Şimdi Ara

SSCVIIHOST.EXE 'den kurtulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    SSCVIIHOST.EXE adında bir virüs yada malware bilgisayarıma karıştı. Nasıl girdiğinide bilmiyorum. 2 kere format attım. Her seferinde bilgisayarda yerini aldı. Öyle bi yerlerede girmiyorum. İlk normal adımlar atıyorum. Driver yükle ondan sonra belli başlı programları (winamp, java, nod32, winrar) yüklüyorum. Nasıl oluyorsa, başlangıçta buluyorum bahse konu virüsü. Görev yöneticimi etkinsiz hale getiriyor. Microsoft.com adresine girmemi engelliyor. başlangıça kendini atıyor. Windows klasör seçenekleri diyorum. gizli olan ve uzantılarını filan göster diyorum tabi ki beni dinlemiyorum. Her ne kadar değiştirsemde, gene aynı kalıyor. Spybot ile bu görev yöneticisi filan gibi şeyleri hallediyorum ama gene oluyor. msconfigten başlangıçtan kapatiyorum programi ama gene gene geliyor. Nod32'nin pek bi yardımı olmuyor. Güncel versiyonlu hali ve para ile satın alındı. bunu tamamen nasil silebilirim ? aranızda karşılaşan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.







  • Konuyla lakalı Microsoftun Windows XP'deki Svchost.exe'nin Açıklaması

    Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar.

    Devamı

    http://support.microsoft.com/kb/314056/tr adresinde

    Ancak bazı durumlarda sorunlar çıkabilir eğer sorun çıkarsa güzel bir programla sisteminizi taratın sorunuç alamazsanız işletim sistemi kurulum cd si ile sistemi onarın

    Services Bölümünden İşinize Yaramayacak Svchostları iptal edebilirsiniz. ama Tavsiye edilmez :) Microsoft Tavsiye etmez. ama biraz incelerseniz işinize yaramayanları bulabilirsiniz. Örnek olarak
    C:\Windows\system32\svchost.exe -k LocalService

    Bu Saati gösteriyor.. Buna benzer bir çok servis var. dikkatle inceledikten sonra kapatabilirsiniz. eğer anlamıyorsanız. bırakın çalışsın. Yada uzman birisinden Yardım alarak yapın. iyi çalışmalar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.