Şimdi Ara

Spotify yenileniyor: Şimdiye kadarki en büyük değişim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
6.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ses kalitesi düzelmedikçe FM radyodan farkı yok. Ses kalitesi olarak rakiplerinden baya geri de… istediği kadar arayüzü değiştirsin, ses kalitesi qobuz, tidal veya Apple Music gerisinde olduğu sürece hep aynı kitleyle yoluna gidecek. Tek artısı pratik-ti hala öyle midir bilemiyorum bu güncellemelerden sonra :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    İos da kablo aracılığı ile dinleyebilirsiniz.Android te Apple music var bu arada, Ldac bağlanabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    sirf sizin muzik zevkinize uymuyor diye neden belirli bir kitleyi asagiliyorsunuz? kalite olayini halledemediler aynen ama studyo ortaminda dinlemiyorsaniz, cok iyi kulakliklar cok iyi cihazlarla dinlemiyorsaniz kayipsiz sesin ne anlami var? adam ise giderken otomobilde otobuste dinliyor bircok insan. bu adam kayipsiz sesi ne yapsin, arkadan gelen gurultuyle duyamayacak zaten cogu enstrumani. ayrica zaten kalite artsa fiyat da artacak bu sefer ona laf atacaksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grastice G kullanıcısına yanıt

    @Grastice Konu müzik zevki değil, dinleyen kitle genellikle hakkını aramaktan aciz Z kuşağı olduğu için sinirleniyorum. Birçok insan kayıpsız sesi umursamıyor olabilir ama umursayan büyük bir kesim var ki şirketler ona göre adım atmışlar ve atıyorlar.


    Alıntı

    metni:
    kalite olayini halledemediler aynen ama studyo ortaminda dinlemiyorsaniz, cok iyi kulakliklar cok iyi cihazlarla dinlemiyorsaniz kayipsiz sesin ne anlami var? adam ise giderken otomobilde otobuste dinliyor bircok insan. bu adam kayipsiz sesi ne yapsin, arkadan gelen gurultuyle duyamayacak zaten cogu enstrumani. ayrica zaten kalite artsa fiyat da artacak bu sefer ona laf atacaksiniz.


    Kusura bakmayın ama açıkçası bu yazdıklarınız saçmalıklardan ibaret. CD kalitesini stüdyo ortamında mı dinliyor herkes? Çok iyi kulaklık ve cihazdan kastın ne, en iyisini almana gerek yok. Destekleyen düzgün bir kulaklık/ekipman gayet yeterli. Spotify tutup TIDAL kalitesinde ses kalitesi sunacağım bile demiyor, CD kalitesi diyor. Enstrümanları duysun veya duymasın adam ben otobüste de düzgün bir kalite de dinlemek istiyorum diyebilir. Ben TIDAL kullanırken indirmeleri master kalitede yapmıştım, otobüste de dinleyeceğim diye indirdiklerimi mi sileceğim?





  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Şu piyasada Netflix ile Spotify ayakta durabiliyor ya.


    @High Sierra Çok basit hocam, hakkını aramaktan aciz kişiler sayesinde. Ben 10'dan fazla platforma para ödüyorum ama içlerinde Netflix ve Spotify yok. İsterlerse 1 milyar aboneleri olsun, ben o 1 milyarın içerisinde olmayacağım. İnsanlar bu tür platformlara karşı örgütlenseler bakın bakalım bu politikalarını sürdürebiliyorlar mı.


    Dünyanın çoğu koyunlardan oluşuyor, şu Fransız halkının birçok konuda örgütlenmelerini ve hak arama için verdikleri mücadeleleri gördükçe hayranlıkla gözlerim yaşarıyor valla. Bazı ülkelerde ise orada haklarını aramak için verdikleri mücadeleye boş boş bakan, gülen veya ciddiye almayan insanlara acıyorum. Bu mücadelenin şirketlere karşıda başlatılması lazım, geç değil.


    Alıntı

    metni:
    Zamanında Taylor Swift nasıl isyan etmişti ama. Sonra ne hikmetse geri döndü platforma.


    Ama yanlış hatırlamıyorsam Taylor istediğini kopardı onlardan. Hakkını aradı yani.


    Alıntı

    metni:
    Bence Hi-Fi sözü tutulursa yayıncılar lisans ücretleri kapsamında daha çok para isteyecek diye çekiniyor Spotify. Çünkü reklamı dahi yapılıp piyasaya sürülmemesinde başka bir mantık olamaz.


    Hocam bunun bir bahanesi olamaz bence. Bu müzik servisleri aşağı yukarı aynı fiyattalar. Spotify'da rekabet edecek beceri yoksa batsın gitsin zaten. Müzik dünyasının Netflix'i işte. Biri 4K'ya ek ücret ister diğeri de CD kalitesine. CD kalitesi ya, şaka gibi.


    Alıntı

    metni:
    Ben artık yakındır bekliyorum Netflix ve Spotify'ın Microsoft bünyesine geçmesini. Netflix için de bir zamanlar dedikodular yapılıyordu bu konuda. Microsoft belli bir zamandır böyle yatırımlar yapmaya başladı çünkü. Tüm rakiplerinin dizi ve müzik platformları var (Apple, Google, Amazon) bir MS'nin yok ne hikmetse. Mixer oyuncu platformu da istenen başarıya ulaşmadığı için Meta Gaming ile birleşti ne olduğu belli bile değil.


    Büyük şirketlerden birinin Netflix'i yutacağını ben de düşünüyorum, olursa bence de Microsoft olur. Apple satın alsaydı geleceği parlak olurdu ama Microsoft ile bir yere kadar.





  • Youtube premium + youtube music en güzeli.Hem aylık 30TL hem youtube reklamsız

    Ses kalitesi spotify'dan kat kat daha iyi

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Sizi bilmem ama ben disarda muzik dinlemiyorum cunku gelen gurultuler dinledigim muzikten zevk almami engelliyor. Onun yerinde ev ortaminda sakin sekilde tidal uzerinden dinliyorum. Hem spotify hem de tidal kullaniyorum bu arada. Tabi ki silmeyin indirdiklerinizi ama disarda dinlediginiz muzikte her seyi evde dinlediginiz kadar iyi duyabiliyor musunuz? yani demek istedigim o ki cogu sartlarda kayipsiz sesin getireceklerini cogu insan fark edemeyecek. ha gelse gayet guzel olur tabi ama spotify in da bu konuyu agirdan almasinin sebebi dediginiz gibi suanda cogunlugun memnun olmasi olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Music i birkez deneyen spotify in yüzüne bakmaz. Kayıpsız sesle beraber ses kalitesi de bununla kıyaslanmaz bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstediğim şudur ki takip ettiğim sanatçı yeni bir parça çıkartıgında zaman tüneli bir şeyde gözüksün.zaman tüneli gerekli???

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hi-fi gelmeden kullanmam. Ses kalitesi olarak apple müziğin getir götürünü yapar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Der Meister. kullanıcısına yanıt
    Spotify'ı da Sony ya da MS alsın. Tam iki firmanın kulvarı, az emek çok yemek mantığı var Spotify'da.

    Spotify sadece Android/Windows cihazlarda ve akıllı TV entegrasyonu aşırı iyi diye tutulabilir.

    Eğer Apple ekosistemine adım atmış da Spotify kullanan biri gördüğümde gülmeye başlıyorum istemsizce.

    Netflix zevkler renkler bir şey diyemiyorum ama Spotify dediğiniz gibi çoklu ortam entegrasyonunu kullanmıyorsa ve iOS kullanıyorsa aşırı tuhaf kaçıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Youtube music, apple music ve spotify premium var


    Youtube music; arayüz, şarkı geçişleri ve youtube'dan da direk çalması sebebiyle kütüphanesi iyi Ayrıca Operatörüm youtube'a ekstra internet kullanım hakkı veriyor bu açıdan mobil veride diğer ikisine göre benim için avantajlı Benzer şarkılar arası geçiş güzel Ses kalitesi diğer iki rakibinin gerisinde


    Spotify; arayüz hızlı fakat sıkıcı, kütüphane geniş fakat youtube desteğini alan youtube music kadar değil, ayrıca video desteği yok fakat senelerdir kullanıyorum Bazı rakiplerinin aksine bir türlü kaliteli kayıpsız ses sistemlerine geçmediler Bildiğim kadarıyla max cd kalitesi 320kbps veriyorlar


    Apple music; beklentimin tersine kütüphanesi spotify kadar var neredeyse ancak arayüzü hoşuma gitmedi, Şarkı açılışları büyük dosya indiriyor diye sanırım yavaş(istanbul'da turkcell kullanıyorum 4.5g ve internet trafiğini takip ediyorum Bir şarkı açtığımda direk indirmeye başlamıyor iki saniye sonra indirmeye başlıyor şarkıyı Sanki sistem önce ram hafızasına yüklüyor sonrada biz kullanıcılara gönderiyor Bu da zaman alıyor gibi En büyük artı olarak ses kalitesi diğer ikisinin önünde (yüksek kalite, kayıpsız ve yüksek çözünürlüklü kayıpsız olarak 3 çeşit ses kalitesi ayarı var Elinizdeki donanıma ve internet hızına göre tercih edebilirsiniz)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 9 Mart 2023; 20:23:10 >




  • bu kayıpsız ses isteyenlerin ne istediklerinden kendilerinin bile haberi yok muhtemelen. spotify'ın en yüksek ses kalitesi ile "kayıpsız" sesi yanyana dinleseniz hangisinin hangisi olduğunu bilmeseniz hiç bir fark duyamayacağıza eminim. boş muhabbetler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 9 Mart 2023; 22:2:42 >
  • Arayüz ve tema konusunda bir şeyler yapılabilir. Arkadaşlık tabanlı şeylerin de tutacağını düşünüyorum. Benim en çok dert ettiğim nokta benzer şarkıları bulma durumu. Sevdiğim şarkının radyosuna git diyorum ve 20 şarkı çıkıyorsa 3 tanesi yakın 10 tanesi bir ihtimal benzer kalanları ise hiçbir alaka yok. Bir de sürekli tekrara düşürme durumu var. Akış kısmında dinlemeye doyamadıkların , zaman kapsülü , bir daha gibi eskiden dinlediğim şarkıları sunuyor bana. Haftalık keşifte de 1-2 şarkı max. beğenebiliyorum. İlk zamanlar çok hoşuma giden bu sistem şu an beni sınırlı bir alana hapsetti gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlara hi-fi versen nolur enstrümanin bile olmadığı dandirik zobidik 128 kbps muzik dinleyen kitle, a101 den aldığı 15 tl lik kablolu kulaklığı övüyordu geçenlerde biri...bi s...git dedim boğup atacaktım beyinsiz andavalı. O yüzden spotify bunlara ne verse doğru ve lossless getirmemesini haklı buluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 9 Mart 2023; 22:51:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt

    Hi-Fi duysan anlayamazsın ama yorum yazmak güzel tabii.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Hi-Fi duysan anlayamazsın ama yorum yazmak güzel tabii.

    Telefon, kulaklık, ev sinema ve stereo sistem sahibiyim. Hepsi de Hi-Fi destekli. Bilmeden konuşuyorsun. (Muhtemelen ergensin ya da ergenliği aşamamışsın.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 9 Mart 2023; 23:15:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Ergenlikle alakası yok. Audiophile insanlar delidir. Kulak anatomik olarak asla iyileşmeyen bir organ. Dolar 2 lirayken 3.000tl'ye kulaklık alıp satan biriydim.

    33 yaşındayım. Bu işler aşırı öznel ve bir yerden sonra enayilikten başka bir şey değil. Ortalama bir kulaklık ya da sistem ile büyük keyif alırsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 300-500 liralık bt kulaklık kullanıp da kayıpsız ses diye tutturanlara gülüyorum :D Bu tür kulaklıklarla en kaliteli sesi de dinleseniz bir fark olmuyor. Ki tr şartlarında kullandığımız çoğu kablolu kulaklık da bence leş gibi de neyse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Ergenlikle alakası yok. Audiophile insanlar delidir. Kulak anatomik olarak asla iyileşmeyen bir organ. Dolar 2 lirayken 3.000tl'ye kulaklık alıp satan biriydim.

    33 yaşındayım. Bu işler aşırı öznel ve bir yerden sonra enayilikten başka bir şey değil. Ortalama bir kulaklık ya da sistem ile büyük keyif alırsın.
    Ben pahalı sistemler tavsiye etmedim ki! Platformlar üyelerine kayıpsız ses imkânı sunsun (ki Spotify sözünde durmadı), elimizdeki cihazların gücünü/özelliklerini kullanabilelim. Apple Music ile Spotify arasında epey ses kalite farkı var. Anlayıp-anlamamak da bırakın bize kalsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 9 Mart 2023; 23:38:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.