Şimdi Ara

Squid Game (2021) | Netflix (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
9
Favori
7.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • D. kullanıcısına yanıt
    Hâl böyleyken devam sezonu çekmemeleri ağır mallık olur, özellikle ticari açıdan kendileri için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi çok iyi 3. bölümdeyim. 


    Fakat dili korecemi ingilizcemi yapınca daha iyi oluyor ona karar veremedim.

  • D. kullanıcısına yanıt

    111 milyon mu? Tam da masonik bir rakam seçmişler. Kasıtlı. Sembolizm. 11/9, 911, 666, 33, 101 durumu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.sezon gelecekmiş ve front man (cool maskeli yönetici) hikayesi ve kore polisinin olaya dahil olmasını konu edinecekmiş galiba (Yönetmenin açıklaması)... Netflix bu kadar izlenme popülerlikten sonra kesinlikle 2. sezonu yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 13 Ekim 2021; 18:17:29 >
  • Netflix altın Madeni buldu . 4 sezon çekmeden bırakmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinde bolca asyalı olmasından mı? olsa gerek. ilk defa netflix'te zenci, lgbti yada aşırı zorlama sex sahnesi olmayan dizi. özlemişiz böyle dizileri. sadece konuyu anlatan, konuya giren.

  • nemoberk N kullanıcısına yanıt

    Kore yapımlarında o tarz içerik çok olmaz zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu diziyi izleyen mutlaka Alice in Borderland izlesin . Bence Alice in Borderland daha geriyor ve ölümler +18 cidden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahinAbi -- 18 Ekim 2021; 0:3:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz deyince kısaca başına ve tanıtımına baktım. Squid game ayarında duruyor aynen. Türkçe dublaj bulamadım, altyazılı fena olmaz herhalde. Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yerde görmekten gına gelmişti bugün açıp izledim. Az önce bitti dizi. Öyle bir övüldü ki dedim tüm klişelerden sıyrıldı, zirveye çıktı herhalde dedim. Ama yine klişeler yine sonu tahmin edilebilirlik vs. vardı.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu tarz içerikler zaten daha önce de yapıldı. Büyük bir ödüle karşılık ölüm kalım mücadelesi, son kalan tüm parayı alıyor, milyarderler bahis oynuyor falan vs. Öncelikle ilk 6 bölüm gerçekten iyi akıyor. 7. bölüm aslında en heyecan verici bölüm olsa da dikkatli düşünürsek dizinin suyunun çıkmaya başladığı bölüm de 7. bölüm oluyor.Öncelikle 7. bölümdeki oyun tamamen saçmalık. Amaç final oyunu düzenlemekse herkesin ölebileceği bir oyunun mantığı ne? O camdan herkes düşüp ölebilir, finale kimse kalamayabilir. Oyunu organize/finanse edenler demeyecek mi ulan o kadar para yatırdık, 45,6 Milyar Won para vereceğiz ama finalde adam yok. Sizin yapacağınız oyuna der adam.Öte yandan cam köprü oyunun şansla alakası ne? Baş yönetici bu oyunda herkes eşit diyor da neresi eşit birader? 1 numaralı adamın şansı %50 iken arkasındakinin köprüye ilk bastığında şansı %100. 1 numarayı alan adamın tüm camları doğru tahmin etmesinin ihtimali herhalde milyonda bir. Son sayıyı alan adamın ise şansı %100 zaten. Bu mu herkesin eşit olduğu oyun? Cam oyunu, oyunun kendisi ile çelişiyor. Böyle bakarsak ilk oyunda da herkes ölebilir. Üstelik daha ilk oyunda kaybedenin öleceğini bile bilmiyor adamlar. O şokla hepsi sağa sola kaçabilir hepsi taranabilir. ilk oyunda bütün oyuncuların ölme ihtimalinin olması oyunun mantığına ters. Öte yandan şeker kalıbı oyunu daha da adaletsiz. Birisi yıldız, üçgen gibi kolay şekil seçerken diğeri şemsiye seçiyor. Buna rağmen oyunda da hepsinin ölme ihtimali var. Hepsi şekli çıkarırken kırabilir ve ölebilir. Evet izletiyor kendini, akıp gidiyor ama 7. bölümde mantıksızlığın dibi. Finale hiç girmiyorum. O finalde ölüm kalım maçı olacağı aşikar. Peki ya bir kadın kalsaydı finale? Bunun eşit şansla ne alakası var? Adam kadını kolayca öldürüp parayı alabilir. Eşitlik nerede? Zeka oyunu ya da şans oyunu olsa eyvallah dersiz de oyunlardan sadece misket oyunu şans. Halat çekme güçle alakalı şansla bağlı değil, yeşil ışık kırmızı ışıl yine şansla alakalı değil, şeker keza aynı şekilde. Cam zaten başlı başına eşit değil.Dediğim gibi dizi ilk 6 bölümde sıkmadan izletiyor, akıp gidiyor ama 7. bölümdeki mantık hatası (aslında ilk oyunda da mantık hatası var) finalin tam bir rezalet olması büyük hayal kırıklığı oldu. Son 3 bölüm dizinin ilk 6 bölümünü bitirdi. Final ise rezaletti.




  • Kore sinemasına aşina olanlar için çokta heyecan vermeyen bir yapım zira hepsinde benzer bir gizem ve izleyicinin bulması gerektiği bir metafor var. İlk defa kore yapımı izleyenler için tabii bu dizi müthiş bir seçenek orası ayrı. Ayrıca bu tarz yapımları beğenen varsa polisiye/dram filmlerine de göz atsın derim. Özellikle; the chronicles of evil, a hard day, the exclusive: beat the devil’s tattoo, time renegades, golden slumber, confidential assignment, the terror live

  • BlackEagle03 kullanıcısına yanıt

    hocam bildiğim kadarıyla dizi sadece kore yapımı değil. arkasında netflix var yanlış bilmiyorsam eğer.

  • Ilk 6 bolum mükemmel di ama gerisi tahmin edilebiliyordu ne olacağı, sonları başları kadar şaşırtmadı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hele ki sonu cok sacma bitti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatma123754 F kullanıcısına yanıt

    aynen son sahne beni sinir etti ekranı yumruklayacaktım az kalsın, genel olarak güzel akıcı bir diziydi ama bazı yerlerde bulunan mantık hataları gerçekten sinir bozucuydu son bölümdeki son sahnede buna dahil.

  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt

    türkçe dublaj mükemmel olmuş bence türkçe izle, türkçesi o kadar iyi ki ingilizce dublaj türkçenin yanında komik kalıyor.

  • 6. Bölüm iki damla yaş akıttı beee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Türkçe dublajlıdan epey memnun kaldım. Tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Ekim 2021; 23:18:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.