Şimdi Ara

sözleşmeli subaylık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sözleşmeli subay olduğumuzda diyelimki bu meslek bize hiç uymuyor.acaba bırakabiliyormuyuz bu mesleği?istifa edip çıkabiliyormuyuz?bide teğmen rütbesini taktıktan sonra albaylığa kadar yolu varmı bu mesleğin?Cevaplar için şimdiden teşekkürler..



  • http://www.uludagsozluk.com/k/sozlesmeli-subaylik/

    quote:


    sözleşme süresi ilk başda 3 yıl olarak başlıyor. sözleşmeli subayların tsk da yükselebileceği en yüksek rütbe yüzbaşı rütbesidir.


    http://forum.memurlar.net/konu/1082617/

    quote:


    Sözleşmenizin yenilenmemesi/fesh edilmesi için yüz kızartıcı suç işlemeniz ya da 90 gün üzeri rapor gerektiren ve meslek hastalığı olmayan bir hastalığınızın olması gerekir. Diğer türlü durumlarda sözleşmeniz, sizin talebiniz doğrultusunda belirli periyotlarda yenilenir.

    Emeklilik durumna gelince, sözleşmeli subaylar en fazla kıdemli yüzbaşı nın bekleme süresi olan 21 yıl görev yapabiliyor. 21 yıl sonunda emekli oluyorsunuz. Emekli olduğunuzda tazminatınızı alıyorsunuz fakat tarafınıza maaş bağlanabilmesi için emeklilik yaşını doldurmanız gerekmektedir. Bu yaş erkeklerde 2008 mart ayından önce sigortalı olanlar için 60 diğerleri için 65 dir. Ayrıca Tsk'da çalıştığınız her 4 yılda 1 yıl yıpranma erken emeklilik hakkı kazanırsınız. Bir örnekle açıklayacak olursak : 25 yaşında subaylığa başlayan biri 21 yıl sonra 46 yaşında emekli oluyor. Bu kişinin 2008 den önce sigortalı olduğunu varsayarsak 60 yaşını beklemesi gerekiyor. Her 4 yılda bir yıpranma payı olduğu için 5 sene erken emeklilik hakkı kazanıyor ve emeklilik yaşı 55 oluyor. Yani 46 yaşından 55 yaşına kadar maaş bağlanmıyor bu kişiye... Şu an görevde en eski sözleşmeli subay 7 yıllık. Sistem çok yeni. Görevdeki Subayların söylediğine göre zamanla sistemdeki bu aksaklık giderilerek çözüme kavuşturulacaktır.




  • eğer emeklilik konusunda bu gibi sorunlar varsa bu meslek hiç cazip değil aynı sorunlar uzman çavuşlardada var onlarınkiyle aynı sorun..emeklilik hakkı kazanıp onca sene maaş almadan beklemek ve en fazla kıdemli yüzbaşılığa kadar yükselmek beni bu olaydan soğuttu.
  • Hv.K.K. lığı 29 subay ve 60 astsubayın (sözleşmeli personel) sözleşmelerini hiç bir neden göstermeden fes etmiş ve aileleri ile ortada bırakmıştır. Bu mesleği düşünen hiç kimse sözleşmeli subay veya astsubay olmayı düşünmesin...
  • Adı Üstünde Sözleşmeli tüm Türkiye'de Sözleşmelilerin ne kadar mağdur olduğunu kendilerini sokakta yaktıklarını intihar edenleri bilmeyen varsa bu sözleşmeli askerlik içinde müracaat edebilirler.

    Sözleşmeli Asker alma AMACI Sömürü politikasının bir sonucudur.

    TSK'de Yanlış Personel alım ve rütbe bekleme süre politikaları yüzünden GENÇ personel ihtiyacı doğmuştur.


    Amerika'dan alınmış sistem kendimize göre editlenmiş ve işimize gelen yerleri alınıp gelmeyenleri atılan bir sistem. Mesela Amerikada 7 Yılını dolduran bir sözleşmeli asker isteği doğrultusunda Kadroya alınırken TSK bu 7 yılını dolduran personeli haklarının hiç ederek gerekçesi aşağıda)kapı önüne koydu.

    GEREKÇE: Sözleşmeli Personelin alınma Amacı Genç personel ihtiyacını kapatmak olup Yaşı 35'e geldiğinde sözleşmesini yenilemeyip yerine 22 yaşında yeni personel almak. yorum Sizsin (()))

    tüm sözleşmeli kamu personeli mağdur oluyor diye Kadroya alınırken Sözleşmeli askerler işten çıkartılıyor. Nerde burda adalet ?

    Aman siz siz olun kesinlikle dibini görmediğiniz kuyuya girmeyin. Asbelkader 9 Sene de sözleşme imzalatılıp hayatınızın en parlak dönemleri Güneydoğuda geçip batıya geldiğinizde de sözleşmeniz gerekçesiz FESH edilebilir.

    Özlük haklarınız Muvazzaflar gibi olmadığından ezilip büzülürsünüz.

    Kadroya Geçirilmek için Sınav Yaparlar FİLOZOF olmayanlar geçemez. Akıllı zeki pratik ve işinizi çok iyi bilmeniz bu sınavda işe yaramazken yalak,ezberci ve Sağlam bir torpilinizin olması süper işe yarar.

    Askerin Mesaisi 24 Saat esasına göredir. Gece Gündüz çalışırsınız. özellikle meslek hayatının ilk 5 senesi Kıdemlenene kadar çok cefa çekersin. Kıdemlenip rahat edeyim derken de Bakmışsınız Sözleşme Süreniz dolup Kapı Önüne konulmuşsunuz. Çoluk Çocuk psikolojisini Allah Hak getire.....

    Daha çok yazılacak şeyler varda şimdilik bu kadar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.