Şimdi Ara

SQ (sound quality) ya dönük araç sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar güç herşey değildir diyenlerin faydalanabileceği bir başlık açayım dedim sorularınızı ve cevaplarınızı burada bulacaksınız



  • ya güzel başlık olmuş..SQ için önerebileceğin minimum donanım ne olabilir. mesela Sony ana ünite olarak ne önerebilirsin. ben de impact marka componentler ile JBL sub var. bunlarla SQ bir sistem kurulabilirmi??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: feraser

    ya güzel başlık olmuş..SQ için önerebileceğin minimum donanım ne olabilir. mesela Sony ana ünite olarak ne önerebilirsin. ben de impact marka componentler ile JBL sub var. bunlarla SQ bir sistem kurulabilirmi??

    birkere sq da subwoofer dedin mi alpineden şaşmayacaksın acayip güzel bassı varteypde jvc öncelikli olmalı(düşük bütçeliler için)anfide ise hertz(gerçi hertz anfi fiyatları uçuk ama olsun)alpine gibi markalar tavsiye edeceksin
  • Yaw ilk önce sq yu acıklamak lazım bılmıyen arkadaslara şöle diyebiliriz...

    Sq sistemler spl ye oranla sadece net ses yüksek fakat çok kaliteli ses anlamındadır ön ve arka kapılardan veya pandizotlardan gelen companent mid takımları sayesinde gelen kaliteli ses hiçbir şarkıda hiçbir şartta bozma yapmayarak ses kalitesini açığa çıkartmaktadır hangi tip şarkıda olursa olsun gain verdiğimizde istenilen sesi sağlayıp keyifli ve kaliteli bir sesle aracımızın içinde bize müzik dinleme olanağını yüksek seviyede tutar.

    Kisacasi kaliteli ve yüksek ses amaçli spl ise derin bass sesleri ve db amaclidir...

    Buna gelince neler önersine benim hayalımde...

    Pioneerin güzel bir indash i
    kicker rs 62.2 2 takım
    jl audıo w6 2 adet
    2 adet audıopıpe ap1504 2adet 1500 w mono block
    2 farad kapasitör(2 adet)

    Bence böle tabi daha iyi kurmak olurdu ama akıldan bu kadar oluyo :D




  • arkadaslar oncelıkle bu sekılde bır konunun acılmasından cok memnun oldugumu soyleyebılırım fakat konu hakkında bıraz eksıkler var. evet Sq ses anlamında elde edilebilecek en kalıtelı ses olmakla beraber en onemlı ıkıncı kaygılarından bırı ıse sahneleme arayısıdır. gokhan arkadasımız bır forumdan kopyalayıp buraya eklemıs bazı yazılar fakat o forumdada bu konuya cevap vermıstım onu atlamıs sanırım. konumlandırma ve montaj urunlerden çok daha cok onem tasırken pandızot ve arka kapılarda hoparlor kullanılmaz. sadece ve sadece onde hoparlor takımı ve subwoofer (torpido bölümünde-yani önde konumlandırılması oncelıklıdır) bir arkadasımız ise soru sormus bu urunler Sq ıcın yeterlımıdır dıye ama sanırım az once yazdıgım cumle ile bunada cevap vermıs oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkissos -- 8 Ocak 2008; 21:01:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.