Şimdi Ara

[Spoiler +18] The Witcher 2 Kayıtlarının Wild Hunt'a etkisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
12.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyunun çıkmasına 3-4 gün kaldı ve ortalıkta Downgrade iddiaları ve oyunu gerçekten 'çekemeyen' insanların trollükleri canımı sıkmaya başladı. Oyun hakkında 2 kelam edecek bilgisi olmayanlar, karakterler ve sunum, oluşturulan atmosfer ve bizi 'yükleme ekranı' olmadan açık dünya bir oyuna kavuşturan CD Projekt ekibine verip veriştiriyor.

    CD Projekt ekibi güvendiğim bir oyun yapımcısı olsa da babamın oğlu değil. Eğer downgrade varsa çıkınca görürüz. Şikayetimizi bildiririz. Ama tüm bunlara rağmen piyasanın üzerinde bir iş yaptıklarını düşünüyorum.

    Ve beni sıkıntıya sokan, düşündüren, bence daha önemli olan şeyler var.
    Çok önceleri 3 oyunu ön sipariş verip 2 oyunu tekrar oynamıştım. (Eylül-Ekim gibi) Bu sırada yaptığım seçimler ve beni getirdiği nokta canımı çok sıktığı için bir tartışma konusu açmak istemiştim ama oyun oynamaktan fırsat bulamadım.
    Şimdi o tasarladığım konudan daha kısa bir özet geçeceğim. Hem görevler hem de seçimler hakkında aklımda kalanlardan kısa kısa bahsedeceğim.

    Dikkat!!! Bu kısımdan sonrası Oyunu bir kere bitirmiş olanlar için bile spoiler olabilir.

    Anlatımım kronolojik olarak karışık olabilir kusura bakmayın.

    Vernon Roche ile zindanlarda sohbetimizle birlikte olayların başlangıcı ve neden zindanda olduğumuzu öğreniyoruz. Bu kısımda yaptığımız bir seçimin oyunun ilerleyen kısımlarını etki ettiğini hatırlıyorum. Oda Aryan La Valette ile olan kısım, ben kendisini öldürmeyip teslim almıştım. Ayrıca kaçarken onuda kurtarıp kaleyi yakmıştım. Oyunun son kısmında tekrar görüşmüştük kendisi ile ama iyi bir şey miydi yaptığım bilememiştim. Çok daha önceleri Aryan'ı öldürdüğümde ise annesi Mary Louisa La Valette ile olan bir bölüm vardı. Bu kısımda Şerefsiz Büyükelçi Shilard Fitz-Oesterlenile konuştuğumuz bir bölüm oluyordu diye hatırlıyorum.

    Bu kısımda Vernon ile kaçmaktan başka seçeneğimiz olmuyor ne yazık ki. ne kadar denersem deneyim Vernon ya da Ves tarafından öldürüldüm. Vernon hiç güven veren bir tip değil ve onunla iş birliği yapmak beni gerçekten sinirlendiriyor. Bu yüzden seçim hakkı bende olduğu vakit Vernon'la yola hiç devam etmedim.

    Hikayeye başladığımız 1. Bölüm Flotsam'da geçiyor. Buranın girişinde Iorveth ile karşılaşıp elflerle biraz kapışıyoruz. Kral Katilimiz de Iorveth'in yanında: Letho.

    Bu kısımda Vernon gözümden tamamen düşüyor, çünkü düşmanı Iorveth ile konuşması hala aklımda. (Yarım yamalak )

    Iorveth Vernon'dan bahsederken düşmanı da olsa belli bir saygı gösteriyor. Foltest'in en iyi adamı, Mavi Şeritlerin lideri falan.
    Vernon ne diyor sizce: "Iorveth, bildiğiniz oro.... co...."
    Not: Gerçi oyun + 18 olmasına ve bu oyunu oynayan kesimin belli bir olgunlukta olduğunu bilmeme rağmen sansür kullanmak beni üzüyor.

    Sonunda ilk bölümün geçeceği kasabamız olan Flotsam'a giriyoruz. Burada ilk oyundan karakterlerimiz Zoltan ve Dandelion ile dar ağacı önünde karşılaşıyoruz. Olayların içine balıklama atlayınca Flotsam'ın yöneticisi olan oyunda sevmediğim mahluklar listesinde kendine yer edinen Bernard Loredo çıkıyor meydana.

    Yaptığı şov sonunda kendisini öldürmek için vakit kollar oluyorum. Bu sırada Zoltan ve Dandelion'u kurtarıyoruz tabi.

    *****************************
    Alttaki kısım kaybolan notlarımdan bulabildiğim bir bölüm, önceleri yazmıştım.

    Kasabadaki olaylara biraz değinirsek, ticareti sekteye uğratan bir 'ihtiyar adam' olduğunu öğreniyoruz. Sanırım bu sıralarda hana dalan bir kasabalı limanda İhtiyar Adamın saldırdığını söylüyor. Olay yerine koşunca sudan çıkan dev dokunaçla 'İhtiyar Adamın' pek öyle düşündüğüm gibi bir şey olmadığını anlıyorum. Bu sırada daha biz gelmeden Síle de Tansarville isimli Hatun olaya el atıp yaratığı kaçırıyor. Kasabalılar biraz artistlik yapıyor, Sile'nın yaratığı görene kadar bir şey yapmadığını, belkide yaratığı onun çağırdığından bahsediyorlar. Pek doğruluğu olmayan ithamlar. Kavga seçeneğimiz var mıydı, hatırlamıyorum. konuşma sırasında elemanları Axii ile büyüleyip yollamıştım sanırım.
    Sile, Triss Merigold ve biz konuşunca bu iki hatun arasındaki gerginliği hissediyoruz. Sile bize yaratığı birlikte öldürmeyi teklif ediyor ve Cedricisimli elfin bu yaratık 'Kayran' hakkında bilgili olduğu ve ticaret limanında Kayran'ın öldürülmesi için ödül veren adamdan bahsediyor. Triss Sile'nın sağlam pabuç olmadığını ve bir şeyler planladığını söylüyor. Sanırım daha fazlasını da ya biliyor ya da tahmin ediyor diye düşünmüştüm.
    Cedric'i görmeye Triss ile gidiyoruz eğer ilk konuşmada Kayran hakkında bilgi alırken bir tuzaktan bahsederse kaçırmayın benim gibi. Bir daha söz konusu olmuyor ve Kayran Tuzağının bir başarımı var. Ayrıca bileşenlerini bulmak için açılan görev önemli. Oyunda görevlerle kazandığımız XP büyük önem taşıyor. Tuzak yapabileceğini söylemesine rağmen Triss'e yavşamasıyla sinirimi bozsa da Cedric iyi biri.
    Ayrıca biz gelmeden önce Seherim isimli elfle kaybolan Moril isimli elf kadın hakkında konuşuyorlar. Burası önemli çünkü Flotsam maceramızı nasıl bitireceğimizi seçtiğimizde bu 3 elf hakkında daha çok şey öğreniyoruz, ileride değineceğim.
    Hanın ön kapısında bulunan ilan tabelasından bütün işleri almalıyız. Geralt ilk başlarda savaşlarla da XP kazanabiliyor ama ileride sadece görevlerden XP kazanabiliyoruz. Geralt'ı olabildiğince geliştirmek için hiçbir görevi es geçmemelisiniz.

    Görevleri tam hatırlamıyorum, yazıyı hem işte hem evde yazdığımdan düzgün bir sıra tutturamıyorum kusuruma bakmayın.

    Canavarlar için bir kılıç

    Efsungerimiz insanlar için çelik, canavarlar için gümüş bir kılıç kullanıyor. Geralt La Valette kalesinde ejderha ile kapışırken kaybettiğimiz Gümüş kılıcın yokluğunu çekmekte. Onun için bir demirci bulup yeni bir kılıç yaptırmamız lazım. Zoltan ile konuşup neresi olduğunu öğrenebiliyoruz.
    Oraya yollandığımızda 2 tipsiz bilim adamı(!) bulunuyor yakınlarda. Eğer onlarla konuşursanız bir mutajen deneyi için bizi kobay olarak kullanmak istediklerinden bahsediyorlar. Kabul edip etmemek size kalmış. Ben daha önceki oyunlarımda bu olayın sonunu hatırlamıyordum, belki 3. oyuna geçecek bir seçimdir diye kabul ettim.
    Ardından demirciye gidip işimizi hallediyoruz. Burada bir olay var sanırım tam olarak çözemedim. Bazen demircinin bir insan tarafından tehdit edildiğini duyuyorum. Ama bu konuda konuşamıyoruz cüceyle yapmam gereken ek bir olaylar varsa söylerseniz sevinirim.

    Ayrıca demircinin karşısında bulunan evde Flotsam insan olmayanlar sözcüsü(umarım doğrudur) bulunmakta. ve 2 bilim adamımızda burada pineklemekte. Oyunda kitaplar benzerlerine göre daha işlevsel kullanıldığından hiçbir kitabı es geçmeyin ve satın alın. Ayrıca kitaplar envanterde yer tutmaz -ağırlıkları yok- bu nedenle sürekli yanınızda taşıya bilirsiniz. Bunun bir diğer artısı satıcılardan kitap almak istediğinizde sizin elinizde olan kitaplar işaretlenir ve boşa para harcamazsınız.

    Kitaplara para verdikten sonra kesemiz biraz hafiflediği için dövüşlerden para kazanmak için Hanın alt katına yönele bilirsiniz benim gibi. Ama hanın alt katını gezerken daha önceden "Handa bir genelevimiz var" dendiğini hatırlayıp her odaya girip çıkmaya başlıyorum. Genel evin sahibinin odasında sincaplarla ilgili bir not bulunca Margot'la (oyunda adı Margarita değil miydi?) konuşuyorum. Loredo hakkında gerçek olmayan yağcılıklarından sonra bu kasabada neler oluyor diye düşünürken kendimi Margot'un kızlarının koynunda buluyorum. Sahi nasıl oldu bu!

    Suçluluk duygusunu bastırmak için bir iki yumruk atmak iyi olur deyip, Yumruk dövüşlerine dalıyorum. Biraz para kazanınca King(!) Ziggy bize daha çok paranın olduğu başka dövüşlerden bahsediyor. Bakarız deyip Triss'in yanına çıkıyorum. Triss biraz atarlı olunca aşağıdaki kafa karışıklığından haberi mi oldu acaba diyorum. Ardından kendisine evlenme teklif eden bir Mavi Şeritliden(Vernon'un birliğinin gözümde bittiği an) bahsedince o şanslı yaratığın kim olduğunu soruyor, içimdeki kıskanç yaratık. Triss ağzım mühürlü deyince kös kös çıkıyoruz dışarı.

    **************************

    Bu kasabada gizli bazı olayların döndüğü bariz ama nereden başlamalı derken görevler yavaş yavaş ilerliyor. Önemli bulduğum bazı görevler Trol, Tütsü, İçki yarışması() ve son seçim. Ha birde hazine gemisi olayı vardı.

    Trol konusu gerçekten benim için önemli, burası Orta Dünya değil burada Trollere saygıyla yaklaşın, öldürmeyin onları. Karısı kesmişler bu da içkiye vermiş kendini yazıktır ellemeyin.

    Tütsü görevini alınca bir herifle konuşuyoruz liman tarafında, bizden tütsünün tarifini istiyor. Esasen adam Salamenderlerin kalıntılarından bir çetenin elebaşı.

    İçki yarışması, Vernon tayfasının yanına gidip Triss' yan bakan lavuğu bulayım demiştim, sonra olaylar olaylar. Bi ara Ves'e yazıyordum ardından bıçak fırlatma falan derken içki yarışmasına dönen olayların sonunda Mavi Şeritliler dövmesi kazınmış vücuduma, altımda bir don limanda uyanmış buldum kendimi. Lanet olasıca Mavi Şeritliler! Bu dövmeyi çıkartmak için bütün oyun boyunca uğraştım ama olmadı. Şimdi bu dövme Wild Hunt'ta da olacak mı?

    Hazine gemisi ise Kayranın kalıntılarının yakınında bulduğumuz gemi ile alakalı oyunun sonuna kadar takip edeceğimiz bir görevi açıyor. Yanlış hatırlamıyorsam en iyi zırhı bu sayede ediniyoruz.

    Olaylar birbirini kovalarken Loredo ile kapışmak zorunda kalacağımız netlik kazanıyor. Bu sırada Iorveth ile Vernon arasında bir seçim yapmamız gerekiyor ve ben Iorveth'i seçiyorum. Kral Katili Letho'nun gerçek yüzünü görünce Iorveth bize hak veriyor ama Vernon baskın verince olaylar birden alev alıyor.
    Sincaplar Vernon'ların yanında gelen Flotsamlıları öldürünce kasabada insan olmayanları katlediyorlar.

    Vernon Loredo'nun birşeyler planladığından ve bunun engellenmesinden bahsederken, Iorveth Vergen'de patlak verecek savaştan ve Aedrain Bakiresi Saskia'dan bahsediyor. Loredo'yu Vernon haklar bana Vergende ihtiyaç var diye düşünüp Iorveth ile yola çıkıyorum. Bu kısım beni deli ediyor. Vernon Loredo'yu öldüremiyor, gemiyle ayrılmak üzereyken Loredo kadınları yakmaya kalkıyor. Bende peşinden dalıyorum ama Loredo'yu yakalayamıyorum. Loredo'yu öldürmenin tek yolu sanırım Vernon'u seçmek ama ben o saplantılı manyakla seyahat etmek istemiyorum kardeşim. Geralt bu oyunda seçimler yapıyor ama hiç bir halta yetişemiyor gerçekten.

    Hiç hoşuma gitmese de bir kaç elf kadını kurtardığıma sevinip Vergen'e, Triss'i kaçırdıkları yere, İnsan olmayanlarında huzur içinde yaşayabilecekleri bir ülke kurmak isteyen Saskia'nın yanına gidiyorum.

    Eskiden bir kere Vernon'u seçmiştim, ama sonunda Henselt ile muhattap olunca bırakmıştım. Vernon ve onun yolu gerçekten tiksinti verici.

    Neyse geri kalan kısımları çok kısa geçeceğim; işteyim şuan.

    Vergen'de Triss'i bulmak ve Hortlak sisini kaldırmak için uğraşıyoruz. Saskia zehirlenince ortalık biraz karışıyor. Burada Prens Stennis linç edilmesine engel olmuştum sonradan buna epey pişman oldum.
    Su tip bak hele;


    Kuş hatun Philippa Eilhart ile sis sorununu çözerken Eilhart'ın tokmakçısının () Triss'i taşlaştırdığını öğreniyoruz.

    Triss'in heykeline Şerefsiz Büyükelçi el koyuyor, Öldüremedim ya şu herifi. Sisin diğer tarafında Vernon bize biraz yardım ediyor. Saskia için Henselt'ten kan alıp Vergene dönüyorum. Saskia kendine gelince savaş başlıyor Henselt'i mağlup edince Kuş hatun ve Saskia Henselti öldürmeyip bazı anlaşmalara zorluyor.
    Ardından Iorvet ile Loc Muinne'ye son kısıma geçiyoruz.
    Bu kısımı çok hatırlamıyorum şuan ama burada 3. Oyun için önemli seçimler yapmamız gerekiyor.
    Loc Muinne'ye geldiğimizde Kuş Hatunun Eilhart'ın zindanda olduğunu öğreniyoruz. Saskia'yı kurtarmak, Trissi bulmak ve Kuzeyin sınırlarını çizecek anlaşmalar ortalık harbiden karışık.
    Burada bulduğumuz bir kitap oyun sonunda hiç işlevi olmuyor, sanırım şöyle birşey diyordu "Geralt bu kitabın ağırlığını her hissettiğinde bişeyleri hatırlıyor" (harbi aklımda hiç kalmamış ya la) ama bu kitabı Bras of Ban Ard'a da verebiliyoruz ama alıkoyarsak belki 3. oyunda karşımıza çıkar diye düşünüyorum.
    Ayrıca Flotsamda ki bilim adamlarımız ve Eilhart'ın Tokmakçısı Cynthia ile birlikte bir araştırma gezisine bizi davet ediyorlar. Ben Triss'in intikamı için peşlerine takılıp Cynthia ve yanındaki ukalayı biçtim. Gezinin amacı olan bir alet ile başka yerlerdeki insanların şu an yaptıklarına bakabiliyorduk. Bu aleti bozuldu diyerek arkamızda bırakmıştık ki, bence büyük aptallık. Ya yanımızda götürmeliydik ya da yok etmeliydik.
    Aklımda kalan Eilhart ve Triss arasında bir seçim yapmamız gerekiyordu. Ben Triss'i kurtarmayı seçtim böylece Eilhart ve Saskia'yı kurtarmak için gerekenleri yapmadım.
    Konsey toplantısına gittiğimizde Síle de Tansarville Saskia'nın yardımıyla kaçmış bizde peşine düşmüştük. Tansarville ışınlanmaya çalışırken bize Yenefer'den bahsedince ona yardım etmiş kristalleri düzeltmiştim. Yardım etmek veya ölmesine izin vermek 3. oyuna nasıl etki edecek acaba. Wild Hunt'ın en vurucu trailerlarından biri "Canavar Avlıyorum" buna gönderme bence. Letho'da cadı avının başlayacağından bahsediyordu.

    Ejderha yanı Aedrin Bakiresi Saskia ise tüm evrendeki en idealist karakter olabilir sanırım. Onu öldürmek büyük hata olurdu, böylece Loc Muinne'den kaçan Eilhart ve Saskia'nın 3. oyunda da karşımıza çıkmasını dilerim.

    Ve son olarak Kral Katili Letho. Bu adamı öldürmek ya da öldürmemek, çok düşünmüş taşınmıştım. Ama eğer Triss'i kaçırıp beni uğraştırmasaydı her şey farklı olurdu. En azından Saskia'yı kurtarabilirdim. Bu düşünceler ile Lethoyu biçtim, ve pişman değilim. 3. Oyunda bize ne gibi yararı veya zararı olurdu bilmiyorum.

    Hikaye kısmı dışında işte olduğum için tam bilemiyorum ama Geralt 30'lu levele gelmişti bende. Birçok mutasyon ve eşyalarla doluydu envanterim. bunların ne kadarı 3. oyuna geçecek merak eiyorum.
    İşaretler konusunda da Aard ve Quen işaretleri geliştirmek için ayinleri de yapmıştım. Aard dondurma özelliği almıştı Loc Muinne girişinde yaptığımız ayinle. Quen ise Flotsamda bir ayin yaparak Yakıcı özellik kazanmıştı.
    Wild Hunt'ta işaretleri artıyor sanırım(zamanı yavaşlatmakla alakalı bir video vardı ama tam izlemedim) ama 2. oyundaki kayıtlılarımız ne kadar aktarılacak ve bu seçimlerimiz 3. Oyunu ne kadar etkileyecek.

    Konuyu çok uzattım farkındayım ama oyun mükemmel ve aklımda kalanlar bile epey fazla.

    Farklı yollardan oyunu oynamış kişilerin finalleri nasıldı, çok başka seçimler ve 3. oyuna kalan bilinmezlikler var mı, merak ediyorum.

    Wild Hunt sanırım bazılarımıza 2. oyunu tekrar oynatacak.

    Not: Neyse işteyim ben şimdi akşama biraz toparlarım sanırım...







  • Oyuna yeni girdim biraz ilerledim. GTX 560 Top ile düşük ayarlarda akıcı bi oyun olmasının yanında grafikler gözüme batmadı ne yalan söyleyeyim.
    Oyunda 1 level olmamız ve envanterimin durmaması canımı sıktı, ayrıca dövme hala duruyor yaw
     [Spoiler +18] The Witcher 2 Kayıtlarının Wild Hunt'a etkisi

    Sabaha kadar oynarım sanırım yarın işte uyuyacağım o kesin. Ben oyunu çalıştırmaz diyordum ama ekran kartı da sıkıntı çıkarmadığına göre gün doğana kadar geze bildiğim kadar gezeyim şu enginlikte.
     [Spoiler +18] The Witcher 2 Kayıtlarının Wild Hunt'a etkisi




  • Bu kadar yazıya cevap atılmaması kötü olmuş :)
    Benim sana sorum aynen başlığında ki gibi.. Bu kadar zaman geçmiş konunun açılmasının üzerinden yani oyunu bitirmişsindir muhtemelen, ben witcher 2 yi yenile bitirdim.. Bilgisayarda.. witcher 3 ü playstation 4 de almak istiyorum ama kayıtlarım ve seçimlerim resetlenecek, keyif kacırıcı nokta.. Sen bu konuda ne demek istersin, gerçekten etkisi ne kadar büyük, ps4 yerine laptopda yarım yamalak grafiklerle o mynamaya değecek kadar büyük mü mesela :P
  • oveo531 O kullanıcısına yanıt
    Oyunu daha bitirmedim. 83 saat oynamışlığım var. Seçimlerimin beni götürdüğü yer biraz canımı sıktı ve ara verdim. belki geri alıp başka yönlere gideceğim belki yeniden başlayacağım. Kararsızım bu arada başka oyunlara dalıp kafa dağıtıyorum. Yoksa iş yerinde Geralt'tan, Triiss'ten, Yenefer'den ve Ciri'den bahsedip duruyorum.
    Eğer laptopun yüksek özellikli değilse PS versiyonunu alman daha iyi olabilir. Ama ben 2011'de topladığım PC ile daha iyi sonuç alıyorum. Seçeneklerin aktarılması olayına bir çözüm bulmuşlar. Oyunun belli bir yerinde sorguya çekiliyormuşsun (Tam emin değilim ben kayıtlıdan aktardığım için görmedim o sekansı) Orada seçimlerini belirliye biliyormuşsun.
    Esas nokta 'Oyun nasıl?'
    Mükemmel. Elbette bazı eksikleri var ama onlarda kapanıyor. Mesela 2. oyunda ki gibi bir depo yoktu. 1.7 yaması ile gelecek diyorlar. Benim en muzdarip olduğum sorun buydu. Canavar çeşitliliği, hikaye örgüsü, seni hikayeye eşlik eden değil hikayeye yön veren adam yapması inanılmaz etkiliyor. Yarım yamalak(hiçe yakın) ingilizce ile sözlük yardımıyla oynuyorum bu arada. Ona rağmen hikayeyi vermekte başarılı. Yüzeysel olarak anlamak zorunda kalsam da hissiyat olarak beni her seçimimde etkiliyor. Spoiler vermeyeyim diye kasıyorum kendimi neyse çalıştığım için fazla vaktim olmuyor ama 3. oyunla adamlar zirve bu demişler.
    Bethesta oyunlarının hikayeyi anlatma biçimi beni tatmin etmez ya da karakterimi ben yönlendiriyormuşum hissindense sanki rüzgarda savrulan birini takip ediyormuşum gibi olur. Oysa Witcher seni hikayenin içine sarmalıyor. Ayrıca Bethesta güzel kadın nasıl yapılırmış örnek alsın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.