Şimdi Ara

SSD HDD 0xc000000e hatası önemli !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ;

    Geçenlerde pc çöktü ve 0xc000000e hatası aldım. Forumlardan ve internetten yaptığım araştırmalarda bilgisayar onarma ve komut isteme vs gibi yöntemleri denedim ama sonuç aynı. Pc ssd hdd yi görmedi. Pc içindeki başka bir hdd ye sistemi kurdum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. SSD Kingston HyperX 120 GB idi ( şimdi toptancısı ile görüşmeye gideceğim ) Bunun haricinde bu ssd bozulunca Pazar günü (04.10.2015) vatan bilgisayardan Corsair 120 GB lık bir ssd daha aldım.Sistemi kurdum sonuç : Dün ( 05.10.2015 ) saat 23:30 itibariyle aynı şey oldu. Bugün distribitör ile görüştüm birebir değiştireceklerini söylediler. Ancak tırstığım konu yeni bir SSD aldığımda aynı problemi yaşamak. Bilgisayarımda başka bir problemden dolayımı acaba bu sıkıntıyı yaşıyorum bir bilen ( ciddi ciddi bu işi bilen biri olsun lütfen ) yardımcı olursa sevinirim. Bazı forumlarda W7 den dolayı bu tür bir sıkıntı olabileceği yazılmış ancak bende ki cd ile pc ye en az 5 kez format atıp bu cd ile kurmuşluğum var. Hem W7 de sıkıntı olsa Bios'ta SSD yi görmem gerekirdi diye düşünüyorum. İşin içinden çıkamadım acil yardım lütfen çünkü bir kaç saat sonra Vatan bilgisayara gidip yeni bir SSD alacağım.

    Resmi bir türlü yükleyemedim.
     SSD HDD 0xc000000e hatası önemli !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocrimon -- 6 Ekim 2015; 10:41:23 >







  • yokmu cevap verecek biri ?
  • ocrimon O kullanıcısına yanıt
    Selam
    Resmi görseydik çok daha emin olurduk durumdan.
    Sanırım sizin sistemde şu sorunlar var(Tahminlerim).
    1. CPU voltajı yeteri kadar güç vermiyor veya gereğinden fazla akım vererek SSD'nin kilitlenmesine neden oluyor.
    2. Anakarttaki portta bir sorun olabilir. Sadece SSD'yi tek başına farklı bir porta takarak deneyin.
    3. SATA ve power kablolarını değiştirin. Her ne kadar @BIOS'ta SSD görünse de Windows yüklerken daha fazla yük altına girdiğinden(voltaj olasılığı mümkündür), SSD kendini korumaya alarak kilitliyor olması mümkündür.

    Windows 7 ile ne alâkası var anlayamadım açıkçası. Okuduğunuz forumlardaki kişiler biraz işgüzarlık yaparak sallamışlar..
    Ben XP, Win7, Win8.1 ve Win10 da sorunsuz kullanıyorum bütün SSD disklerimi. Çeşitli marka ve boyutlarda 6 adet mevcuttur.

    SSD değiştirecekseniz ve mümkünse Samsung EVO 850 modellerinden birini tercih edin.
    Kolay gelsin..




  • Öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler. Tahminlerinde 2 ve 3 seçenekleri denedim farklı portlar SATA ve power kablolarını değiştirdim. Sonuç aynı. ( Bu arada 3.seçenekte BIOS ta SSD görünsede diye bir cümle yazmışsın şimdi gördüm. Sıkıntı şu ki SSD'yi BIOS ta hiçbir şekilde göremiyorum. ) 1.seçenek için yorum yapamayacağım çünkü bu konuda bilgim yok ve böyle bir şeyi nasıl tespit edebileceğimi bilmiyorum. Ancak şunu ekleyebilirim. Bozulan ilk SSD Kingston 120 GB idi. Yaklaşık 3 senedir kullanıyordum ve bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım. Donanımsal değişiklikte yapmadım. İşlemcim i5 2500k Corsair H100 soğutmalı. PSU yine Corsair 1200 W ( yada 1250 hatırlamıyorum ) Ekran Kartı Zotac GT 570 Ram yine Kingston HyperX 8x2 ( 16 GB ) Dediğim gibi yaklaşık 3 senedir bu donanımı kullanıyorum hiç bir problem yaşamadım. Ne olduysa son 1 ay içinde oldu bu sıkıntı.

    Resmi denedim ama bir türlü yükleyemedim. Ama hata mesajını buraya yazıyorum.

    Windows başlatılamadı. Yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği buna neden olmuş olabilir.Sorunu düzeltmek için:
    1. Windows yükleme diskinizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başladın.
    2. Dil ayarlarınızı seçin, ardından "ileri"yi tıklatın.
    3."Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini tıklatın.

    Diskiniz yoksa, yardım için sistem yöneticinize veya bilgisayar üreticisine başvurun.

    Durum : 0xc000000e

    Bilgi : Gerekli bir aygıta erişilemediği için, önyükleme seçimi başarısız oldu.




  • Bu arada bir virüs buna yol açmışmıdır diye düşünüyorum. Ama net'ten yaptığım araştırmalarda ( ne kadar doğru bilmiyorum ) bir virüsün HDD yi bozamayacağı sadece sistemi çökerteceği yazılmış. Sıpalar facebook'ta Farmville 2 oynuyor. Tabi oyunda herşeyin bir an önce olmasını istedikleri için ufak hilelere başvurmak zorunda kalıyorum :) Bundan dolayı kullandığım bir bot var . Eğer virüs yüzünden pc bu hale geldiyse tek şüpheli sanırım bu. Gerçi virüs programında tarattım vs hiç bir sıkıntı yoktu.
  • ocrimon O kullanıcısına yanıt
    Selam
    Virüsle bunun uzaktan yakından alâkası yok kardeş..
    Ben @BIOS'ta gördüğünüzü anlamışım ama değilmiş. Demekki farklı bir konuda okudum ve bunu size yansıttım. :)

    Zannedersem bilgisayarın herhangi bir donanımından dolayı SSD RAW formatına dönüşüyor. SSD'yi tek başına takın ve Diskpart yöntemini kullanarak yeniden MBR veya GPT formatına dönüştürün SSD'yi

    Önce DVD veya Flash bellekle boot ederek dil seçenekleri penceresi yüklendiğinde Shift+F10 tuşuna birlikte basarak komut penceresini çalıştırın. Daha sonra aşağıdaki vereceğim komutları uygulayın.

    Bunun için yapmanız gerekenler: MBR diskler için
    Diskpart
    List disk
    Select disk 0 <-> Burada disk boyutuna bakarak disk numarasını belirleyeceksiniz.
    Clean
    Create partition primary
    Active
    Format FS=NTFS QUICK
    Assign
    Exit

    GPT diskler için (UEFI modunda kurulum)
    1- Diskpart
    2- List disk
    3- Select disk 0 <-> Burada disk boyutuna bakarak disk numarasını belirleyeceksiniz.
    4- Clean
    5- Convert GPT
    6- Create partition primary
    7- Active
    8- Format FS=NTFS QUICK
    9- Assign
    10- Exit

    Her satırdan sonra ENTER tuşuna basarak durumu komut sisteminden (olup-olmadığını) öğrenerek devam edebilirsiniz.

    Bir de Microsoft formundaki şu sayfayı okuyun.
    http://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/windows_7/0xc000000e-hatas%C4%B1n%C4%B1-nas%C4%B1l/54752d2f-d7be-4900-9b18-5b69ab6bb0df?auth=1

    Benim uzaktan yapabileceğim bu kadarla sınırlıdır. Size kolay gelsin..




  • Yardımların için teşekkürler. Eve döner dönmez yazdıklarını uygulayacağım. İnşaallah problemi çözerim. En kısa zamanda bilgilendiririm. Teşekkürler.
  • Ya bu arada mesajını tekrar okurken farkettim ki :) Bu yazdığın komut isteme mevzusunu denedim. " List disk" dediğimde de SSD yi göremedim. O nedenle hiç bir işlem yapamadım. :)
  • ocrimon O kullanıcısına yanıt
    Selam
    Sizin adınıza üzüldüm. :(
    Bu durumda başka bir bilgisayara takıp orada deneme yapacaksınız. O bilgisayarda da aynı durumla karşılaşırsanız, SSD bozulmuş olasılığı yükseliyor. PERT
    Kolay gelsin..
  • Ya hocam eski sdd pert diyelim peki daha pazar gunu aldigim ssd de ayni oldu 24 saat kullanmadim bile :) yokmu bir tahminin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocrimon O kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızda düzensizlik varsa(elektrik/besleme) SSD'yi 10 dk. önce de taksanız arızalanması mümkündür.
    Size tavsiyem bir bilene PSU'yu gözden geçirtmek veya yenisini almaktır. Ayrıca; bilgisayarınızı bağladığınız prizin topraklı olmasına dikkatinizi çekerim.
    Yapacak fazla bir şey yok bu durumda.
    Kolay gelsin..
  • Selamlar tekrardan ;

    Vatan bilgisayardan almış olduğum Corsair SSD incelediler hiç bir problemin olmadığını söylediler. Buna istinaden PSU ( yine ordan almıştım ) bugün kontrol edecekler. Eğer psu dan kaynaklanan bir arıza nedeniyle SSD lerim bozulduysa soluğu Tüketici Hakem Heyetinde alıp bozulan 2 SSD mi arkadaşlardan talep edicem. Çok şükür ki PSU nun garantisi bitmemiş :) Bakalım bugün belli olacak.
  • Sorun nasıl çözüldü ilginç bir hataymis...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.