Şimdi Ara

STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
16
Favori
28.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

    İşlemci ne hocam öyle dalgalanma olmuyor bende, gpu kullanımı %99 oluyormu

    Monitör hz ini aldığınız en düşük fps ye ayarlayıp vsync açın o şekilde sabit fps ile oynamaya çalışın birde


    High epic ayarkarda fg ve ray tracing kapalı 2k dlls kalite 100fps sabitleyip oynuyorum, ray tracing açınca 70 90 arası oluyor ozamanda fg açıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Mayıs 2024; 21:16:31 >
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Hocam ryzen 5600. Evet vram doluyor muhtemelen 99 100 oluyor. Hayır ram de 16 gb. Neredeyse hepsini kullanıyor. 15 gb 😀
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi yap hocam fps yi sabit tut belli ayarlarıda kısarsın öyle oynamayı dene, gpu kullanımı % sine bakbide direk vram a değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Mayıs 2024; 22:23:47 >
  • Adamlar oyun için PC tarafına optimizasyon yapmamışlar, biz mi uğraşacağız. Evet, biz.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 


    FG + DLSS kapalı şekilde 110 - 120 FPS alıyorum, sahne ve duruma göre sabit 138 FPS de oluyor vsync açık şekilde.


    FG açtığımda otomatikman vsync kapanıyor fakat FPS 160-170'lere fırlıyor ,FPS artıyor fakat doğallık gidiyor, keyfini alamadım açıkçası. Yine de bir kaç saat bu şekilde oynadım.


    RTX açtığımda 100 FPS sabitleniyor fakat, DLSS ve FG ile ortalık iyice cümbüşe dönüyor.


    O yüzden artık bıraktım ayarları kurcalamayı da oyunu bitirmeye yöneldim. Fakat ilk oyundaki gibi bu kapıya daha sonra upgrade yapınca gel kanki olayı yüzünden bitecek gibi değil. Maalesef harita temizlemeyi seviyorum. UBI tarafına selamlar.


    Oyunun en büyük sorunları benim için oyuna her girişte yaptığı optimize etmek geyiği. Birde tabii sahne geçişlerindeki droplar.


    Bu arada sistemim i7 13700K + RTX 4080. Ama monitör maalesef Full HD.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] Dediğim ayarların hepsi 2K ve Ultra, über ne haltsa da denendi.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 





  • STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]

    Güç sizinle olsun! STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 

  • STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]
    STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]Türkiye Uzay Ajansı (@tuajans) on Xtwitter
    May the 4th be with you! 🇹🇷 🧑🏻‍🚀🧑🏻‍🚀 #StarWarsDay ✨
    https://twitter.com/tuajans/status/1654014971334803456

    https://www.instagram.com/p/C6ioCPQNPTo/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Mayıs 2024; 20:41:4 >
  • rx 5600XT için kaplama sorunu giderildi mi acaba bir gelişme var mıdır?

  • Epic'de serinin indirimleri karşıma çıktı. Uçurum şahane.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 


    STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]
  • İlk oyuna göre grafikler şahane olmuş bakalım oynanış nasıl. Hellblade 2 çıkmadan önce bitirebilirim umarım.

  • Merhaba JediSTAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] ,


    Yaklaşık 58 saatin sonuna Jedi Grand Master zorluk seviyesinde oyunu bitirdim. Başarımlar Newgame+ gerektirmediği için kalanları fulleyip sileceğim büyük ihtimal oyunu.


    Öncelikle oyun beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Gamepass Ultimate aboneliğim olmasına rağmen sırf Steam'e de gelecek diye yıllık Ea Play aboneliği almıştım Dolar geçişi öncesi.

    Beklediğim gibi çıkışından tam 1 yıl sonra EA Play üzerinde yayımlandı. Geldiği gibi ilk şokumu yaşadım. EA Launcherına Ocak ayında gelen güncelleme ile Steam Arayüz çalışmaz olmuş. Bunu da 4 aylık süre sonunda düzeltmiş değiller. Bir kaç çözüm önerisi var fakat her hangi bir faydası yok. Ah EA Ah.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 

    Oyuna başlamam ile birlikte ise diğer büyük şoku yaşadım. Oyunda optimizasyon yapılması unutulmuş.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]  Sürekli dalgalı Fps, ara sahne geçişlerinde yaşanan droplar falan inanılmaz kötü durumda oyun.

    İşin kötü tarafı 1 yıl önce çıktığında da PC tarafında aynıymış durum. Yani adamlar bildiğiniz oyunu salmışlar. 10 yıl önce yapılan konsol portu oyunlar geldi direk aklıma. Yazık gerçekten.


    Yahu ben GTX 980 ile Horizon: Zero Dawn, Last of Us gibi optimizasyonu çok eleştirilmiş oyunları sorunsuza yakın oynadım. Ve sırf bunlarla uğraşmamak için 1 yıl önce i7 13700K / RTX 4080'li sisteme geçiş yaptım. Grafik fetişti değilim, hatta FPS'i görsel kaliteye tercih edenlerdenim. Ama bir oyunun optimizasyonunu benim yapmamam gerek. RTX açarsan daha oturaklı oluyor oyun, FG açarsan daha yüksek FPS alıyorsun fakat yırtılmalar artıyor falan. Benim işim değil abi bu.


    Oysa oyunun kendisi o kadar iyi ki. Grafikleri ilk oyuna göre geliştirilmiş, fiziksel etkileşim artmış. Combat seçenekleri ise oldukça çeşitlendirilmiş. Daha oyunun başında 3 farklı ışın kılıcı duruşunuz mevcut, 1-2 ana görev sonrası da 4. duruş şekli geliyor. Bunlar farklı dövüş stilleri, onlarca combo çeşidi demek. Hatta ve hatta ilk oyunda rahatsız olduğum bir konu bile düzeltilmiş. Malum hayvan/yaratık şeklindeki düşmanları ikiye bölebiliyor veya uzuvlarını kesebiliyorduk fakat insan düşmanlarda her hangi bir tepki yoktu. Artık uzuvlarını bile kopartabiliyoruz insan düşmanlarının. Sırf mobilite ve combatın zevkli olması yüzünden 58 saat bu oyuna katlandım diyebilirim. Yine burada ufak bir eleştirim olacak Yapımcı firmaya.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Star Wars serisini oldukça severim. İlk kez bir Jedi'ın daha doğrusu Jedi Tapınağında eğitim almış bir Padawan'ın lazer silahı kullandığını gördüm. Luke bile Yoda'dan aldığı eğitim sonrası ateşli silah kullanmayı bırakmıştı. Tapınakta eğitilmiş bir Padawan'ın bunu kabullenip kullanmaya başlaması bence oldukça saçma oldu.


    İlk oyundaki tayfa/çete bu oyunda biraz daha geliştirilerek yarı açık dünya haritalarda size eşlik eden yancılara evrilmiş. Bazı görevlerde ilk oyundan tanıdığımız buz gibi soğuk Nightsister ablamız, bazı görevlerde ise ekibe yeni katılan jetpackli abimiz bize katılıyor.

    Hikaye ilk oyundan yaklaşık 5 yıl sonrasını işliyor, klasik yine İmparatorluktan kaçış/yeni yuva bulma hikayesi. Hikaye açısından eleştirebileceğim bir durum olmadı açıkçası. Hatta High Republic yani Yüksek Cumhuriyet dönemine yapılan göndermeler oldukça hoşuma gitti. Bu dönem genelde Barış Dönemi olarak geçiyor, yani Sith varlığı pek yok. Haziran ayında gelecek olan Disney Plus dizisi The Acolyte da bu dönemin sonlarını işlediği için ayrıca ilgimi çekiyor.


    Karakterlerin çoğunu ise ilk oyundan tanıyoruz. Dört kollu Creez abimiz işi gücü bırakmış, emekliliğin tadını çıkarmak için kendine Bar açmış falan. Mentorumuz Cere ise Jedi Arşivlerini düzenleme işine girmiş. Nightsister Merrin ise kendi yolunu bulmak için Dönence misali dolaşır olmuş. Bunlara daha önce de bahsettiğim gibi Jetpack'li kankimiz katılmış durumda. Karakteri canlandıran kişiyi Horizon: Forbidden West'teki Kotallo karakteri ile de tanıyabilirsiniz. Ian GallagherSTAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]  yani Cameron Monaghan başrolünü yenilemiş. İlk oyundaki emekli Padawan'dan ikinci oyunda oturaklı Jedi'a geçişi güzel işlenmiş. Ağır başlı ama arada gel-gitleri olan bir karakter olmuş. Oyunun sonlarında olan

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Dark Side ultisi açma oldukça zevkli olmuş. Şahsen Jedi olsam uğraşmam Yoga, Feng Shui ile falan. Adam önüne geleni kesebiliyor Dark Side gücü ile.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 

    Eğer bir devam oyunu yapılacak ise bu konuya odaklanacaklar gibi. İlgimi çekti açıkçası. Ayrıca ilk oyundaki gibi

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Darth Vader abimiz yine konuk assolist gibi bir parçaya eşlik edip gidiyor. Aynı şekilde Boba Fett sekansı da iyiydi.

    Ayrıca açık dünyada bulduğumuz yan karakterlerin görevlerini yaparak barımıza müdavim olmaya gönderiyoruz kendilerini. Bir nevi kendi outpostumuzu kuruyoruz gibi düşünebiliriz.


    Oyun Souls-Like veya Soulborne yapım olarak Boss açısından oldukça kısıtlı. Hatta Challenge olarak eklenen bosslar veya opsiyonel boss'lar ana bosslardan daha eğlenceli bile diyebilirim.

    Açıkçası Challenge bosslarında ana bosslardan daha çok uğraştım. Ana Boss'lar zaten Joker kıvamında, yenilip geri kaçıyor sonra yine karşına çıkıyor falan. Kısır bir işleyiş olmuş.


    Oyunda son eleştireceğim kısım ise Platform mekaniklerinin oldukça artırılmış olması. Ana görevler sürekli platformlar üzerinden ilerleniyor desek yanlış olmaz. Yan görevler de aynı şekilde. Hele Nightsister Merrin kankimiz ile sabahlar olmasın. Paso platform gezinmeleri.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 


    Oyunun müziklerinden bahsedeyim. Genelde klasik olarak Orkestral parçalara yer verilmiş. Oyun-içi hazırlanan parçalar pek ümit vaat etmiyor açıkçası. Ama Barımızda DJ tarafından çalınan parçalar ise gayet iyi. Hatta Türk Prodüktörler tarafından yapılan parçalar bile mevcut.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]  Müzik esintilerinden zaten az çok anlıyorsunuz.STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU] 

    Son olarak oyunu Türkçe oynayacak iseniz kesinlikle el çevirisi bir yama kullanın. Makine çeviriler maalesef vasat durumda. Yapay zeka ile çeviri yapıldıktan sonra test edilmediği için oyun zevkinizi baltalayacaktır.


    May the Force be with you..



    STAR WARS Jedi: Survivor [PC ANA KONU]SoundRoad Gamesyoutube
    Quer apoiar o canal? Mande um Pix de qualquer valor para nós! Chave: gabicardoso397@gmail.com Nos siga nas redes sociais! Instagram: https://www.instagram.com/soundroadyt/ Twitter: https://twitter.com/soundroadyt TikTok: https://www.tiktok.com/@soundroadyt Se inscreva no nosso outro canal: @soundroadyt #jedisurvivor #starwars #games Música da trilha sonora do jogo de ação e aventura desenvolvido pela Respawn Entertainment e publicado pela Electronic Arts em 2023, Star Wars Jedi: Survivor. Link da Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0qczTda-vkiP3MNbtM1beAM04alRsxKN
    https://www.youtube.com/watch?v=Ve5f1yOLvNc




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.