Şimdi Ara

SSD içindeki tüm veriler kendi kendine sıfırlanmış. Nasıl geri getirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 480 GB SSD içindeki tüm veriler gitmiş. Disk yönetiminde ayrılmamış bölüm olarak görünüyor. Çocuklarımın fotoğrafları vardı içinde. O yüzden çok kıymetli bu veriler benim için. Geri getirmenin bir yolu var mıdır? Tam da o fotoğrafları yedeklemek için 2 adet HDD almıştım :(


    Ayrıca böyle bir şey nasıl mümkün olabiliyor? Daha dün biraz oyun oynayıp kapatmıştım bilgisayarı. Benden sonra da kimse dokunmamış. Nasıl oluyor da kimse dokunmadığı halde disk siliniyor? SSD'lerde yaşanabilen bir şey mi bu ?




  • ssdyi en son ne zaman çalıştırmıştınız.


    ssdler çalıştırılmadığında zamanla verileri kendi kendine uçar.


    verilerin kendi kendine yok olması ortam sıcaklığına vs. göre hızlanabilir veya yavaşlayabilir.

  • SSD'ler makinelere takılırken güvenilirdir, düzenli olarak açılır ve uzun süre elektriksiz bırakılmaz. Bu nedenle, bilgisayar dışında SSD uzun süreli depolama için önerilmez.


    SSD'ler, verileri "kayan geçit transistörlerinde" depolar. Bu transistörler yalıtkanla çevrili bir kapıya sahiptir. Kuantum fiziğinin garip bir tuhaflığı, elektronları kapıya "tünel" haline getirebileceğiniz, aradaki boşluğu geçmeden geçide geçebileceğiniz ve ardından kapı yalıtkanla çevrili olduğu için elektronların orada sıkışıp kalacağı anlamına gelir.

    Bununla birlikte, kuantum fiziğinin aynı garip tuhaflığı, ara sıra bir elektronun tünelden çıkıp geri döneceği anlamına gelir.

    Bir SSD alır, üzerine dosya kaydeder ve bir rafa koyarsanız, zamanla diskteki veriler yavaş yavaş buharlaşır. Beş yıl sonra tekrar gelin ve disk okunamaz hale gelebilir ve tüm dosyalar bozuk olabilir.


    SSD, bir arşiv için iyi bir çözüm değildir çünkü verileri hücrelerinde elektrik yükü olarak depolar ve SSD daha uzun bir süre çevrimdışı kaldığında (= birkaç yıl) şarj sonunda kaybolabilir. Üreticiler aslında yalnızca SSD çevrimdışıyken ( = güç yokken) bir yıllık veri saklama garantisi veriyor. HDD'deki veriler daha kalıcıdır.





  • realacc kullanıcısına yanıt

    Hocam daha dün oyun oynayıp normal bir şekilde kapattım. Sizin bahsettiğiniz teoriye göre herhangi elektriksel bir etki SSD 'yi sıfırlamış olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilemiyorum. disk yönetiminden içi dolu mu boş mu olduğuna bakın isterseniz.

    yapamazsanız bir bilene veya bilişimciye göstermekte fayda var.

  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    recuva ile deep scan yapıp kurtarabilirsiniz disk bozulmadıysa. 1 günde ssd verisi uçmaz. ayrıca google drive gibi bir hizmet alın yıllık 400tl için o riske girmeyin. harici disk bozulur, ıslanır, düşer, kaybolur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ssd den veri kurtarılamıyor. Benim de başıma geldi sözde kurtardığını idda eden tüm programlar anca dosya isimlerini geri getirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

    Hocam çok garip bir şey benim yaşadığım. Disk biçimlendirilmemiş, silinmiş. Windows disk yönetiminde ayrılmamış bölüm olarak görülüyor. Recuva ile her yeri ara dedim. Görmedi SSD'yi. Şimdi disk yönetiminden biçimlendirdim ve recuva hiç sorun olmadan gördü SSD'yi. Hızlı tarama ile bir şey bulamadı. Deep scan başlattım şimdi. Umarım bulur dosyaları. Google drive konusunda hakılsınız. Kesinlikle alacağım.

  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Hocam hdd müdahele etmeden bir hdd kurtarma merkezine giderseniz kurtarırlar muhtemelen. Kurcaladıkça kurtarma imkanı azalır. Eski partitionu kurtarıp yüklüyorlar. Eğer önemliyse veriler daha fazla kurcalamanızı tavsiye ederim. SSD kurtarma HDD den farklı diye biliyorum.

    Bkz.
    https://www.handyrecovery.com/nvme-data-recovery/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • realacc kullanıcısına yanıt
    Micro sd kart, telefonlarin yerlesik hafizalari, usb flash bellekler icin de mi durum boyle hocam?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herkes hainlikten yardımcı olmak istememiş ve zırva yazılar yazıp hikaye uydurmuşlar. ssd den veri kurtarılabilir. hafıza çipi sağlamsa uzaktan destekle bedavadan çözerim.

  • disk drill kurtarma yazılımını ssd için kullanacak olmak, iyi bir seçim gibi görünüyor.



    data recovery articles
    Free SSD Data Recovery: You Can Handle It Yourself
    https://7datarecovery.com/blog/ssd-data-recovery




    pc'ye çok zaman ayırıyor olabilir misin? bu durum bana sabotaj olayını hatırlattı biraz.  



    bir sonrakine pc'yi kapattıktan sonra, power düğmesine tuzak kur.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 30 Haziran 2023; 3:54:40 >




  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Sabotaj derken hocam ?   Normal kapattım, açılmadı bir daha. Fazla da vakit ayıramıyorum. Ama çocuklar çok youtube kullanıyor. Çok açık kalıyor yani.

  • brktmr B kullanıcısına yanıt

    açılışta çökme olabilir, ssd bozulabilir, ön yükleme virüsü ve beneri böcekler ile açılış yapılamayabilir ama sen, bütün bölümler gitmiş diyorsun. yani bios virüsü de olabilir. bios üzerinden ssd silme/resetleme özelliği var mı ana kartında? bir şekilde açılışta bios'a düşse ve bu mesaj karşına gelse, evet veya hayır şeklinde bir seçenek..   ya da biri girecek, bu işlemi manuel yapacak. yani farklı sata girişi kullan diyeceğim ama çözüm üretmeyecek sanıyorum. bu sorunu bir kere yaşadıysan eğer bir kez değil defalarca olma ihtimali var görünüyor. arızalı donanım, bozuk sürücü ilginç bir sorun. internetde benzer sorunlar var görünüyor. örneğin "ssd-reset-itself-every-cold-boot" olarak aratabilirsin. ben bir fikir edinemedim. sanki böcek sorunu gibi görünüyor yani bir güvenllik sorununa benziyor ama ikna olmuş da değilim. ssd'nin silinmesini önlemeye yönelik bazı işlemler var. bunu araştır derim. bu şekilde çzöüm üreten de olmuş.





  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Ben hiçbir şey anlamadım zaten hocam bu işten. Uzaktan yardım edeceğini söyleyen arkadaşa mesaj attım. Onun yapacağı şey işe yaramazsa veri kurtaran firmalardan birine göndereceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssdlerin mantığı usb bellekle aynı. O zaman aynı mantıkla usb belleğin de kendi kendine veri silmesi gerekmez mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denamint -- 24 Ağustos 2023; 22:16:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.