Şimdi Ara

STAJI AMCAMIN OFISINDE YAPABILIR MIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ben 12.sinif meslek lisesi bilisim ogrencisiyim Eylül de kış stajım başlayacak staj yeri için amcamın ofisini düşünüyorum bi engel varmı burda yapmam konusunda ?



  • staj konusundaki en büyük engel, alan ve dal ile ilgili bir yer olma zorunluluğudur. onun dışında yakın akrabanın yanında staj yapma mevzusu, alan şefleri ve okul idaresinin tasarrufudur. naylon staj olasılığı nedeniyle, buna soğuk bakabilirler. çünkü benim karşılaştığım, bir çok olumsuz örnek var.
  • Amcamın ofisi bir muhasebe bürosu,lakin öğretmenimin önerdiği firmada bilişim alanı için değil insan kaynakları,muhasebe,bilgi işlem gibi alanlarda çalıştıracaklarmış (görüştüğüm hanımefendi bizzat kendisi burada bilişim için değil şu şu bölümler için öğrenci alacağız eğer istemezseniz normal karşılarız çünkü sizin bilişim alanında bir yerde çalışmayı istemeniz çok normal dedi.) Bide acaba okul soyaddan felan bi sıkıntı çıkarır mı yoksa normal mi karşılar çok merak ediyorumda.
  • LebronJames3458 L kullanıcısına yanıt
    çalışacağın yer, kağıt üzerinde olsa bile bilişim alanı ile ilgili bir yer olmak zorunda. basılan kaşede farklı bir iş kolu olduğu anlaşılırsa, stajın iptal edilebilir. işletmelerde beceri eğitimi ve yaz stajı basit bir iş değil. gittiğin süre boyunca, sigortan ve devlet desteği ödeniyor. bir usulsüzlük durumunda bunları da geri isterler. artı alan şefin ve koordinatör öğretmenin üzerinde de baskı olacak. kimse böyle bir yük altına girmek istemezler. bu yüzden bilişimle alakalı bir yer ara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 6 Temmuz 2019; 10:48:49 >
  • Peki amcamın yerinde bir bilişim çalışanı olarak çalışacağımı söylesem mesela bilgisayar arızaları için excel acces word uygulamaları kullanmak için vb. şeyler.Sınıfta birçok kişi bankalara yöneliyor bankalardaki bilgi işlem bölümlerine o da çok bilişime girmiyor benim fikrim hiç olmadı tanıdığın yanında birşeyler öğrenmek ve üniversiteye daha rahat çalışabilmek her dakika kafamı işe verip üniversiteyi ziyan etmek istemem çoğu iş yeride boş bırakmıyolar zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LebronJames3458 -- 6 Temmuz 2019; 17:11:21 >
  • LebronJames3458 L kullanıcısına yanıt
    bankaların bünyesinde, uzmanları barındıran bilgi işlem için ayrı bir bölüm vardır. basit bir muhasebe ofisinin neresinde uzman bir bilişimci var. naylon staj yapmak istiyorsan, bunu alan şefiyle halletmen gerekiyor. çünkü stajını onaylayacak komisyonun başında o var. çalıştığın yeri denetleyecek koordinatör öğretmeninde staj yerini onaylaması gerekiyor. ofise gidip de, bilişim uzmanını göremezse, seni okula çeker.

    benim tavsiyem, stajını adam akıllı yap. 1 senelik iş deneyimi, üniversiteye 1 yıl erken gitmekten daha yararlıdır. çünkü üniversite mezunlarını işe alırken, deneyimi şart koşuyorlar. kimse, "beni işe almazsanız, nasıl deneyim kazanacağım" savunmasına bakmıyor. bu yüzden yapacağın stajlara önem ver. yoksa üniversiteli işsiz ordusuna katılırsın.
  • Alan şefi tam olarak kim oluyor? Bilişim öğretmenime söylesem zannımca sorun çıkaracağını düşünmüyorum diğer konuda ise eski 12 lerden tanıdıklarım yabancı şirketlerde çok yıpranmış ve çoğu faydası çok çok şey öğrendim demek yerine ne boş seneydi 1yıl boyunca çaycılık ayak işi basit word excel işleri yaptık diyolar yani kaliteli bilişim stajyeri yetiştirecek yerler çok az bende o yüzden ofisde kendimide geliştirir testimide çözer işime bakarım düşüncesindeyim hem ofisde halihazırda 4 leptop-masa var 1leptop-masa boş şuan kendimi istediğim şekilde geliştirim diye düşünüyorum yani sizin dediğiniz gibi uzmanları barındıran bilgi işlem bölümünde çalıştım çok yararlıydı değil ayak işi yaptım çok gereksizdiyi söylüyor eski 12lerin yüzde 90ı
  • LebronJames3458 L kullanıcısına yanıt
    alan şefi bölümün başındaki öğretmendir. bölüm şefi olarak da biliyor olabilirsin. koordinatör öğretmenin ise ekim ayında atanır. senden sorum olacak kişi de odur. senin stajını onaylayacak olanlar onlar.

    hiç kendini kandırma, piyasada word excel üzerinden kendini geliştirmiş sürüyle adam var. bilişim sektöründe yer almak istiyorsan, bundan kat kat fazlasına ihtiyacın var.(hayatının sonuna kadar, amcanın ofisinde getir götür işleri yapmayı planlıyorsan, o başka tabi.)
  • Aynı şeyi söylüyoruz dikkatlice okursanız anlarsınız çoğu şirket basit word excell işlemleri yaptırırken gideceğim yerde istediğim programla geliştirebilirim kendimi alan şefim zannımca ofisde yapmama engel çıkarmaz yazılarınız için teşekkür ediyorum ben bu arada hayatın sonuna kadar ofisde gelir götür diyosunuz emin olun gideceğim herhangi bi firma bunu yapmaktan zerre çekinmiyor staj dönemi böyle geçiyor çoğu şirketlerde stajyeri geliştirmek yerine ayak işlerini yaptırıyolar (hevesle şirketlerde,firmalarda,bankalarda staj yapmış hüsrana uğramış çok fazla arakadaşım var ondan biliyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LebronJames3458 -- 7 Temmuz 2019; 18:52:38 >
  • LebronJames3458 L kullanıcısına yanıt
    staj ve işletmelerde beceri eğitimi dersi, sınıfta olduğu gibi, öğretmenin verdiklerini almakla geçmez. stajdan hayal kırıklığıyla ayrılanlar çoğunlukla pasif davrana, stajın bitmesini bekleyenlerdir. gerçekte ise burada öğrenilmesi gerekenler sadece meslek bilgisi ve uygulamalarla sınırlı değildir. iş hayatının dinamikleri, sosyal çevresi ve insan ilişkilerini de öğrenmeniz gerekiyor. stajda bir şeyler kazananlar, işyeri içinde aktif olup, sürekli iletişim içinde kalıp, etrafındaki her şeyi gözlemleyip, uygulamalara katılanlardır. iş hayatı cesur ve atak olanları sever.
  • Haklısınız tabii, lakin bu konuda staj verenede önemli iş düşüyor günümüzde çoğu firma stajyerleri köreltiyor öğrenciler stajdan soğuyorlar (örneğin bilişim okuyan öğrenciyi çırak misali kullanıyorlar) diğer az kesimdeki firmalar stajyer eğitimine önem veriyor işte o firmaları bulmak lazım oda zor iş bende bu yüzden ofisde staj yapmayı düşünüyorum öyle bi firma bulsam gözüm kapalı imzalarım sözleşmeyi lakin dediğim gibi çok az firma stajyer eğitimini tam anlamıyla uyguluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.