Şimdi Ara

SpaceX’in Starlink internet uydularının sayısı 6 bin oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SpaceX’in Starlink internet uydularının sayısı 6 bin oldu!
    SpaceX, uzay alanında imkansızları ve zorları başarmaya devam ediyor. Elon Musk’ın sahibi olduğu şirket bir yandan tarihin en büyük ve en güçlü uzay roketi olan Starship ile insanları Ay ve ötesine taşımaya çalışırken bir yandan da Starlink uyduları ile küresel uydu tabanlı internet erişimi sağlamaya çalışıyor. Bu hedef doğrultusunda SpaceX, 16 Mart tarihinde saat TSİ 03:21’de gerçekleştirdiği fırlatma ile 6.000'inci Starlink internet uydusunu Dünya yörüngesine yerleştirdi.



    Starlink uydu sayısı 6.000 oldu



    Kennedy Uzay Merkezi'nden yapılan fırlatmada daha önce 19 kez uçan Falcon 9 roketi kullanıldı. Bu fırlatma aynı zamanda SpaceX'in 2019'da takımyıldızı konuşlandırmaya başlamasından bu yana uzaya fırlatılan Starlink uydularının sayısını 6.000'in üzerine çıkardı.






    Planlandığı üzere Falcon 9'un ilk kademesi kalkıştan yaklaşık 8,5 dakika sonra Dünya'ya geri dönerek Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış olan "A Shortfall of Gravitas" adlı insansız drone gemisine iniş yaptı. Falcon 9'un üst kademesi ise 23 Starlink uydusunu, kalkıştan yaklaşık 65,5 dakika sonra hedeflenen yörüngeye bıraktı. Bu üst kademe tekrar kullanılabilir değil ve yörüngede süzülmeye devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.Tarihi an! SpaceX Starship üçüncü test uçuşu kapsamında başarıyla fırlatıldı!



    Ancak SpaceX, devasa Starship roketi ile bu sorunu ortadan kaldırmak istiyor. Starship, tüm kademeleriyle birlikte tekrar kullanılabilir olacak şekilde tasarlanan bir roket. Hızla yeniden kullanılacak olan bu uzay aracı ile önce Ay’a ve sonra Mars’a insanlı yolculukların yapılması hedefleniyor. SpaceX, geçtiğimiz perşembe günü Starship’in üçüncü test uçuşunu yapmış ve hedef görevleri ilk defa mükemmele yakın bir şekilde gerçekleştirmişti.




    Kaynak:https://www.space.com/spacex-starlink-launch-group-6-44







  • Ne zaman Starlink haberi görsem kan beynime sıçrıyor :)



    Oolum bir evrak işi 1 senede nasıl halledilemez lan

    3 senedir ha geldi ha gelecek

    1 senedir de ha onaylandı ha onaylanacak

    Varya bazen iyi kulağınızı çınlatıyorum, öyle böyle değil :) :)



    Abi verin şu fitre/zekatı da açın lan artık



    Ulan Kenya'da Ruanda'da var lan, gtü pohlu G. Kıbrısta var, çıldırtmayın adamı, simirlerim bozuldu yine :) :)

  • Ülkemizdeki fiyatlandırma döviz cinsinden olur ise ayda standart 100$
    Premium 500$ gelsin diyenlerin belki %1 alır gerisi havasını alır gibi geliyor.

  • Bu uyduların ömrü ne kadar? Servis dışı olunca uzayda bir çöp yığını olarak süzülmeyecektir umarım, pardon 6000 adet çöp yığını olacaktı.

  • SS gelince hızla hedefleri olan 40 bin uyduya ulaşırlar. Tahminim 2030'a kadar. Bi de yerel fiyatlandırmayla 1000 mbps bağlantı hızını aylık 10-15 dolara verse düşünmeden geçilir. Hatta 100Mbps 10 dolar ve ekipman+kurulum ücretsiz deseler TR'de İSS sözleşmesi biten geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Maksimum 5 yıl diyor haberlerde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar uydu, bu kadar yatırım, bu kadar masraf... Bunlar asla her yere internet verelim gibi bir amaç için yapılmaz. Mutlaka başka amaçlar, belki daha önemli amaçlar vardır. Bilgisi veya tahmini olanlar yazsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    Asla öyle bişey yapmazlar inşallah

    En az 2 binden açsınlar aylık

    Az olsun, hızı düşmesin

    Nerde çokluk orda .....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    Peki hiç düşündün mü analiz ettin mi ben ne diyorum diye? Ekipman fiyatı düşer ama bedava olamaz. Yer işletim maliyeti düşer ama Türkiye için söylediğin fiyat olamaz. Çok garip beklentiler ve istekler var bir soğuk su filan için kendinize gelin. Kim neyi neden zarar ile satar ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aether kullanıcısına yanıt

    Hocam şuankinden çok daha küçük versiyonu bana yeter. Cep telefonuna bile doğrudan 17Mbps verilebilmiş bu sistemde. Bana 100Mbps net hız sağlayacak telefon boyutunda mini bir uydu bağlantı aracı yeter. Bu cihaz için ben 30 dolar öderim.

    SpaceX’in Starlink internet uydularının sayısı 6 bin oldu!

    Şunu minik boyutlusu çoğumuzun işini görür. Zararına değil, uzun vadede alsın parayı. Tek seferde 500 dolar + aylık 100 dolar çok yüksek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt

    ABD isthbaratının ve Pentagonun bilgisi ve izni olmadan uzaya sapanla taş bile atamazlar. Bizim kandırılmayı seven iyi niyetli halkımız bu adamları minnoş görüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Aynen sanki çok ucuz olacak Elon abileri bedavaya verecek zannediyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Üstat şu içimizdeki bir güruhun.Batı sevdasını hala çözebilmiş değilim.Acaba diyorum batılılar bu güruha birşeyleri bedavamı veryorda,batılıdan çok batıcı oluyorlar.

  • Yanlış hatırlamıyorsam hedef 12 bin uydu idi galiba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunanistan’da 2nd gen donanım fiyatı ethernet adaptörü ve shipping ücreti ile birlikte 289€. Aylık 40€ kullanım ücreti var. Sınırsız 220mbit’e kadar hız verebiliyor. Herhangi bir taahhüt yok. İstediğiniz zaman uygulama üzerinden durdurup yeniden başlatabiliyorsunuz.

    Bu arada starlink uydu haritasına baktığımda Gebze teknoloji üssünde bir yer istasyonu olduğu belirtiliyor. Ne işe yarıyor acaba 🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denorath -- 18 Mart 2024; 10:11:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • starlink in amacı belli iletişim,takip, dikizleme ;)...bayraktar ın fergani diye bir girişimi var acaba onun planları içinde bu amacları guden sistem olurmu...turkiyenin kuresel konumla sistemi gelirmi??

  • joven kullanıcısına yanıt

    hocam o bol keseden ben alırım gelsin ülkeye diyenler ya baba parası(müteahit çocukları) yiyen kesim yada herhangi bir şirketin dağın başında elektirik ve internet olmayan yerlerde alabileceği hizmet olduğuna inanıyorum; çünkü bırakın 100 doları 50 dolara bile satılsa alabilecek insan satısı tükiyede %5 i geçermi? çok zor bir ihtimal gibi geliyor...

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hedeflenen kitle daha çok kırsalda yaşayanlar için düşünülmüş.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Oooo paşam sen yazar mıydın?


    Mesele para meselesi mi acaba, aylardır Starlink'in Türkiye'deki faaliyetine izin vermiyorlar. Bi zahmet yeni mahallene seslen de izin versinler. Rekabet olsun.


    Millet cep telefonunda kullanacak yakında, hadi konu ile alakasız 5G'yi bir sürü ülke kullanmaya başladı biz daha 2026'yı bekliyoruz.


    Yerli milli baz 5G istasyonu öyle mi SpaceX’in Starlink internet uydularının sayısı 6 bin oldu! 


    Dur ya senin yeni mahalle yerli milli yıldızlink yapıyor olmasın SpaceX’in Starlink internet uydularının sayısı 6 bin oldu! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 18 Mart 2024; 14:25:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.