Şimdi Ara

SSD Windows 10 Bios problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Evo 860 250gb ssd aldım ve Asus x550jx model laptopun kendi hddsinin yerine taktım diğer hdd'yi ise cd rom bölümüne taktım başta bayağı uğraşsamda cmd komutları vs. derken ssdyeUEFİ Windows kurulumunu sonunda gerçekleştirdim herşeyi anlatıldığı gibi yaptım 2-3 defa açıp kapattım sorun yoktu gayet iyi çalışıyordu fakat birden kapat dediğimde kapanmadı ve tekrar 4. açışımda ssd'den başlamadı sistem ve bir türlü görmüyor biostan başlamıyorda haliyle bunun sebebi nedir çıldırmak üzereyim yazılıp çizilenlerin çoğunu dinledim ssd sistemde gözüküyor sıkıntı yok o konuda içinde Windows kurulu vaziyette ama biosta gözükmüyor ve eski hdd üzerinden başlatabiliyorum ancak yardımcı olursanız sevinirim. ne yapmam lazım illa ki bir yolu var ama bulamadım bilgi kirliliği de çok işe yaramıyor.

    Bilgisayarda ve biosun bir yerinde ssdyi görüyor sadece boot ekranında görülmüyor format usbsi vs. doğru şekilde yaptığıma eminim kullandım zaten bir süre bios güncel bu arada.







  • Şu anda hddyi çıkarıp ssd üzerine kurdum windowsu tekrar taktım hddyi içerisindeki windowsu silip depo ve temel veri alanı oluşturdum ama bios bu sefer hddyi görmüyor ssd boot1 olarak ayarlı ama diğer disk biosta görülmüyor problem yaratır mı bu?
  • BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına geri döndür. Sonrasında UEFI mode aktif hale getir.

    Secure boot kapat,
    Fastboot kapat,
    CSM aç,

    ayarları kayıt et, baştan başlat, boot tuşuna bastığında ssd'yi görmesi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.