Şimdi Ara

SPOT TELEFONLARIN HATTI KESİLMEYE BAŞLANDIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar spot telefonların hatları kesilmeye başlandımı 2 gündür trcell le sorun yaşıyorum yardım lütfennn



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hyena

    arkadaşlar spot telefonların hatları kesilmeye başlandımı 2 gündür trcell le sorun yaşıyorum yardım lütfennn

    olur mu canım oole sey!
  • yok yaw olur mu öyle şey
  • o zor biraz be şimdilik
  • Geçici bir sorundur.
  • onu biraz zor yaparlar türkiyede.....
  • yok oyle birsey ama kafama su takıldı benim ben yurt dısına tatile gittim diyelim gittiğim yerde kendime bir cep telefonu begendim bastım parayı aldım getirdim simdi bu olay yuzunden kullanamayacak mıyım aldıgım telefonu?veya diyelim ki gümrükte kayıt yaptırıp kullanılmasına izin verdiler e peki o zaman hali hazırda kullanılan spot cihazları nasıl kayıt altına alcaklar.bence yapamazlar gibi
  • arkadaşlar laf olsun diye çıkarılmış bir yasayı konuşuyorsunuz hani websitelerimizi günlük olarak savcılığa onaylatıyormuyuz??
    kanunen oda lazım

    biraz mantıklı düşünün
    gümrük serbest bölgesinde insanlar telefonla konuşamayacakmı???
    konsolosluklarda??
    yurtdışından gelenler konuşamayacakmı?
    yada uluslar arası garantideki telefonlar ne olacak
    bunların kvk yada genpadan alınmış olma zorunluluğu yok
    ama bu firmaların bunlara servis sağlama zorunluluğu var
    ee dünya kadar swap telefon var bunlar nasıl konuşacak??

    bir düşünün yaa
  • Yasayı çıkarır ve -mesela- der ki devlet: Hattınızla kullandığınız telefon, Türkiye sınırları içerisine, yasal vergileri ödenmeden girdiyse, cihazınız için 30 gün içinde 50 YTL bilmem ne harcı yatırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde, 500 YTL cezası vardır.

    Operatörlere de, kullanıcıların mevcut telefonlarının ve -sözgelimi son 30 gün içinde 100 saat ve daha fazla süreyle kullandıkları- her yeni telefonun durumunu bildirmeleri zorunluluğu koyar. Aksi şekilde hareket eden operatöre çok büyük cezalar uygular.

    Bu türden bir yasa çıkarıp uygulamaya konursa, hem kullanıcılar, hem de operatörler diken üstünde olur. Herkes satın alacağı ve kullandığı telefona dikkat eder. Sanırım bu durumda kaçak olayı önemli ölçüde engellenmiş olur. (Gerçi, ikinci el de büyük darbe yer.) En kötü ihtimalle de yasa uygulanamaz.
  • hukumet yeni bir kazik taktigi arastiriyoryakinda 500 metre yurudun 1 ytl falan der
  • böyle bi yasa tasarısı var ve büyük ihtimalle yürürlüğe girecek.

    gayrıresmi olarak şöyle bi uygulama olduğu konuşuluyor. turkcell, telsim ve avea hatları kullanan telefonların imei nolarının gümrük kaydı olma zorunluluğu getirilecek. resmi gümrük girişi olmayan tellere hat verdiği takdirde hem operatöre hem de kaçak tel kullanan şahsa cezai yaptırım uygulanacak. ancak yasalar yürürlüğe girdikleri tarihten sonrasını bağlarlar. dolayısıyla yasa önceden alınmış kaçak teller için bi istisna yapmak zorunda. bunun için de yasa çıktıktan sonra belirli bi tarihe kadar sabit bir miktar (25 ytl deniyo) ödemek ve dekontla birlikte imei nosuyla başvuru yapılarak kayıt altına almak gerekçek deniyo.

    yurtdışından tel sokarken gümrük vergisi ödeyip kayıt altına alma zorunluluğu vardır. eğer bunu yapmadıysan tel kaçaktır. cezai yaptrımı yoksa da yasadışıdır. (benim 2 tane kaçak telim var mesela)

    sadece türk hatları için geçerli olacağından turistler fln kendi hatlarını (roaming) kullandığından onları bağlamaz.

    burdaki maksat büyük bir pazarı kayıt altına alabilmektir. art niyet fln yok, gayet makul bişey ve çoğu ülkede bundan daha da ağır şartlar var.

    ancak böyle bi yasa çıktığı taktirde halka duyurulması zorunludur ki hiç merak etmeyin medya vasıtasıyla da duyurulacaktır.

    *resmi olarak öğrenebildiğim bu konuda bi yasa tasarısı çalışması olduğu ve uygulanmaya koyulduğu taktirde halka duyurulacağıdır.




  • ya beyler nekadar ödicemizi kesin bilen var mı? Yinede spot telefon satın almak mantıklı olcak dimi? Sanırım cüzi bir miktar ödicez??
  • Madem herşey bu kadar basit olacak birde şunu cevaplasınlar bakalım.Turist-Roaming eyvallahta mesela geçici görevle veya yazın izne gelen gurbetçiler kendilerine kontürlü hat alıp 1 ay kullanıp çalıştıkları ülkeye geri dönerken bir tanıdığına bırakıyorlar bu kontürlü hatları.Bu durumda ne olacak.Başka bir deyişle Almanyada yaşayan abim izne gelince kontürlü hat alıp Tr içinde görüşme yapıyor.Roaming'e göre çok ucuza getiriyor görüşme olayını.Bu durumda telefonu kaçak durumunamı düşecek.Birçok yabancıda geçici görev için geldiklerinde benzer uygulama yapıyorlar.
  • Arkadaşlar bu yasa kararlı sonunda bu kanun çıkacak ya 1 yıl sonra ya 2 yıl sonra sonunda çıkacak benden söylemesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

    arkadaşlar laf olsun diye çıkarılmış bir yasayı konuşuyorsunuz hani websitelerimizi günlük olarak savcılığa onaylatıyormuyuz??
    kanunen oda lazım


    bı ara bole bı sey vardı ama cıktımı bılmıyor.
    bu yasa cıktıgına emınmısın benım bıldıgım kabul edılmemıstı ??? ve sadece com.tr ler ıcın gecerlıydı,,, ?? yanlıssam soyle yanlısmıyım acaba ?
  • devlet ikinci spot veya çalıntı telefon satısı icin bazı insanlara yer bile göstermekten kacınmazken,, ondan sonrada ülkeye gümrüksüz giren telefon icin bizüm üstümüze çökmeye mi çalışacak.. bence düzenlemeler olacaktır bu yasada,, o kadar kolay diil
  • 12 miyon spot telefon kullanıcısı var bunu iptal etmek oparatörlerinde işine gelmez.Müşteri kaybetmek istemez kimse
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tarantula34

    12 miyon spot telefon kullanıcısı var bunu iptal etmek oparatörlerinde işine gelmez.Müşteri kaybetmek istemez kimse

  • bu gunlerde gorusulecek bu yasa tasarısı. dün gazetede okudum
  • genpa kvk cok zarar ediyo herhalde... malum bu sirketlerin sahiplerinin hukumetle yakinligida cok bilinen birsey
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.