Şimdi Ara

SSD'nin usb 3.0'dan tarama hızı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler. hyper fury ssd'yi orico marka usb 3.0 kutu ile bilgisayarımın usb 3.0 portuna bağladım. hd tune ile error scan yaptırdığımda 25mb/sn ile tarama yapıyor. usb 3.0 portu olduğu için daha hızlı olması gerekmiyor mu? aynı ssd'den veri alırken 30-40mb/sn civarında veri aktarımı yaptı ancak tam anlamıyla usb 3.0 farkını hissedemedim. hatta bilgisayarımdaki 2 usb 3.0 portunda hiçbir zaman usb 3.0 farkını hissedemedim. ama 2.0 kadar da yavaş değil bu portlar.



  • ssd den hdd ye kopyaliyorsan limit hdd nin yazma hizi olur, hdd den ssd ye kopyaliyorsan limit hdd nin okuma hizi olur. ancak ssd icinde islem yaparsan atiyorum system32deki dosyayi masaustune kopyalamak gibi o zaman ssdnin yazim hizini gorebilirsin. ssd nin okuma yazma hizini gormek icin crystalmark ile benchmark testi yapabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    aslında benim sıkıntım bilgisayarımdaki usb 3.0 portu ile alakalı. mesela .rar uzantılı dosyalar olmadıkça aktarım hızı öyle süper değil. hatta çok sayıda dosya içeren mesela 1gb için 2.000 dosya içeren aktarımlarda ise usb 2.0 seviyesinde aktarım yapıyor. bu bir probleme mi işarettir?

    bilgisayarım thinkpad t430, güncel sürücülerim yüklü
  • kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    o herkeste öyle sadece sende değil, defragsiz hdd de dosyalar sectorlerde cok daginik oldugu icin kopyalamadan once bir araya getiriyor yada yazmadan once yer ayarlamasi uzun suruyor gecikmeler bunlardan kaynaklaniyor. düzenli aralıklarla defrag yaparsan (ssdye yapma) biraz daha iyi hale getirir diskin erisim hizini. o&o defrag'in complete access modunda yapmani tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    hdd sözkonusu değil, bilgisayarda da ssd takılı, orico kutuda da ssd var, kutu kullandığım flash bellekler de usb 3.0 destekli. yani tüm altyapı müsaitken ben ışık hızında aktarım bekliyorum fakat usb 2.0'dan 2 kat falan hızlı aktarım yapıyor.
  • Kullandığınız dönüştürücüde sata kontrolcüsü mevcut. Başka veya aynı markanın farklı modellerinde çeşitli kontrolcü çiplerinin kullanılması nedeniyle performans farkları görülebilmekte. Genelikle bu dönüştürücüler sıralı okuma yazma, kopyalama işlemlerinde usb 3.0 sınırlarında veri aktarabilirken, küçük veri parçaları vs gibi durumlarda performans değişkenlik gösterebilir. Genelde pahalı dönüştürücüler vaat edileni daha iyi veriyor gibi bir izlenimim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kordinaryus1

    hdd sözkonusu değil, bilgisayarda da ssd takılı, orico kutuda da ssd var, kutu kullandığım flash bellekler de usb 3.0 destekli. yani tüm altyapı müsaitken ben ışık hızında aktarım bekliyorum fakat usb 2.0'dan 2 kat falan hızlı aktarım yapıyor.
    flashtan ssd'ye yada ssd'den flasha 60-70 mb ın üzerine zor çıkar çoklu dosya transferinde. ssd den ssd'ye usb üzerinden aktarımda da elindeki usb kutuya taktığın ssd'nin yazma hızı düşük olabilir. sandisk plus falansa usb kutuya taktığın çok arızalı bir seri 25mb aktarım hızında kalan birsürü ürün var millet habire garantiye yolluyor. satadan bağlayıp crystalmark ile bench at birde usbden bench at aradaki fark uçurumsa ya ssd ya kutun arızalıdır en kötü 200-300 mb arası bir transfer hızı görmen lazım, SONY SL-BG2'de 330mb görüyordum samsung 750 evo'dan sonye çoklu dosya kopyalarken.




  • USB 3.0 adaptöründe sorun olabilir veya BIOS'ta USB 3.0 portuyla ilgili ayarlara bir gözatmanız gerekebilir. Bir de SSD disk için TRIM komutunu çalıştırıp öyle deneyin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    USB 3.0 adaptöründe sorun olabilir veya BIOS'ta USB 3.0 portuyla ilgili ayarlara bir gözatmanız gerekebilir. Bir de SSD disk için TRIM komutunu çalıştırıp öyle deneyin derim.
    dosya aktarımında komut nasıl çalıştıracağız? disk yöneticisinden falan mı?
  • kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    Dosya yöneticisinden sürücüye sağ tıklayın, özelliklere girin, araçlar sekmesinden en iyi duruma getir kısmına girip orada en iyi duruma getiri tıklayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.