Şimdi Ara

SSD Secure Erase (Hdderase, Ocz Toolbox) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
15
Favori
29.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • normal hhd de görmüyor hocam onuda denedim. biosu sıfırlamadım bu akşam onuda deneyeyim. inşallah bu sefer olur. ilginizden dolayı çok teşekkürler deneyince sonucu yazıcam buraya.
  • 120 gb ssd alalı 1 ay bile olmadı hd tune 180 gb veri yazıldı diyor bu imkansız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmt

    @tunademir45
    Olmuyor derken listede bile görünmüyor mu yani? Görünür ama secure erase yapılamaz diye düşünmüştüm. Aynı durum hdd'n içinde geçerli mi? O da mı görünmüyor?
    Bunun dışında tek aklıma gelen şey bios'tan ide'ye geçememiş olman.

    Ekleme: Bios'u sıfırlamayı denedin mi? Bios ayarlarını tekrar yapmak zor olmayacaksa bios pilini çıkarıp 10-15sn sonra tekrar takıp secure erase'i bir daha deneyebilirsin (jumper ile de sıfırlayabilirsin).

    merhaba hocam. bıosu dediğiniz gibi sıfırladım tekrardan denedim fakat ssd ve hdd ikisinide yine görmedi. sanırım benim anakart problemli diye düşünüyorum başka bir bilgisayarda deniyeceğim inş olur. saygılar.
  • merhaba hocam ssd mi başka bir bilgisayarda silmeyi başardım asus p8h61-m evo anakartımda bunu yapamamıştım. sonunda oldu yardımlarınız için teşekkürler. :)
  • Pek bir yardımım olmadı ama rica ederim. Hdderase senin anakartı sevmedi anlaşılan. Çözüm bulmana sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raver

    120 gb ssd alalı 1 ay bile olmadı hd tune 180 gb veri yazıldı diyor bu imkansız?

    180/20 gün diyelim: Günde 45 GB gibi bir rakam... İnternetten indirilen dosyaların klasörü C'de ise bu normaldir. Bu arada HD TUNE SSD için iyi bir program değil SSD LifePro diye bir program vardı onu kullanın smart kontrolü için.
  • tam olarak anlayamadığım birşey var,bu secure erase ile windows 7 nin TRIM özelliği aynı görevi yapmıyormu?secure erase SSD yi tamamen temizliyor,TRIM de aynı şekilde windows altında sildiğimiz ama aslında silinmeyen sanal olarak silinen kısımların windows tarafından silinmesi değil mi?
  • Trim hücrenin silindiğini kontrolcüye bildiriyor kontrolcüde o hücreyi boşaltıyor. Secure erase ise hücrelerin tamamı boşaltılıyor, buna ek olarak kontrolcüde saklanan hücre veritabanınıda temizleniyor. Firmware dışında ssd sıfırlanmış oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raver

    120 gb ssd alalı 1 ay bile olmadı hd tune 180 gb veri yazıldı diyor bu imkansız?

    Kullanım şeklini bilmiyorum ama olmayacak bir şeymiş gibi gelmedi. Mesela güncel oyunlar yaklaşık 10gb yer kaplıyorlar, 3-4 tane yüklesen 30gb eder. Sistemi 2 kere yedekten geri alsan 60-70gb eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7Mhz

    Trim hücrenin silindiğini kontrolcüye bildiriyor kontrolcüde o hücreyi boşaltıyor. Secure erase ise hücrelerin tamamı boşaltılıyor, buna ek olarak kontrolcüde saklanan hücre veritabanınıda temizleniyor. Firmware dışında ssd sıfırlanmış oluyor.

    Ozaman secure erase işlemini son çare olarak yada yeni işletim sistemi kurmadan önce yapmak daha mı doğru olur?Çünkü normal kullanımda silinen dosyaların bulunduğu hücreleri TRIM fonksiyonu zaten temizliyor.Ayrıca silmediğimiz dosyaların yada yüklü programların bulunduğu hücrelerin secure erase ile boşaltılmasına gerek yoktur diye kendime göre bir mantık kurdum Çünkü secure erase den sonra programları tekrar kurup bir yazma ömrü daha gidecek Son bir kaç soru daha sormak istiyorum,yeni Firmware yüklediğimizde veri kaybı olurmu?Yüklediğimizde secure erase yapmış gibi olurmuyuz ayrıca gereklimidir?




  • --Bence ssd ikinci el olarak alınıyorsa ya da ssd'de hissedilen bir sıkıntı varsa yapılmalı. Bunun dışında uğraştığınıza değmez.
    --Secure erase'de amaç hücreleri silmek değil zaten. Ssd'yi fabrika çıkışı haline geri çevirmek. Bu nedenle trim ile karşılaştırmak pek anlamlı değil.
    --Secure erase sonrası tekrar kurulumda 1 döngü gitmesini bırak, secure erase esnasında da bütün hücrelerden 1 döngü gidiyor zaten. Gel gör ki hayat kısa, döngü hesaplamayla da uğraşmamak lazım.
    --Firmware sonrası veri kaybı olmuyor ama üreticiler her ihtimale karşın yedek almamızı öneriyor. Ben defalarca güncelledim ve hiç verim kaybolmadı ama bu senin benim kadar şanslı olduğun anlamına gelmez :)
    --Firmware yüklemesi secure erase etkisi yaratmıyor.
    --Durup dururken secure erase yapmak gereksizdir ama firmware güncellemesi için durum farklı. Hissedilen bir sıkıntı varsa ve firmware'in sürün notlarında bu sıkıntının çözüldüğü yazıyorsa yapılmalı. Sürüm notlarındakiler işinize yaramıyorsa güncellemeyle uğraşmayın.




  • merhabalar
    şimdi elimde içi dolu 60 gb sandisk ultra ssd var. bunu sisteme takıp sıfırdan windows kurmam gerek, ve sanırım normal formattan ziyade secure erase yapmam gerekiyor ama kafama takılan nokta bunu hangi programla ve tabi nasıl yapmam gerektiği.. konunun ilk mesajındaki herhangi bir programla bunu yapabilirmiyim?
  • Secure erase'i sorun yaşıyorsan yap bence. Sorun yoksa normal format (hızlı) ile kurulum yapabilirsin. Format öncesi bütün bölümleri silip tekrar oluşturmayı unutma.
    İlk mesajda anlatılan tek program var zaten, o da hdderase. Sandisk'in toolkit'inde secure erase özelliği yok.
  • eğer sorun* yoksa normal windows kurulumu yapıp ( yaparken bölümü komple silip biçimlendirdikten sonra tabiki ) normal windowsu kuruyorum o zaman.






    *=sorundan kasıt nedir tam olarak?
  • Takılıyordur, işlem yaparken kilitleniyordur, hissedilen bir yavaşlama vardır...
    Bunlar gibi sıkıntılar yoksa uğraşmaya değmez. Ssd'yi ikinci el aldıysan ve temiz başlangıç yapmak istersende yapılabilir, hele de benim gibi az buçuk takıntılıysan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 18 Mayıs 2012; 12:25:29 >
  • aslında sıfır aldım 6-7 ay evvel, şimdi baska bir ssd aldım ve elimdekini kardeşime veriyorum, su an hali hazırda kullanıyorum ve bi problem yok dediğiniz şekilde. sanırım kararı vermiş oldum böylelikle :D sil,biçimlendir,win7 kur

    yardım için teşekkürler
  • Güvenli silme yapmasak yılda bikerede ssd ye normal format atsak ömrü ne kadar olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyro

    Güvenli silme yapmasak yılda bikerede ssd ye normal format atsak ömrü ne kadar olur?

    Doğru soru bu değil. Kimse SSD'nin ömrünü ölçemez. SSD dans pisti ise o pistin kullanım oranıa bağlı olarak yılda 1 veya 2 kez performansı ilk haline getirmek adına veya bu sayfada önceki açıklamalara uygun olarak SE yapılabilir. SE, her hücreden 1 okuma yazma ömrü yer. Ben 9 ayda 3 kez yaptım, gerekirse yine yaparım. 10000 kere okuma yazma yapacaksa, 50'si SE'ye gittiği zaman yer yarılmaz. Standart tavsiye, gerekiyorsa yılda 1 veya 2 kez...
  • hocan benm sdd sistemi çökertti format atiyim düzelir dedim 3 kere formatladım sistemi açmadı kurulumdan sonrada pc ilk dos ekranında takılmaya başladı sizce ne yapmalıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alfonso_

    hocan benm sdd sistemi çökertti format atiyim düzelir dedim 3 kere formatladım sistemi açmadı kurulumdan sonrada pc ilk dos ekranında takılmaya başladı sizce ne yapmalıyım

    DOS ekranında takılmasının sebebi kurulum bitince BIOS'dan 1. boot olarak SSD'yi seçmey unutmanız olabilir mi? Dos ekranında takıldığı anı fotoğraflarsanız (belki basit br tarif ile buna gerek kalmayabilir) açılış sırasında bir hata veya uyarı mesajı varsa durumu anlamamız mümkün olabilir.

    SSD sistemi çökertti derken SSD'yi taktığınız günden beridir
    1- SSD'yi algılamama
    2- Sistem kurulumunda sorunlar
    3- mavi ekran hataları gibi hatalar almaya devam ettiyseniz anakart ve SSD ikilisinin iyi sonuç vermemiş olması da muhtemel.

    Tüm bunlardan önce SATA kablosunu değiştirip denemekte fayda var. SATA III kabloları biraz narindir ve çabuk deforme olur. Benim başıma gelmişti ve sistemin açılması 8 dk sürmüştü. Açıldıktan sonra da sistem zaten cevap vermemişti...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.