Şimdi Ara

Spotify artık Android uygulamasında kendi ödeme sistemini kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spotify artık Android uygulamasında kendi ödeme sistemini kullanacak
    Apple ve Google’ın uzun yıllardır uygulama mağazalarında kendi ödeme sistemlerinin kullanılmasını zorunlu hale getirerek fahiş kesintiler yapması davalara konu olmuştu. Özellikle Epic Games büyük bir tekeliyet oluştuğunu belirterek 2020 yılından bu yana hukuki mücadele içerisinde.



    Spotify avantajı kaptı



    Son dönemlerde ülke hükümetleri de tek uygulama mağazası ve tek ödeme sisteminin tekeliyet oluşturduğu konusunda hem fikir. Zaman zaman Google ve Apple’a uyarılar yapılırken zaman zaman da soruşturmalar açılıyor. Yazılım devleri de bunu göz önüne alarak bazı iyileştirmeler yapıyor.



    Ayrıca Bkz.Google One aboneliklerine yüzde 50’den fazla zam



    Epic Games ve Google davasında ortaya çıkan haberlere göre Spotify, Android uygulamasındaki ödemeleri kendi sistemi üzerinden yapabilecek. Böylece Google’a ekstra bir ücret ödemek zorunda kalmayacak ve tüm gelir kasasına girecek. Eğer kullanıcı Google Pay sistemini kullanmayı tercih ederse bu kez yüzde 15 yerine yüzde 4 kesinti yapılacak.



    Google ödeme sistemi konusunda 2022 sonlarında bu programı başlatmış ve Spotify da programa ilk başvuranlardan olmuştu. Bu anlaşma ne zaman yapıldı ve ne zaman geçerli hale geldi net bilgiler yok ancak her iki taraf da sistemin başarıya ulaşması için 50 milyon dolarlık bir fon havuzu oluşturdu.




    Kaynak:https://www.engadget.com/spotify-reportedly-struck-a-special-deal-with-google-that-let-it-skip-play-store-fees-224646377.html







  • YouTube da benzer şekilde kendi tahsilat yapması gerek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.