Şimdi Ara

ssd written durumu artışı normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar .Umarım herkes olabildiğince iyidir .Bu zor zmanlarda ne kadar iyi olunabilinirse artık .ssd written durumu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var . Konu hakkında pek bir tecrübem yok açıkçası çok olmadı kullanmaya başlayalı .Görüşleriniz paylaşabilirseniz sevinirim. Şimdi bugün öğlen saat 1 gibi bilgisayarı açtım .Akşam üzeri saat 7 olduğunda ssdye hiç bir yükleme yapmamış olmama rağmen sadece youtube,disccord bide biraz sitelerde gezinmiş olmama rağmen 8 gb bir artış olmuş.Bu rakam normal mi acaba ? Windows 7 ultimate kullanıyorum ,trim açık ,rapid mode kapalı ,sanal belleği başka bir hdd ye konumlandırdım ssd üzerinde sanal bellek yok ayrıyetten hazırda beklet,uyku modu türevi şeyleri kapattım .Konu hakkında yarcımcı olabilirseniz sevinirim . Not : samsung 860 evo sata 3 kullanıyorum.
    Edit :Windows yedekleme kapalı.

    Ek olarak mümkün olduğunca kendinize dikkat etmenizi temenni ederim.Allah cümlemize , cümlesine bu zor günlerde yardımcı olur umarım.Allaha emanet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 2 Nisan 2020; 22:56:14 >







  • Hiç bir şey yapmasanız dahi Windows'un sadece kendisi ortalama 2-3 saatte 1GB veri yazar. İnternet tarayıcı ve benzeri programlar kaşe kullanır bu yüzden veri yazarlar. SSD'nin kendisi provisioning gibi dahili bazı işlemler yaparak veri yazabilir. Microsoft'un Process Explorer adında bir yazılımı var, bu yazılım ile hangi program/işlem ne kadar veri yazıyor bunlar analiz edilebilir.
  • Youtube belleği ssd de ise normal
  • öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.peki explorer belleğini (sanırım kaşesi oluyor) başka bir harddiske almak ssdnin hızınıa bir etkisi varmıdır .Yoksa belleği hddye taşıyabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m4shroom

    öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.peki explorer belleğini (sanırım kaşesi oluyor) başka bir harddiske almak ssdnin hızınıa bir etkisi varmıdır .Yoksa belleği hddye taşıyabilirim.
    Hızı etkilemez ben ssd de kullanıyorum tarayıcının açılış kapanış hızlı oluyor
  • Anlıyorum.Tarayıcının hızını etkilemesi istediğim birşey değil.Kaşeler ssd içiinde devam o zaman.Yardımlarınız çok makbule geçti teşşekler.İyi akşamlar.
  • Windows'un sanal belleğini iptal ettim ve Firefox'un disk kaşesini tamamen kapattım (kaşe olarak sadece RAM kullanıyor), bunun dışında kaşe kullanan tüm yazılımlar için kaşe klasörlerini diğer HDD'leri kullanacak şekilde ayarladım bu sayede SSD'ye yazılan veri miktarında ciddi düşüş oldu fakat tüm bunlara rağmen günlük ortalama 14-16 saat çalışan PC'de minimum 6-7GB veri yazımı oluyor.
  • Bugün aldığım samsung evo 860 250 gb ta aynı sorunları yaşıyorum sanki 2 katı yazıyor gibi kesin çözümü var mı ? not: windows 7 home premium 64bit ve 2 partition yaptım tam ortadan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.