Şimdi Ara

Spor salonunda COVID vakası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adını herkesin bildiği, kurumsal bir spor salonuna gidiyorum. Daha doğrusu uzun bir aradan sonra Son birkaç haftadır sadece sevdiğim bir grup dersi var, ona katılıyordum.


    Sadece o derse gelen bir kitle de var zaten. O gruptan birkaç kişide aynı anda covid çıktı. Birkaç gün sonra o dersi veren hocanın da hasta olduğunu öğrendim. Hoca covid demedi, ancak bence o da covid, durumdan başka bir yorum çıkmıyor. Örneğin hasta olanlardan birisiyle hocanın daha birkaç gün önce instagram hikayesine koyduğu fotoğrafta sarmaş dolaşlar resmen.


    Bu durumda spor salonunun bu derse gelenlere bir uyarıda bulunması gerekmez miydi? Derse rezervasyon yaptırıp giriyoruz, yani hepimizin kaydı aslında var. Genel merkezlerini aradığımda "bizim böyle bir önlemimiz yok, şubenizi arayın isterseniz" dediler ama derdim bu değil, hadi derse gelenlerin hasta olduğunu duymadın, hoca dersi iptal ediyor, sebebi de hasta olması. Bu duyarsızlık mı, yoksa ben mi aylardır dikkat etmeye çalışan birisi olarak çok büyütüyorum?








  • Hocam hiçde büyütmüyorsunuz fakat bizim ülkemizde covid olmak utanılacak birşey gibi algılanıyor var genelde saklama yapısına bürünüyor firmalar, şahıslar.


    Burda yapılması gereken basit bir açıklama ve derse gelenlere uyarıda bulunmak kendilerini gözlemleyip belirtisi olanların hastaneye gitmelerini sağlamak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LithuM

    Hocam hiçde büyütmüyorsunuz fakat bizim ülkemizde covid olmak utanılacak birşey gibi algılanıyor var genelde saklama yapısına bürünüyor firmalar, şahıslar.


    Burda yapılması gereken basit bir açıklama ve derse gelenlere uyarıda bulunmak kendilerini gözlemleyip belirtisi olanların hastaneye gitmelerini sağlamak.

    Bu durum birazda firmaların tutumuyla alakalı hocam, bazı firmalar covid olan kişiye maaş kesintisi yapıyor yada diğer türlü bir kesintiye gidiyor gibi durumlar var. Haliyle çoğu çalışanın hastalığı sakladığını düşünüyorum. Şikayet etsinler diyeceksiniz, genelde cesaret edilmez :)


    Bu işin maddi tarafı birde 15 gün karantinada kalmak istemeyenler var, kişi evde sıkılırım diye saklamayı tercih ediyor. Bunlar doğru demiyorum fakat bizim insanımız böyle hocam :) Bu arkadaşlar genelde yatağa düşene kadar direniyor...


    Aslında bilinçli bir toplum olsak, şuan yaşadığımız sıkıntı yarıya düşecek ama maalesef bilinçli bir topluma sahip değiliz...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.