Şimdi Ara

Ssd Performası Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ssd Performası Nasıl?


    SSD:Adata XPG SX6000



  • Ürüne ait bi kaç yabancı kaynaktan baktığımda değerler sizin aldığınız ile benzer. Zaten vaadettiği değerlere yakın. Gayet güzel bence. Tavsiyem bir de ssd sürücüsünü kurup videodaki ayarlarla tekrar bir test yapabilirsiniz.

    http://www.xpg.com/us/download/500

    Linkte 2 adet dosya var. Birincisi Acronis disk clon için. İkincisi ssd toolbox. Ssd için ikincisini yani Ssd Toolbox olanı indireceksiniz.

    Toolbox kullanımı için örnek video:https://www.youtube.com/watch?v=V9BX2t3wZkE

    Youtube üzerinden marka model yazarak farklı kanallardan da ayarlamalara bakabilirsiniz.




  • Benchmark hizi icin yavas sayilacak bir ssd , ancak gercek hayatta bunu fark etmen mumkun degil .
    Normal sata3 lerden az biraz daha hizlidir , windows 1-2 saniya daha hizli acilir . Samsunglarin 3000-3500 civarinda okumasi mevcut .

    F/P olara 10 numara ama


    Burada kullandigim eski bir 120gb samsung nvme ssd ile sata3 ssd arasindaki fark gorunuyor .

    Ssd Performası Nasıl?

    Ssd Performası Nasıl?

    yada Mx300 lerde oldugu gibi ssd nin onune ramdrive kurup sanal bellek olarak kulandiginda rakamlar sanal olarak ucmakta , ama yinede hissedilen bir performans farki mevcut degil benchmark haricinde.

    Ssd Performası Nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 23 Şubat 2018; 13:49:34 >




  • Teşekkür ederim ilginiz için.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yazılımı indirim firmware update butununa basınca aşağıdaki yazı çıkıyor. (Bunu yapamadığım için herhalde nvme sürücüsü 2006 tarihli kalıyor.)

    Bir de bir şey sormak istiyorum HD Tunepro yazılımında neden 900lerde okunken 150lere düşüyor? (Diskte bir şey yokken hep 900lerde okuma sağlıyor.)
  • Yazılımla alakalı olarak ''aşağıdaki yazı çıkıyor'' demişsiniz ama resim ya da hatanın ne olduğunu yazmayı ya da resmini atmayı sanırım unutmuşsunuz. Hatayı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız. Bir de sistemi yazarsanız en azından Nvme desteği ne durumda onu da kontrol edebiliriz.

    Hd Tune Pro programına gelince de; ramdom (rastgele) hız ve okuma/yazma testi yaptığı için farklı değerler görmeniz normal. Yani sabit bir hızda test yaparsa bişeye yaramaz. O farklı hız ve kombinasyonlarda test yapıyor o yüzden de değerler inip çıkabilir. Bir sorun değil yani. Sadece anlık test görseli.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Ssd Performası Nasıl?


    Kusura bakmayın ekran görüntüsünü koymayı unutmuşum.
  • İde ve raid modda desteğinin olmadığını yazıyor. Biostan sata modunu ahci olarak değiştirin. Youtube'dan ayrıntılı kullanım videolarına bakın. Gözden kaçırdığınız bir ayar falan olabilir.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Ayarları ahci olarak değiştirdim. Ancak değişen bir şey olmadı. (Videolardaki aynı ayarları yaptım yine değişen olmadı)



    Şunu fark ettim Adatanın sitesinde sx9000nin sürücüsü varken bu ssdnin yok. Sürücüyü olmadığı için aygıt yöneticisinde sürücü tarihi 2006 yılı olarak gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun iki ihtimali olabilir. Birincisi gerçekten bu model için sürücü desteği sağlanmamıştır. İkincisi farklı modeller tek bir sürücü paketinde toplanmış olabilir. Yani x6000 - x7000 - x8000 hepsi tek bir sürücü paketinde olabilir. Bu sadece örnek ve tahmindir. Bu şekilde farklı modellerin sürücülerini deneyebilirsiniz. Bu da olmazsa aygıt yöneticisinden güncellemeyi deneyin. Sonuç aynı olursa buna da yapacak bişey yok. Bu şekilde kullanmak gerekir.
  • aşağıdaki linkten ssd optimizasyonunun nasıl yapılacağını öğrenebilirsin. aldığın ssdyi optimize ederek biraz daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

    https://www.ilkseviye.com/ssd-optimizasyonu/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.