Şimdi Ara

Sprey oto boya kurumama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iyi günler herkese, öncelikle forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın… 1-2 ay önce motosikletimin ön arka çamurluklarını ve deposunu boyama kararı aldım ve gerekli araştırmaları yapmaya başladım. oto boya malzemesi satan dükkanlarda araba boyalarını boş sprey kutulara basıyolarmıs bu sprey boyayla araba boyayan bile varmış. ben de bu yöntemle boyama kararı aldım. gittim istedigim renkte (gri opak) akrilik boya bastırdım sprey kutularına tabi yanında astar vernik de yaptırdım. zemini iyice hazırladım zımpara astar zımpara yaptım sırasıyla. ardından boyayı boyacının anlattığo şekilde ilk kat toz ve uzaktan olacak kadar zemini tam kapatmadan(astar gözükecek kadar) attım ardından 15dk sonrasında yine boyacının anlattıgı üzere mumlu bezle silip ikinci katı atmaya başladım. bu katı biraz daha yakından alt zemini tamamen kapatacak fakat kalın olmayacak boya akmayacak şekilde attım. ardından üzerlerine toz yapışmasın diye boyadığım parçaları evin giriş kapısındaki rüzgarlık tarzı kapalı bir alana aldım. velhasıl 3-4 gündür boyanın kurumasını bekliyorum fakat tırnak basınca izi kalıyor. boya sanki tam kemikleşmemiş gibi. bu arada boyayı spreye şişesine basarken akrilik boya + akrilik sertleştirici konuldu 8-10 saate kurur dedi boyacı ama yine de durum böyle sizce nerede yanlıs yaptım daha kurur mu bu boya yoksa maks bu kadar mı kurur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsaydb -- 26 Ağustos 2023; 15:41:45 >







  • konuya girerken sertlestirici koyulmamistir diye dusunmustum ancak koyuldu diyorsunuz, bu durumda eger asiri kalin atmadiysaniz (ki akmadigina gore atmamissiniz) daha fazla kurumaz.

  • büyük ihtimalle sprey boyayla yaptığım icin böyle oldu şimdi boyacıya gidip üzerine sadece vernik attırsam nasıl olur sizce?

  • ihsaydb İ kullanıcısına yanıt

    sprey boya ile olmasinin alakasi oldugunu sanmam, gerek opak gerek metalik defalarca yaptim. tek sey sertlestirici ile spreye basilan boya kisa surede cop oluyor onu da atarken anliyorsunuz zaten kopuk kopuk atiyor.


    opak boyanin hele ki dediginiz gibi kurumama durumu varsa uzerine vernik atilmasi cok saglikli degil bence, ancak uzman degilim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.