Şimdi Ara

Spor fotoğrafçılığı için Canon R10 nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her şeyden biraz yapabilen, aynı zamanda spor ve vahşi yaşamı da yeterince iyi yapabilen, bütçeye uygun aynasız fotoğraf makinesi arıyorum.


    Dpreview'in R10 hakkındaki incelemesinde bunun spor için iyi olmadığını ve diğer birçok (reddit) kaynağın bunun yerine R7 almasını söylediğini gördüm. Ama doğru anladıysam, otomatik odaklaması R7 ile aynı. Ve R10 temelde daha kötü video, megapiksel, pil ömrü, EVF, tampon ve yapı malzemeleri ile R7 değil mi?


    Video, pil veya yapım kalitesi umurumda değilse neden R7 yerine R10 almayayım? (Daha kötüsü EVF biraz endişe vericidir) Ayrıca arabellek sınırını yönetebileceğimi düşünüyorum, ancak aynı zamanda fikirlerinizi de duymak isterim. Spor çekimleri yapan R10 sahipleri burada mı?

    Nox
    Nox - Download Nox Player for Windows PC & macOS
    https://nox.tips


    xender.vip
    Xender – Download Xender App for Android, iOS, PC & Mac 2019
    https://xender.vip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi larana -- 14 Haziran 2023; 16:37:8 >







  • canon'un en büyük dezavantajı 3. parti lenslere izin vermemesi.
    sony tarafında bir sürü tamron, sigma, samyang lensler var. sony'nin kendi g ve gm lensleri var.
    gövdeden çok alınacak lense bakmak lazım.
    canon'u adaptör ile kullanmak mümkün elbette ancak ne kadar mantıklı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok bilinçli bi soru sorulmuş ama ne yazık ki fazla cevap gelmemiş. aradan geçen zaman zarfında nasıl bir seçim yaptınız bilemiyorum ama yürüttüğünüz mantık bence tamamen doğru, yaklaşık 1 hafta kadar önce R10 aldım ben de gerçekten çok hızlı bir AF sistemi var, Dualpixel 2 yi çok beğendiğimi söylemeliyim. Sony leri yakalamış deniyor Canon AF hızında. Sony nin renk yapısının yanında Canonun renk algoritmasını beğenenler de var bu arada. Lens konusunu EF-R adaptörle çözebilirsiniz. Zaten vahşi yaşam doğa spor gibi aktiviteler için nispeten ulaşılabilir R bayonet teleler olduğunu da R10 aldıktan sonra gördüm :) Bence üzmez R10 eğer R7 lerini artı özelliklerine aradaki farkın değmeyeceğini düşünüyorsanız. Zaten bence de APS-C bir makine için $/€ 1000 üzeri benim için psikolojik sınır. bu rakamın üzerine çıkabiliyorsam tam kare gövde seçmek isterim açıkcası.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.