Şimdi Ara

SSD kullanımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler arkadaşlar. Bugün itibari ile bir SSD edindim. 500GB HDD min yerine takacağım fakat kafamı kurcalayan bazı sorular var. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

    1. SSD nin trim özelliği ile ilgili herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu? Sistemim windows7 ultimate. Kendi otomatik mi algılıyor?

    2. Ahci özelliğiyle ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu? Paketten çıkardığım gibi eski HDD'mi söküp yerine taksam işletim sistemini yüklerken ahci ayarı gerekiyor mu yoksa windows 7 kendi mi ayarlıyor.

    3. Eski diskimi doğrudan klonlasam yukarıdaki iki sorum için yapmam gereken bir işlem var mı?

    4. Eski kurulu düzenimi klonlamalı mıyım yoksa yeni bir bilgisayar almışcasına sıfırdan mı başlamalıyım?

    Üç yıllık birikimim var irili ufaklı onlarca program olarak... Bir de alışkanlıklarım var nereye ulaşmak istesem tek tuşa basarak girmem gibi Fakat şu an ki windows7 system dosyası 40 GB ve C:/ diskim 100 GB dolu. 40GB fazla mı? Elimdeki SSD ise 120 GB C:/ (windows'un bulunduğu) diskimde neyi nasıl temizlerim bir fikrim yok. Format atsam kurmuş olduğum programların uzantıları C:/ diskinde olduğundan, D:/ diskine kurmuş olsam da programların çalışmayacağı düşüncesindeyim.
    Özellikle bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum
    Çünkü temiz ,virüssüz ve bozuk olmayan dosyalar veya .dll çöplüğüne dönmemiş bir SSD kullanımı istiyorum.




    5.Yeni bir win7 ultimate kursam ne kadar yer kaplıyor?

    6.Tüm bu soru işaretlerini giderdikten sonra CD-rom yatağına bir aparatla mevcut HDDmi taksam format atmadan..! içerisinde windows yüklü olduğundan bir problem oluşur mu?

    7.Son olarak çizim programlarımı (Autocad,Solidworks) SSD'ye oyunları HDD ye kurmam (oyunlarda FPS'den dolayı) en mantıklısı mı? Oyunun açılma süresi önemli değil, SSD ye kurmam veya HDD ye kurmam (oyun yüklendikten sonra) oyun sırasında ki performans'a etki eder mi?

    Cevaplarınız ve ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

     SSD kullanımı hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husopa -- 7 Şubat 2014; 0:43:46 >







  • Win 7 trim otomatik algılıyor. Googledan trim komutu diye aratırsan aktif olup olmadığını anlayabilirsin.
    Achi için biostan aktif etmelisin. Ayrıca Boot HDD kısmından ssd seçili olsun. Bu arada ahci windows üzerinden sonradan da aktif olabiliyor galiba. Onun için internetten bir araştır. Ama tavsiyem os kurmadan önce biostan hazır duruma getirmek
    Temiz win7 kurmanı öneririm. Driver kurulumları ile birlikte 20 küsür gb yer kaplar Win7 ultimate ( ben bu şekilde hatırlıyorum).
    Bildiğiniz gibi formay sınrası en zor gelen driver ve program kurmaktır fakat ssd'nin hızı sayesinde çok kısa bir sürede sistemini en hazır haliyle kullanabilirsin. ( win7 kurmak 20 dk'an az sürüyor. Eğer usb bellekten kuracaksan 10 dk civarı)
    Bu arada disk birleştirmeyi kapat. Eğer ram olarak yeterince iyise bilgisayarın sanal bellek kullanımını da kapatabilirsin ya da minimal düzeye getirebilirsin.
    Antivirüs olarak Kasğdrsky kulkanmanı önreririm ama kapanış süresini 5 sn'den fazla uzatıyor kaspersky.
    Asc gibi programlar ile sistem temizliği yaparak sistemini rahatlatabilirsin fakat ssd kullanırken aradaki farkı anlamıyorsun bile.
    Oyunları HDD kursanda olur fakat genel olarak oynadığın online oyunu (bf4, lol vb) ssd kurman daha iyi herhangi bir sorun yüzünden oyundan çıksan bile hemen oyuna girebilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.