Şimdi Ara

spdif işin içinden çıkamadım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
1
Favori
22.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • peki zapatero kardeşim. o verdiğin kablo ile nasıl optik olan lazer ışın gönderiliyo. ben o linkteki resimde normal bir direnç sahibi olan bir kablo gördüm. yada ben körüm . . <(bu gır gır olsun die söledim. )neyse bu topic uzar gider . ama emin olunki bende izmire gittiğim gün o kablonun resmini yüklücem ve koyucam buraya . herkese verdiği bilgiler için teşekkürler. . . .
  • ama shagg, yazdığım yazıda senin bahsettiğin gibi bir kablo görmediğimi(yani ucu optik dijital olan) zaten belirtmiş ve benim anlattığım kablonun ucunun coax olduğunu yazmıştım...bununla optik bir iletim sağlanmıyor.ama gene de dijital olarak ses iletimi sağlanıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zapatero

    Sayın Cantan böyle bir kablo var ve kullanıyorum diye defalarca yazdım..Niye inatla yok diye yazıyorsunuz...Ya ben yalan söylüyorum ya da hayal görüyorum.İsterseniz birgün adresimi vereyim buyrun gelin size kabloyu göstereyim..Bir ucu tos ,diğeri ise 3.5 mm jack olup, digital olarak spdif out tan sesi dekoder in coax in kısmına gönderiyorum.Dekoder da sesi algılayıp çözüyor...Diğer arkadaşın bahsettiği bir ucu 3.5 mm jack diğer kısmı ise optik dijital olan bir tarz bağlantı kablosunu ise görmedim , o yüzden birşey diyemeyeceğim.
    Shagg arkadaşım kHz. değerleri ile verdiğiniz bilgileri biraz daha araştırmanızı öneririm.Alçak frekans değerleri 20-150 Hz. aralığı için geçerlidir.80 khz. rakamı buna uymaz.Sizin cd için bahsettiğiniz 44.1 khz. ise örnekleme frekansıdır..bass sesle ilgisi yoktur.

    Dostum dalgınlığına geldim sanıyorum.
    diyorum; sana o tarif ettiğin kabloyu yapar veririm envayi çeşidinden. isterse DIN formada dönüştürürüm. ifadenizi anlıyorum yani.
    bir kere şunu farketmek lazım (ve diğerleri)
    S/PDIF COAXIAL DİGİTAL OUT ve TOS-LİNK OPTİCAL OUTPUT farklı şeyler. ikisi de dijital sinyal taşır.
    />


    şimdi sizin yaptığınız şey aslında sp/dif kabloya fiziksel değişiklik yapıp iletmeniz.

    soran arkadaş diyor ki (yukarıda tekrar sordum ki tarif doğru ise!!!) 3.5mm caktan (isterse RCA yahut ne olursa) s/pdif sinyali alıp OPTICAL girişe gireceğim. s/pdif input'a girer sorun yok lakin bu şekilde optical input yapamazsınız. arkadaşta bunu istiyor ve diyor ki coaxial girişim yok (umarım analog coaxial ile dijital coaxial in farkındadır.)

    s/pdif dijital sinyal taşıyan kablonun, optical adı üstünde ışığa dönüşecek olan s/pdif dijital sinyali bir kablonun yapmasını beklemezsiniz herhalde.

    cihazlarda dijital sinyalin formu s/pdif tir. bu tos/link optical signals'e dönüştürlür (ve kayıplar başlar.ama optik çok daha hızlı. s/pdif ise hızlı ama yetmez ve kayıpsız) ve fiber optik kablo ile iletilir. sony s/pdif bağlantıyı tavsiye eder.

    yani yapacağınız s/pdif sinyali tos/link forma dönüştürmeniz sonra tos/link giriş bağlantı yapabilesiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: shagg

    peki zapatero kardeşim. o verdiğin kablo ile nasıl optik olan lazer ışın gönderiliyo. ben o linkteki resimde normal bir direnç sahibi olan bir kablo gördüm.


    ya da ben körüm . . <(bu gır gır olsun die söledim. )neyse bu topic uzar gider . ama emin olunki bende izmire gittiğim gün o kablonun resmini yüklücem ve koyucam buraya . herkese verdiği bilgiler için teşekkürler. . . .

    bu kadar...




  • o yazılan tarzda bir ucu optik olan kablo tarzını görmediğimi ve çalışabileceğini sanmadığımı diğer yazılarımda zaten belirtmiştim.Ben bir ucu RCA diğer ucu 3.5 mm olacak tarzda bir kablodan bahsediyorum ve sürekli de bu kablodan bahsedip , resmini veriyorum.Zaten bağlantıda hep bu şekilde yapılıyor.Sizin de buna olmaz dediğinizi sandım...Sanırım bir yanlış anlama oldu.Kusura bakmayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zapatero

    o yazılan tarzda bir ucu optik olan kablo tarzını görmediğimi ve çalışabileceğini sanmadığımı diğer yazılarımda zaten belirtmiştim.Ben bir ucu RCA diğer ucu 3.5 mm olacak tarzda bir kablodan bahsediyorum ve sürekli de bu kablodan bahsedip , resmini veriyorum.Zaten bağlantıda hep bu şekilde yapılıyor.Sizin de buna olmaz dediğinizi sandım...Sanırım bir yanlış anlama oldu.Kusura bakmayın.

    estagfurullah @Zapatero.
    ama açılan bu topiğe pek isabetli düşmüyordu.ben öyle anladım umarım rahatsız etmedim. yani çocuk; olacak sanıp bir de kablo ile uğraşıp netice alamazsa şaşmasın diyordum.
  • Notebook un mini stereo girişinde ve en dipte bir adet laser led var.
    Her ne kadar bu optik kablonun notebook a giren ucu stereo mini jack a benzese de aslında etrafı plastik kaplı ve herhangi bir elektriksel akım taşımaz ve bu tür akıma karşı hassas değildir.
    Sadece o dipten çıkan laseri alır ve diğer uçtaki optik dijital girişe(standart ve yaygın olarak karemsi bir soket) gönderir. Ben bu kabloları ışık hortumuna benzetirim. olay budur..
  • THAI FUN KARDEŞİME KATILIYORUM. ZATEN LAP TOP ÇIKIŞININ İÇİNDE BİR LED VAR. YANİ O KULAKLIK ÇIKIŞI İÇİNDE OPTİK SİNYAL VERİCİSİ MEVCUT ZATEN . AŞAĞIDA VERDİĞİM İLK RESİMDEKİ UÇ (3,5 MM GENİŞLİĞİNDE BİLİNEN MİNİ JACK) LAPTOP ÇIKIŞINDAKİ DİJİTAL SİNYALİ ALIYOR. YANİ O MİNİ JACK UCUNDA NASI BİR OPTİK KABLO UCUNDA BİR GÖZ VARSA AYNISI ONDADA VAR. VE KABLONUN DİĞER UCUNDA BİLİNEN BİR OPTİK KABLO UCU VAR. BUDA İKİNCİ RESİMDE MEVCUT. YANİ ARKADAŞLAR NORMAL KULAKLIK UCUNDAN OPTİK SİNYALE DÖNÜŞÜM SAĞLAYAN BİR KABLO ANLAŞILDI AMA DURUM YUKARIDA ANLATTIGIM GİBİ.
    TÜM ARKADAŞLAR EMİNİMKİ Bİ NOKTADA BULUŞCAZ AMA NE ZAMAN HEHEH. . .



    quote:

    Orjinalden alıntı: Thai-Fun

    Notebook un mini stereo girişinde ve en dipte bir adet laser led var.
    Her ne kadar bu optik kablonun notebook a giren ucu stereo mini jack a benzese de aslında etrafı plastik kaplı ve herhangi bir elektriksel akım taşımaz ve bu tür akıma karşı hassas değildir.
    Sadece o dipten çıkan laseri alır ve diğer uçtaki optik dijital girişe(standart ve yaygın olarak karemsi bir soket) gönderir. Ben bu kabloları ışık hortumuna benzetirim. olay budur..



     spdif işin içinden çıkamadım...


     spdif işin içinden çıkamadım...




  • o kabloda olur.
    laptop çıkışını bi koyun bakalım.
  • arkadaşlar bu işte bişey var ben anlayamadım, bahsettiğiniz coaxial-optik kablo, böyle bişey teknik olarak mümkün gelmiyor bana. nedeni çok basit biri elektrik diğeri ışık ile veri taşıyor. ancak arada dönüştürücü kullanılırsa bu mümkün zaten böyle dönüştürücülür var... ayrıca arkadaşın verdiği linkteki kabloda optik uç yok zaten...bunca yıllık elektronikçiyim ayrıca ses sistemlerini de iyi bilirim dobly digital decoder bile yaptım
    böyle kablo (adaptörsüz) ne gördüm nede duydum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan

    o kabloda olur.
    laptop çıkışını bi koyun bakalım.


    Sayın the_cantan,

    Sözkonusu notebook un kulaklık çıkışında kıpkırmızı ve direk göze gelecek şekilde bakılmaması gereken bir laser ışını var.
    işte bu çıkış dvd playerlerdeki optik ses çıkışının aynısı, tek gereken bu optik çıkışı görebilen bir dvd player(power dvd, windvd gibi)
    Bilmem anlatabildim mi..
  • Farkettim o yüzden o kablo olur.
    yalnız ibarelerde öyle kelimeler uçuşuyor ki. yoksa linklerde ki cakta ufacık delik belli. çıplak fiber kablo bulunsa
    ki bulmuştum ben bir ara -çöpte- onunla bile rahatça taşınır.işlevsellik ayrı.
  • evet, aynen doğru.
    neyse konuyu bağladık.
    şimdi sıra kabloyu bulmakta, bence Kadıköy yazıcıoğlu işhanı civarında kesin bulunur.
  • evet konuyu bağladık. gereken uclar benim daha önce yazdıgım mesaja eklenmiş durumda . ve zaten bende o kabloyu kullanıyorum . thai_fun yardımlar için teşekkür.
  • abi konuyu bağladınız da beni unuttunuz :)

    SPDIF in üzerinde "optik" diye birşey yazmıyor...

    ses kartının programından SPDIF i aktifleştirsem de kırmızı bir ışık görünmüyor.

    ooof offf
  • buyrun Fujitsi siemens online desteğin cevabına bakın..

    daha çok karagöz hacivat oldu ... yaw arkadaş oradaki elemanlar bilemeyebilir ama efendi gibi bilemedim desin canımı yesin.
    böyle yüzüne chat i kapatınca bir garip oluyor insan...

    *********
    Hoşgeldiniz!
    Sistem: Interaction transferred to FSC.
    Sistem: Çağrı aktarılıyor.Sennur OZBEK

    Sistem: konuşmadan ayrıldı

    Hoşgeldiniz!

    Sistem: Interaction transferred to FSC.
    Sistem: Çağrı aktarılıyor.Sennur OZBEK

    Sistem: Interaction transferred to FSC.
    Sistem: Çağrı aktarılıyor.Mesut CAN

    Sistem: Mesut CANInteraction waiting for agent. has joined the conversation.

    kerem seckin: selamlar
    Mesut CAN: iyi akşamlar nasıl yardımcı olabilirim.

    kerem seckin: amilo 1424 var bende
    kerem seckin: spdıf çıkışı hk birturlu bilgi bulamadım
    kerem seckin: nasıl bir kabloyla evdeki amfiye bağlarım.
    kerem seckin: vereceğiniz cevabı forumda yayımlayacağım
    Mesut CAN: kerem bey bizim üretimimiz olmayan ürünler hakkında bir bilgi aktarılamaz

    kerem seckin: fujitsu siemens amilo 1424
    kerem seckin: ???
    kerem seckin: ağır bir soru oldu sanırım
    kerem seckin: ya da geç oldu
    Mesut CAN: siz ses çıkışı hakkında kablo bilgisi almak istiyorsunuz doğru mudur?

    kerem seckin: bakın şöyle sorayım
    kerem seckin: bu spdif çıkışı optik midir
    Mesut CAN: optik değildir kerem bey

    kerem seckin: harici bir ses işleme cihazına AV receivera yani nasıl bağlarım.
    Mesut CAN: Bu husus ile ilgili olarak kullanacağınız ürünün destek hattına ulaşmanız gerekmektedir

    Mesut CAN: Yardımcı olmamı istediğiniz farklı bir konu var mı?

    kerem seckin: peki optik değildir nedir?
    Mesut CAN: İyi akşamlar dilerim.

    Mesut CAN: konuşmadan ayrıldı




  • buyrun hocam:

    bir kardeş de böyle yapmış:

    I was looking for a way to use my Amilo M1450G as a DVD and CD player connected to a surround reciever. I have finally found the way (a way that may seem logical to folks more experienced than I): The combined SPDIF/headphone jack has 2 ways of functioning: A standard stereo jack connection and an optical mode. Connecting an optical cable to what seemed to be an ordinary stereo jack suddenly gave a red light emission (surprise! - but also a very good sign) - plugging the other end into optical port of the digital AV reciever gave music! Trying the standard FSC DVD player with Star Wars Episode I gave correct 5.1 DTS through the reciever.

    I have tried a lot of things before finding this solution, including driver updates and going over software settings. So, I can't rule out that some software settings and/or driver updates may be necessary to enjoy the digitial world - but try the cable first - if there's a red light you're on your way.

    I believe the cable is nicknamed/called a mini-toslink or "optical to 3.5mm optical (male-male)" or the cable that connects portable CD players with portable MiniDiscs. The cable I got was from Audio Connections, Bandridge, model AL580

    SANIRIM ÇÖZÜM BUDUR AMA BURADA ÖNEMLİ BİR AYRINTI VAR.
    BU KABLO NEREDE BULUNUR VE DENEYEREK NASIL ALINIR..
    AKLIMDA ŞU VAR. GİDİCEM EP CENTERA NOTBUKLA
    ALICAM Bİ KABLO ORADAKİ AMFİLERDEN BİRİNE SOKUCAM

    haber veririm




  • the cantan arkadaşın anlatmak istediğini anlamış millet lafı nerelere getirmiş arkadaş dio laptopumda normal jack girişli coaxial var fakat amfimde yok diyor sanırım bunu amfideki optik girişe girebilirmiyim diyoki bu normal bir kablo ile imkansız anca bi aparat elektronik devre ile belki olabilir bu
  • HOCAM SEN SÖLE O SİEMENS CİYE MİDYE FALAN SATSIN . NEDEN Mİ BAK ALT TARAFTA SPDİF CIKIŞININ BİR OPTİK ÇIKIŞ OLDUGUNU GÖSTEREN VE KENDİ LAPTOPUMDAN ÇEKTİĞİM FOTOLAR VAR. TAMAM FOTO ÇOK KÖTÜ ARKADAŞIMIN TELİ İLE ÇEKTİM. DİKKAT EDERSEN ZATEN İLK FOTODA SPDİF ÇIKIŞI AYARI , İKİNCİ FOTODA LAPTOPUN UZAKTAN FOTOSU (KIRMIZI NOKTAYA DİKKAT) SON FOTODA YAKINDAN ÇEKİMİ VAR. B U SENİ VE ARKADAŞLARI SPDİF ÇIKIŞINDA OPTİCAL ÇIKIŞ OLDUGUNA İKNA EDER SANIRIM. HAA TABİ SENİN BİLGİSAYARIN O AYAR MENÜSÜ BELKİ KAPALI YADA ÖLE BİŞEY.ONU BİLEMEM AMA BAK CANAVAR GİBİ YANIYO . İŞTE SANA OPTİCAL ÇIKIŞ. NEREYE VERİRSEN VER ARTIK . YANİ O ÇIKIŞ COAXİAL DEĞİL OPTİCAL ARKADAŞLAR.

     spdif işin içinden çıkamadım...


     spdif işin içinden çıkamadım...


     spdif işin içinden çıkamadım...




  • ARKADAŞLAR ARTIK BU TOPİCİ KAPATSAK İİ OLUR. İŞTE SİZE BAŞINDAN BAHSETTİĞİM KABLONUN FOTOLARI. 3,5 MM JACK UCUNA DİKKAT. OPTİK GÖZÜ GÖRÜCEKSİNİZ .

     spdif işin içinden çıkamadım...


     spdif işin içinden çıkamadım...






  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.