Şimdi Ara

SSD Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, Monster Abra A7 laptopum var. C diskinde 60 gb'lık ssd mevcut ve bu çoğu zaman beni sıkıntıya sokuyor. Programları diğer diskime de kursam C'de barındırılması gereken dosyalar olduğu için sürekli alanım doluyor ve sıkıntı yaşıyorum. Yeni bir SSD almaya karar verdim fakat alacağım SSD'nin bilgisayarıma olup olmayacağını tam olarak bilmiyorum. Bilgisayarın iç kısmının fotoğraflarını ekliyorum orada Kingston yazan bölüme linkte verdiğim SSD'yi takabilir miyim


    SSD Hakkında Yardım
    SSD Hakkında Yardım



    Anakart : MS-1757


    Almayı düşündüğüm SSD : https://www.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/hard-disk








  • Fotografını eklediğin Kingston SSD, mSATA tipindedir. mSATA, miniSATA demektir. Hız olarak normal SATA'dan farkı yoktur. Küçük olduğu için bazı cihazlarda yer tasarrufundan dolayı kullanılmıştır. Alacağın SSD'yi mutlaka Kingston SSD yerine takmak istiyorsan mSATA alman gerekir.


    mSATA her cihazda bulunmaz. Çok yaygın değildir. Mesela laptoptan çıkarıp başka cihaza takman için o cihazda da mSATA olması gerekir.


    Linkini verdiğin SSD ise 2.5 inç SATA tipinde olduğundan Kingston'u çıkarıp onu takamazsın.


    SSD Hakkında Yardım



    Yukarıdaki fotografta sol üst köşede hard disk görülüyor. Bu hard disk 2.5 inç tipinde olduğundan almayı düşündüğün 2.5 inç SSD'yi bunun yerine takabilirsin.


    Bu hard diski de kullanmak istiyorsan, çıkarıp 2.5 inç harici disk kutusuna koyup USB ile bağlayıp kullanabilirsin. Laptopta DVD sürücü varsa bir dönüştürücü ile DVD yerine takıp kullananlar da var.


    İstersen 2.5 inç SATA HDD'yi veya SSD'yi masaüstünde de kullanabilirsin. Ama mSATA alırsan böyle bir imkan yok.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.