Şimdi Ara

SSD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar iyi akşamlar. Son 1 aydır yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 7-8 ay önce Kioxia Exceria G2 1 TB SSD satın almıştım. 2 hafta önce aşağı yukarı, oyun oynarken birden kaybolmaya başladı. Oyun oynarken birden oyundan atıyor, sonra steam kütüphanesinde oyunu tekrar yüklemem gerektiğiyle alakalı bir mesajla karşılaşıyordum. PC'yi yeniden başlatınca SSD geri geliyor, yazma okuma işlemi yapabiliyorum ama oyuna girince tekrar atıyordu. Isındığından şüphelenip soğutucu almıştım ama o da çözmedi. SSD sorunlu sanıp Samsung EVO 970 Plus 1 TB aldım, düzeldi sandım yine onda da aynı sorunla karşılaştım. Neyse dedim sorun anakartta galiba o zamanki anakartım MSI B560m PRO-E idi. Yeni anakart aldım; Biostar B560 MX-E PRO. 2 slotu var SSD için, son 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum bu sefer de RDR 2 oynarken belli oluyor ilerlerde texture yüklenmemiş oraya gidince oyun donuyor ve SSD yine kayboluyor. Nasıl test yapacağımı da bilmiyorum artık. OCCT power testi dahi yaptım sorun yok gözüküyor ama oyun oynarken yine yapmaya başladı. Forumda eski açılmış konulardan birinde Display Portla alakalı saçma bir sorun olduğunu okumuştum ama anlam veremedim açıkcası. Onun linkini de iliştiriyorum. Her fikrinize açığım. Donanım aşağıdaki şekilde şu anda, her detayını vereceğim;

    https://forum.donanimhaber.com/anakart-m-2-ssd-gormuyor-ekran-karti-ile-alakali-cozuldu--134933748 


    Anakart: Biostar B560 MX-E PRO BIOS versiyon 5.19

    İşlemci: Intel i5-11400F

    RAM: Kingston Fury Beast KF432C16BBK2/16 32 GB (2x16)

    Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX 6600

    Depolama: Sandisk Plus 240 GB SATA SSD (sistem buna yüklü), Seagate Barracuda 7200 1 TB, Kioxia Exceria G2 1TB m.2 SSD, Samsung Evo 970 Plus 1TB m.2 SSD

    Güç Kaynağı: Aerocool AE VX Plus 500W

    Monitör: DELL G2722HS Display Portta şu anda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbabakürşat -- 21 Mart 2024; 21:41:19 >







  • Güncelleme; SSD de sıkıntı olduğunu düşündüğüm için Kioxia'dan Evo'ya taşıyayım dedim oyunu. Bu sefer de Evo kayboldu. Görselleri atıyorum. Kafayı yemek üzereyim camdan atcam tüm setupu az kaldı. Bu alttaki resim hatayı aldığım an, onun altındaki ssdler arası dosya transferi anı.


    SSD Sorunu


    SSD Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbabakürşat -- 22 Mart 2024; 0:30:38 >




  • iki ayrı m2 ssdnin iki ayrı anakartta aynı sorunu yapması ilginç. Normalde anakart değişiminden sonra düzelmesi lazımdı bnce.


    Diğer açılan konunun çözümü dediği şeyi uyguladınız mı ? hdmi deneyip , o arkadaş çözdüm demiş çünkü.

    Çokta bir seçenek kalmamış zaten deneyeceğiniz. Veya son durum nedir sizde.


    Anakartlar da bios güncellemesi ve temiz format yaptınız değil mi ? Temiz kurulum sürücüler falan...

  • İntel 660p 512gb SSD'den Kioxia Exceria G2 modeline geçiş yapmıştım. 3. ayında bilgisayar açılışta donmaya ve BIOS logosunda takılı kalmaya başladı. Bu sorun, güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattığımda çözülüyordu. Daha sonra 8. ayını tamamlamadan SSD takılıyken bilgisayar BIOS logosunda donup kaldı ve hiçbir şekilde tepki vermedi. Exceria G2 modelini söküp İntel'i taktığımda bu sorun çözüldü. Kısaca Exceria G2 modelinin sorunlu olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen Samsung 970 Evo'nun da kaybolma sorunu bu yüzden kaynaklanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vendetta_1 -- 27 Mart 2024; 18:4:23 >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    HDMI ile denedim sonuç yine değişmedi. Bios güncel, temiz kurulum yapıp denedim yine aynıydı. Geçtiğimiz günlerde NZXT’nin c750 model 750W güç kaynağı baya indirimdeydi ondan sipariş ettim ama henüz takamadım il dışında olduğum için. Geriye kalan tek şey güç kaynağı değiştirmek. Setupu ilk kurduğumdan beri sistemde belirttiğim güç kaynağını kullanıyorum. Yanlış düşünmüyorsam eğer sistem yük altına girince sorun yaşıyorum. Çünkü okuma yazma testini 3 kez yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Belki mevcut psu yetersiz gelmeye başlamıştır.

  • Vendetta_1 V kullanıcısına yanıt

    Hocam sendeki sorunun neden kaynaklandığını anlayamadım. Exceria’nın sorunlu olabileceğinden bahsetmişsiniz ama şu anki anakartımda 2 m.2 SSD slotu var. Samsung işlemciye yakın olan gen 4 de diğeri gen 3 de. İkisi üzerinde farklı zamanlarda oyun oynamayı denedim ikisinde de sorun yaşıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.