber önceki senelerdeki çoğu yks 1.sisi olmuş kişilerden kat ve kat daha fazla para kazanıyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 22 Temmuz 2022; 0:32:9 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Evet, dediğiniz gibi sözelin paraya çevrilebilir yanı reklam ve pazarlamada yatıyor. Ancak bu alanlarla daha önce hiç uğraşmadım ve ilk etapta ilgimi çeken alanlar değiller. Bu da aklımda bir soru işareti oluşturuyor ister istemez, bir belirsizlik yaratıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.