Şimdi Ara

SSD TERCİHİ Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. ben ssd harddisk almak istiyorum. photoshop ve after effect programlarını kullanıcam. Kingston 120GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB) modelini almayı düşünüyorum. fakat anakartıma uyumlu olup olmadığını bi türlü öğrenemedim. pc özelliklerimi yazıcam bilgi verirseniz çok sevinirim.

    anakart : ASUSTeK COMPUTER INC. P8H61-M LX Rev x.0x
    RAM : 4 GB
    İşlemci: İnter r cpu G860 @3.00GHz
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 430 Yaklaşık Toplam bellek:2755 MB (2gb ekran kartım herhalde)
    Geçerli görüntü modu: 1920x1080 (32bit) 60GHz

    bilgisayarım vidyo konusunda çok kasıyor. SSD kullanıcağım zaman çok çok fark edeceğini öğrendim. belirttiğim SSD modelini alsam kullanabilirmiyim ve yararını görebilirmiyim.
    Şimdiden teşekkürler saygılarımla..



  • Uyar çok da yararını görürsün.
  • meraklifarkli M kullanıcısına yanıt
    selam. öncelikle senin anakartının desteklediği özelliklere baktığında; "4 x SATA 3Gb/s bağlantısı(ları)" yazdığını göreceksin. Bu da demek oluyor ki senin anakart sata2 destekliyor. Ama olsun, ben illa sata3 SSD takmak istiyorum diyorsan bu konuyu okumanı tavsiye ederim :D

    Yada sata2 destekli SSD bulman gerek. Vatanda "Samsung 500GB 850 EVO mSata SSD" diye bir ürün var, sata2 uyumlu diye gösteriyor. Ama ne kadar doğru/verimli/gerekli bilemem. Karar senin.
  • rockcash kullanıcısına yanıt
    benim anakart sata2 dimi şimdi dostum. emin olmak istiyorum ona göre hareket edecem çünkü


    cevap içinde teşekkür ederim
  • Anakartın SATA2 arkadaşım. Ancak Sata3 ssd taksan da SATA2 hızında kullanırsın.Orta seviye bir ssd de kopyalama hızın en az (Anakartına ram ine de bağlı dolaylı olarak) 130-140 mb/sn civarı olur.
    Normal harddiskten farklı ve daha iyi olur mu? Evet olur.Normal 7200rpm mekanik disklere göre oldukça iyi bir performans artışı sağlarsın.
    Sata2 ssd falan bakma. mSata ise farklı bir ssd tipi ve senin kasana takamazsın, girişi farklıdır.
    Dolayısıyla; normal bir sata3 ssd alıyorsun ve normal sata harddisk bağlar gibi bağlıyorsun.
    Sadece kullandığın programları ssd ye kuruyorsun, masaüstünü normal hdd ye göre ayarlıyorsun veya kısayollarla anlık ve hızda önemi olmayacak dosyalarını, fotolarını falan orada tutuyorsun. Bunları 120 lik bir ssd düşündüğün için söylüyorum. Çünkü 111 GB gibi bir yerin olacak win7 kuracaksan ciddi bir miktarını işletim sistemi kaplayacak. SSD yi mümkün olduğunca boş tutmaya ve sürekli dosya yazıp silmemeye özen gösterirsen ömrünü de uzatırsın.
    Photoshop ve AfretEffect için daha iyi bir sistem toplarsan ileride aldığın ssd iyi işini görecek, sata3 ün hızını kullanabileceksin.

    Ben şuan Sata2 bir anakart kullanıyorum.Ve bir adet ssd var.2 adet de hdd. SSD nin hızından bu haliyle bile memnunum normal hddlere göre iyi bir fark var.hem açılışta hem programlarda.




  • tysonpearl kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim arkadaşım. göz önünde bulunduracam. acaba bi sata3 anakart alsam diğer parçalarıma uyacak. sonra ssd alsam daha iyi çalışır değil mi ?
  • meraklifarkli M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Evet Teorik olarak Sata3 hızını o şekilde yakalarsınız, ssd marka ve modeli performansta fark sağlar ancak çok uçuk farklar mı? Değil.
    İşlemciden dolayı çok performanslı da kullanamayabilirsiniz ancak en kötü ssd en iyi mekanik diskten performanslıdır..İşlemciniz Pentium G860.Bu işlemci ile uyumlu sata3 anakart bulabilirsiniz.
    Veya fırsatınız varsa sistemi yenileyebilirsiniz.Hani ben bu sistemi birkaç sene daha kullanırım derseniz SSD ,RAM,Anakart alın derim.Ancak 1 seneye kadar falan daha iyi daha kuvvetli bir sistem toplarım diyorsanız sadece ssd yi alın derim.Ve ram takviyesi gerekli.
    Bunu şu yüzden söylüyorum; belirttiğiniz programları prof. amaçlı mı yoksa hobi amaçlı mı kullanıyorsunuz ve ileriye dönük ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Ancak photoshop ram, AfterEffect ise işlem gücü isteyen programlar.İleriye yönelik bu programları ciddi bir şekilde kullanmayı düşünüyor/kullanacaksanız kuvvetli bir sistem şart.ihtiyacınız ve durumunuza göre tercih sizin.




  • meraklifarkli M kullanıcısına yanıt
    ileriyi düşünerek bu programları kullanıyorum. kendimi geliştirecem fakat imkanlar o kadar kısıtlı ki maddi anlamda anlatamam. sanırım anakart-ssd-ram-işlemci-ekrankartı sıralamasıyla bilgisayarımı yenilemeye çalışacağım. teşekkür ederim yorum için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.