Şimdi Ara

SSD sorunum.. anlamadım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kingston SSD'mi 3 aydır kullanıyorum yalnız bu olay iyice canımı sıkmaya başladı.. çok araştırdım yabancı forumları ama tam bunu anlatan bir şey bulamadım. SSD life time değeri her programda kötü bitmiş görünüyor %1 yani, ayrıca Health %1. SSD'deki tek sorun bu, onca tarama yaptım hiç sorun yok sadece bu. Sadece bu değer kritik görünüyor. Anlamadım ne yapmalıyım? Kullanmamalı mıyım?
     SSD sorunum.. anlamadım.. SSD sorunum.. anlamadım..







  • Disk kingston v300 serisi, sabıkalı seri yani.

    Ancak günlük kullanımınızda takılma donma veya hız testlerinde aşırı düşük sonuçlar almıyorsanız çıkan hatayı önemsemeyin muhtemelen diskin hatalı smart sonucu vermesi nedeniyle o şekilde bir hata görünüyor.
  • Kesinlikle donma veya yavaşlama yok. Windows uyarıyı verdi en başta hard diskinizde sorun var diye sonra bu programları kurup tarattim ve bi korktum yani :D Kullanmamda sakınca yoktur umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky4nfel

    Kesinlikle donma veya yavaşlama yok. Windows uyarıyı verdi en başta hard diskinizde sorun var diye sonra bu programları kurup tarattim ve bi korktum yani :D Kullanmamda sakınca yoktur umarım

    Windows diskin smart durumunu sürekli takip eder, 1 tane bile hata döndüğünde otomatik olarak diskte problem var şeklinde uyarı verir. Aptal kingston v300 modelinde diskin smart değerlerine life remaning yani kalan ömür şeklinde bir değer eklemiş ama aptal kingston v300 ün kontrolcüsü bu değeri düzgün yorumlayamadığı için hata aralığından yüksek bir değer vermiş, sonucunda ise smartta bu şekilde bir hata yansımış. Windowsta smartta bu hatayı görüp ortalığı ayağa kaldırmış, tüm olan biten bu. Düzgün sonuç vermeyen bir değeri ne diye smarta eklersin ahh kingston ahhh, şu v300 lerde yediğin küfürü kimseden yememişsindir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Haziran 2015; 2:00:55 >




  • konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın bu arada sadece konuda daha önceden bulunan değil, gören tüm arkadaşlardan yardım rica ediyorum. yoksa yeni ssd yolu görünüyor ki, bütçeyi çok zorlayacak. bu durum sadece 2 kişinin başına gelmiş olamaz ya!

    bu konudan yaklaşık 1 ay önce de benim açtığım şu konu vardı : benim konu! (kimse iplemedi ). her neyse, benimki de kingston ancak hyperx 3k modeli. ikimizinkini de kontrol ettim, hdtune'da görünen (sıcaklık hariç,) tüm değerlerimiz aynı; özellikle uncorrectable error(düzeltilemez hata) bölümü ilginç, konular açıldığı tarhite ikimizde de 99 olan bu değerin,data'sı da 1'miş. şu an bende kendisi 1, data'sı 953 olmuş bu sayının düşmüş olmasının ne anlama geldiğini bilen var mı acaba?

    bu sadece v300 modeli için değil de, genel bi kingston sorunu olabilir mi, birlikte araştırmak lazım. ben aylardır ssd yi, bu şekilde kullanıyorum (windowsu hdd'ye kurdum, ssd'de sadece 2-3 oyun var, oyunları onun üstünden oynadım). sıkıntı şöyle ki, okuma hızı 200 ve yazma hızı 20mb/sn değerlerinde seyrediyor ki, bu yazma hızı beni çok kısıtlıyor. windows'un ssd de olduğu günleri özledim sürekli bi çözüm arıyorum ama aylardır ele avuca gelir bişey bulamadım. yok mudur, bununla karşılaşan başkaları ya da sizler bi çözüm bulabildiniz mi?

    vakti zamanında kingston ile iletişime geçmek istedim ancak teknik desteğe sadece ingilizce yazın diyordu. iyi kötü yazı yazacak kadar ingilizcem var ama bu konuda ne yazacağımı bilemedim, yetmedi ingilizcem

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 7 Aralık 2015; 18:24:37 >




  • Tam anlayamadım 1 den 953 e çıkması arttığını gösteriyor, önceki değeri daha mı yüksekti?
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    data sekmesi 1'den, 953'e artmış ancak, current ve worst kısımları 99'dan, 1'e düşmüş. yani "uncorrectable error count" 100den başlayıp, düşerek ilerleyen bi değer sanırım. yeni hali şöyle:
     SSD sorunum.. anlamadım..


    edit: kingston teknik destek bölümüne biraz atarlı ( ) bi yazı yazdım bakalım, cevap bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 7 Aralık 2015; 18:25:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.