Şimdi Ara

STANLEY TERMOSU OLMAYAN KALMASINNN (100/300 TRENDYOL KUPONU OLANLAR iÇİN) (BİTTİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
6.353
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonythetonguc

    E zaten kuponun tarihide geçmedi mi?Başlığı gören anlar diye hiç değiştirmedim başlığı sonuçta sanırım kupon son kullanımı 30 kasım sondu ve dün gece bitmiş fırsatlar içerisine girdi artık. Nitekim termos fiyatınıda arttırmışlar. Her biten fırsatta konu başlığını değiştirmemiz mi lazım belli zaten artık bittiği.
    Bu üslubla cevap vereceksen bir daha başlık açma, insanı soru sorduğuna pişman etmeyin.Dövseydin bir de.

    Şu ülkede düzgün iletişim kurmayı bilen biri çıksa dişimi kıracağım.
  • Kalbini kırdıysam özür dilerim. Sadece başlığı dikkatli okuyan zaten kampanyanın bittiğini anlayabilir demek istedim, birçok kişide okuyup anlamadan pat yapıştırıyor soruyu tepkim ona olmuş.
  • Soru luzumsuz ama cevap da pek hos olmamis acikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

    Bu üslubla cevap vereceksen bir daha başlık açma, insanı soru sorduğuna pişman etmeyin.Dövseydin bir de.

    Şu ülkede düzgün iletişim kurmayı bilen biri çıksa dişimi kıracağım.

    Alıntıları Göster
    Uslubun dogru olmadigina katilmakla beraber, olayin cikis noktasi senin mesajin .. adam buraya bir konu acmis ve sayisiz insanin mesajiyla urunun fiyatinin basliktaki oldugu teyid edilmis, hatta "bu fiyata ne gerek var"cilar da gelmis katilmis

    sen gelip soru isaretleriyle hani nerde 200 kusur , 400 kusur yaziyor dersen , bunun algisi baslik sahibine "sen bizi mi kandiriyorsun birader.." seklinde olur .. belli ki ya zamanini kacirmissin , ki ben de gormemistim , ya kupon limitine gelinmis edilmistir , boyle hesap sorar gibi o fiyat degil bu fiyat dersen adam da cevabi verir sana .

    hem ayrica konu acanlara ,eger sahsi bir menfaat tarzi konu acmamis ise ,bu sozler hangi hadle soruluyor ? sizin kupon, indirim suresi vb mesajlariniza ya da taleplerinize konu sahibi bakmak ve cevaplamak zorunda mi ? bir indirim gormus ve paylasmis , saniyeler sonra da bitebilir ,kalkip fiyatin hesabini sormak da neyin nesi oluyor

    siz boyle yaptikca ben olsam bir daha ne konu acarim ne bir sey , kendim faydalanirim olur biter , bunu cok kisi yaptigi zaman da bir cok firsati paylasan olmayacagi icin ucar gider

    aklinizi basiniza alip mantikli davranin ,aramizda luzumsuz yere hir gur cikmasin .. cevap veren konu basligi sahibi arkadasin da kelimelerini daha duzgun secip hatayi hatayla karsilamamasi gerekirdi o da ayri konu

    edit : ayrica baktim adamin kidemi 2004 , 15 senelik uye , 2018 girisli bir uyenin besmele cekip yanit vermesi gerekirken hesaba cekmis adeta , bu da ayri garip , er olarak askeri birlige girip yuzbasiya gider yapmak gibi bir sey ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 1 Aralık 2019; 15:20:29 >




  • İlgilenen olursa termosların performansları hakkınca bir inceleme paylaştım outdoor grubunda, malum çok konuşulan bir konu o mu iyidi bu mu iyidi ne gerek vardı bukadar iyisine bukadar para vermeye.. Sıradan bir termos ta eklemek istiyordum ama maalesef bu 11.11 ve efsane cuma günlerinde yenilerini alınca eski termosları dağıttım sağa sola, elimde olmadığı için maalesef ekleyemedim.

    https://forum.donanimhaber.com/termos-karsilastirmasi-stanley-vs-thermos--141049061



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 2 Aralık 2019; 9:56:44 >
  • Ya Stanley ben de kullanıyorum ama ülkede nasıl bir açlığımız varsa resmen termosların iphone'u hâline getirdiler.

    Stanley iyidir güzeldir de aslen mavi yakalı için yemek ve kahve termosudur. Oduncunun sefer tasıdır, balıkçının sıcak çorbasıdır, kahvesidir.

    Bu fiyatlara çıkan Stanley almak yerine çoğunuzun hakim olmadığı dağcılık markalarına yönelmek ise tabi hiç akla gelmiyor.

    Alın buyrun;
    https://www.karspor.com.tr/urun/salewa-thermo-lite-1-0-l-termos-1

    Ben bu ürünü Niğde, Aladağlarda kış kampında 2500 metrede kullandım. -22 derecede ÇADIRDA gece kaynar olarak koyduğu suyu 6 saat sonra sabah ağzımı yakacak kadar sıcak tutmuştu. Sene 2006 bu arada.

    Halen evde durur, yıllardır da birşey olmadı. Arada kullanmaya devam ederim.

    200 lira harcayacaksanız gidip salewa termos alın. Hem de 1 litrelik stanley'den %25 daha ufaktır. Alın buyrun ikisi de 1 litrelik.

    Ben stanley olanı zamanında amazon.com indirimi ile 70 liraya almıştım kargo hariç 2017 Ağustos'unda (15-20 dolar dönemi) daha da ucuza alanlar olmuştu. Şimdi 25-30 dolar arasında kargo hariç.

    Salewa ise 30-40 euro arasında fiyatta olmuştur. Yani 30 dolar üstüne çıktığınızda Stanley almanın pek bir anlamı yok.

    Buyrun fotolar

    STANLEY TERMOSU OLMAYAN KALMASINNN (100/300 TRENDYOL KUPONU OLANLAR iÇİN) (BİTTİ)

    STANLEY TERMOSU OLMAYAN KALMASINNN (100/300 TRENDYOL KUPONU OLANLAR iÇİN) (BİTTİ)




  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirteyim kıyaslama yaptığınız eski seri bir ürün. Bu zaten kullanıcılar tarafından "Hem Ağır Hem Büyük hemde performansı çok iyi değil" başlıkları ile eleştirilen bir üründü. Sahip olduğunuz Stanleyin tek özelliği "Çok Sağlam" olmasıdır. Yani bu 2 ürünü kıyaslarsanız tabiki salewa daha iyi olacaktır. Yenile bir inceleme yaptım Şu konuyu incelerseniz ne demek istediğimi detaylıca anlattım:
    https://forum.donanimhaber.com/termos-karsilastirmasi-stanley-vs-thermos--141049061

    Ve şu videoya bakarsanız:https://www.youtube.com/watch?v=70Atq5GHNpU

    Bu videoda termoslardan biri sizdeki Stanley eski serinin aynısı. Thermos bildiğiniz açık bir fark atıyor ki bu videodaki thermos modeli üst seviye bir model değil Thermos un Stainless King serisi iyidir.
    Neyse gelelim inceleme konusunda da bahsettiğim Stanley yeni seri classiclere,
    https://www.youtube.com/watch?v=KbAXDYereDA

    Bu videoda Stanley yeni seri classic ile Thermos Stainless King karşılaştırması mevcut. Bence video çekenin ölçüm yöntemi çok sağlıklı değil ama yinede bir inceleme sonuçta.. Bu verilerden anlatmak istediğim özellikle Stanley Classic Efsane yeni serileri ile eskileri arasında dünya kadar fark var. Zaten bunu stanley kendiside söylüyor örneğin 1,9 Lt eski klasik seride 32 saat sıca tutma sağlarken yeni seri 45 saat vaadediyor ki bence 45 saattende fazla, aynı zamanda yeni seri boyul olarakta ufalmış. Kısacası Stanley Outdoor kullanıcılarından gelen eleştrileri bir haylı dinlemiş.

    Ayrıca Stanley'i Stanley yapan bukadar ünlü olmasını sağlayan şey birtek performansı değil en önemli noktası dayanıklılığı ve parça tedarik desteği. Salewa termosun iç kapağı kaybolsa veya yalama olsa aynı kapağı bulmanız çok zor olacaktır, haksız mıyım? Belliki günlük kullanmıyorsunuz yoksa 13 senede hiçbir kapak dişi dayanmaz maalesef. Ben de zamanında 1 tane dağda kaybettim (hep aklıma gelir maalesef çok dikkat etmeme rağmen bende doğaya bir plastik parçası salmış oldum), 1 termosum kapaksız durur öyle bulamadımda üstelik rus malı çok iyi bir termostu. Dayanıklılık konusunda stanley classic legendary serisi sanırım tartışılmaz en sağlam termostur diye tahmin ediyorum. Ki yeni serisi ile boyutları ufaltıp perofrmansıda arttırdı. Kısaca demek istediğim Stanley'i Stanley yapan sunduğu garanti yedek parça desteği ve sağlamlığı. Performans konusunda zaten incelemede de belirttim Thermos az farkla daha başarılı gibi gözüküyor (klasik yeni seriyi kıyaslarsak, eski seri ve adventure serisi değil).

    Gel gelelim Salewa ya, Salewa çok çok iyi bir outdoor markası ama bir termos markası değil. termos üretmek iyi bir üretim tesisi ve teknolojisi gerektiren bir iş ve 1 yılda ciddi bir satışa ulaşamıyorsan o üretim bandı zarar eder, bu serbest piyasanın bir kuralı. Stanley, Thermos, Hydroflask, YETI vb. markalar ise termos markalarıdır. Salewa gibi markalar Thermos gibi markadalara istedikleri koşulları belirtip (teknik şartnameyi verip) istedikleri ürünü bu teknik şartlarda üretip üretemeyeceklerini sorarlar ve sonra fiyatını ve özelliklerini en çok beğendikleri firmayla sözleşme yapıp üretimini yaptırırlar. Sizin fotoğrafını koyduğunuz termos linkteki termoslara nekadar benziyor değil mi?
    https://www.amazon.com.tr/Thermos-Thermocafe-Termos-Unisex-Beden/dp/B07BY1NNNS/ref=asc_df_B07BY1NNNS/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=346501014361&hvpos=1o5&hvnetw=g&hvrand=5674925782005053247&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012763&hvtargid=pla-738246013878&psc=1

    İlla thermos üretmiştir demiyorum. Ben bir benzerlik kurdum hatta ve hatta ilk linkini verdiğim videoda sanki sizin elinizdeki 2 termos test ediliyor gibi, sadece 1 tanesinin üzerinde Salewa değilde Thermos yazıyor. Bu sadece benim tahminim. Araştırmak lazım thermos olabilir ama salewa kendisi üretmiyor buna emin olabilirsiniz, dolayısıyla termos konusunda piyasa daki en iyi olma şansı yok. Ancak şöyle detaylar olabilir termosu termosta ürettirip boyasını X firmada yaptırır bulabileceğin en dayanıklı boyadır bu, haklısınız tür detaylar olabilir elbet.


    Size tavsyiem gerçekten meraklıysanız 16 TL ye bir çubuk termometre alın. Birde Thermos marka veya Stanley classic yeni seri bir model edinin / ödünç isteyin ve bizzat kıyaslamasını kendiniz yapın, sonuçları bizimlede paylaşın lütfen. Birde dağcılık vs yapıyorsanız elinizdeki Stanley Termos ile Stanley markasından soğumanız çok normal açıkçası, sizi çok iyi anlıyorum. Stanleyde bu eski seri termosları stoklarını tüketmek için çok çok iyi indirimler yaptı, sizde o dönemde almışsınız zaten. Çok mu kötü bu eski seri termoslar hayır günlük kullanımlar için çok güzel ve sağlam kesinlikle ama sizin gibi hafiflik ve performansı bir arada arayanlar için evet çok kötü bir tercih olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 3 Aralık 2019; 11:59:33 >




  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Böyle bir konuda detaylı bilgisi ile öne çıkan bir paylaşım görmek gerçekten çok mutlu etti, bazen kendi kendime debeleniyorum gibi geliyor çünkü burada ama olsun işte forumun güzelliği bu, bir anda beklemediğiniz bir cevap gelebiliyor :)

    Linkler ve paylaşımlar çok güzel, özellikle bu konuyla ilgilenenlerin dikkatini çekecektir.

    Ben sadece şu eki yapmak istiyorum, çünkü sanırım Salewa en iyi marka gibi bir izlenim uyandırdım. Oysa demek istediğim, stanley gibi termoslardan daha küçük, tutma kolsuz ve rahat kullanımlı termoslar olduğu idi piyasada.

    Daha da sıcak tutan termoslar olduğundan eminim ama bizim dönemimizde Salewa bulabildiğimiz en pahalı termostu, sonrasında Primus geliyordu. Salewa da dağdaki örneğimde göreceğiniz üzere hâlen hakkını veren bir ürün olmayı sürdürüyor.

    Kapak bulma konusunda çok zorlarsak bulabiliriz evet ama bir Stanley kadar rahat olmayacaktır.
    https://www.deporvillage.net/salewa-stopper-thermo-lite-0-75l1-0l-spare-valve-light-grey

    Daha da özet demek istediğim şu, ormanda kampa giden, nadiren kış kampı yapan, tek amacı akmadan ve soğumadan sıcak su taşımak olan vatandaş için Stanley fiyatlarına daha üstün termal özellikli ve aynı iç hacme sahip daha ufak termoslar var.

    Stanle yeni serisi evet daha ufak ama gene Salewa sanırım ondan küçük. Ayrıca tutma kolu var. Bazı aileler için bu boyutlar çok önemli olabilir.

    Ben yoksa özellikle Stanley yerine Salewa alsınlar demiyorum, buradaki okuyucunun %95'i yoksa bırakın termosunu, Salewa'nın genel olarak ne markası olduğunu bile bilmez. Aynı şekilde Primus'u da. Ben farkındalık yaratmak istedim.

    Sizin cevabınız çok üst düzey bir arayışta olan ve bu farkındalığa sahip olan kişilere kesinlikle faydalı olacaktır. Diğer türlü ben zaten pazarda pek duyulmamış ama oldukça başarılı olan firmalar da var demek istedim.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 3 Aralık 2019; 12:29:35 >




  • Teşekkür ederim,
    Çok haklısınız, öyle ürünler çok var. Benimde size söylemek istediğim yeni seri stanleyler eski serilerin olumsuzluklarını okadar da taşımıyor artık, üstelik sağlamlığıda cabası. Eski serileri yerden yere vuruyorlar, vurmakta da haklılar, ama artık mazide kaldı o modeller yada nadiren indirimlerde denk geliyorlar hala önümüze.

    Size naçizane tavsiyem bir daha ki ihtiyacınızda veya bir dahaki indirim döneminde ihtiyacınız olur da alacak olursanız stanleyin Klasik yeni seri modellerine bakın. Bazen hala eski serileri indirime sokuyorlar, hala üretiyorlar mı yoksa hala stokları mı bitmedi anlamadım geçen günde metroda 1,3 Litreliği vardı ama almadım. Bu arada kompaktlık konusunda hala Stanley biraz geride haklısınız. Özellikle Hafiflik, kompakt boyut ve performans arayanlar Thermos markasına göz atmalılar. Thermos gerçekten harika işler çıkartıyor. Üstelik Stainless King 1,2 Litresini HB 170 TL ye aldım ki Türkiye için çok güzel bir fiyat. Bu arada Thermos Türkiye'de çok bilinmese de bu işin mucidi, Termosa termos adını veren marka. TÜkriye'de çok bilinmiyor ama yurtdışında Termos denince Stanley ile birlikte akıla gelen ilk markalardan.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.