Şimdi Ara

SSD fiyatlarının artmasıyla beraber, üreticiler de üretimi arttırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SSD fiyatlarının artmasıyla beraber, üreticiler de üretimi arttırıyor
    Son aylarda düşük talep ve tedarik zincirindeki problemler nedeniyle üretimlerini azaltan SSD üreticileri tekrardan üretimi arttırmaya başladı. Western Digital ve diğer NAND bellek üreticileri, artan SSD fiyatlarıyla beraber tekrardan üretimi arttırarak kârlılıklarını arttırmayı hedefliyor.



    Tedarik zinciri sorunlarını çözmeye yönelik yoğun çabaların ardından Western Digital ve Kioxia gibi üreticiler, stok kullanım düzeylerini %90'a ulaştırdı. Üreticiler geçmiş mali yıllarda karşılaştıkları büyük kayıpları telafi etmek için üretim seviyelerini optimum rakamlara geri döndürmeye çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.Intel, ABD'de 100 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak



    MyDrivers, yapay zeka heyecanı ve yüksek kaliteli ekipman talebi nedeniyle artan üretimin esas olarak 112 katmanlı ve 2D NAND ürünlere odaklandığını ve bunun da sonuçta daha fazla satışa yol açtığını bildirdi. NAND bellek endüstrisinin 2024'te %10,9 büyümesi bekleniyor. Bir önceki yılki negatif rakamlar göz önüne alındığında, yıllık bazda iyimser bir büyüme beklentisi bulunuyor.



    NAND bellek fiyatları artmaya devam edecek



    Bunun dışında, NAND flash fiyatlarının önümüzdeki çeyreklerde yüzde 10 ila 15 oranında artması bekleniyor; bu da tüketici SSD ürünlerini daha da pahalı hale getirebilir. Yılın başından bu yana NAND ürünlerinde istikrarlı bir artış görüyoruz. Göstergelere göre, şirketler kârlılığa ulaşmadıkça fiyat artışları durmayacak gibi görünüyor.



     




    Kaynak:https://wccftech.com/ssd-manufacturers-increasing-production-capacities-market-recovery-price-hikes/







  • ssd türkiyede pahalı, yurt dışından aldığın bazı ssd ler hem performanslı hemde daha ucuz olabiliyor... misal timetec adında firmanın ssd sini amazon üzerinden alırsan türkiyede satılan bazı ssd lerden daha ucuza alabiliyorsun hemde performans aynı denilebilir hemde soğutuculu: lazım olsaydı alırdım


    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CF4FHV8C/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A37HKEUXCH9X7N&psc=1



    SSD fiyatlarının artmasıyla beraber, üreticiler de üretimi arttırıyor




  • Zam yapma yarışı para sisteminin gümlemesiyle bitecek. Sarmala girdi artık. Kaçınılmaz sona doğru tam gaz devam. Bir şey alınacağı kalmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.