Şimdi Ara

STATIC IP HAKKINDA YARDIM..! (iPad)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mrb;

    İnternet üzerinde bir işte çalışıyorum, işlerimi ipad tablet üzerinden yürütüyorum. Çalıştığımız sisteme girebilmemiz için sisteme tanımlı bir static ip'miz olması gerekiyor. Tabletim sim kartlı ve vodafone data hattı kullanıyorum, müşteri hizmetlerinden static ip mi aldım ve tabletten APN ayarlarımı "internetstatik" yaparak değiştirdim ve nete static IP üzerinden bağlanıyorum..

    Lakin dün vahim bir kaza sonucu tabletin ekranının bir kısmı kırıldı, ekranı değiştirecek ne param var şu an ne de zamanım, aklıma tableti modeme çevirmek, internete tablet üzerinden laptop'la bağlanmak geldi (kişisel erişim noktası) Ama bunu yapıp internete bağlandığımda pc başka bir IP üzerinden bağlanıyor, tabletteki IP ile giremıyorum nete dolayısıyla çalıştığım sisteme. Bunun bir yolu yordamı olmalı.. Yok mu bu konularda master yapmış bir arkadaşımız..

    Sorunumu çözen arkadaşa caanı gönülden istediği yerde (abartmamak şartıyla :D ) yemek ısmarlayacağım (İstanbul içi)
    İstanbul dışından bir yardım gelirse belki ufak bir hediye belki de bir teşekkür, kim bilir :))

    Uzun lafın kısası,
    Durum içler acısı,
    Yardım edin agalar,
    Derdim ekmek parası :))

    Saygılar..







  • arkadaşlar vodafone için sabit ağ geçidi nedir, nerden bulabilirim..
  • AcimasizToroman A kullanıcısına yanıt
    sim kartı laptopa bağlamak çok zor olmasa gerek.
  • Malesef hizli bir cozum yok bu kosullarda. Cunku tableti modem yapip bilgisayari ona baglayarak kullandiginda tablet ag gecidi oluyor ve ayni ip ile ikisi birden calisamaz. O ip adresini de laptopa verip digerini degistireyim dersen; kisacasi o da olmaz. Cunku tabletin belirli bir ip ile baglanmak uzere konfigure edilmis. Vodafone bilgisayarinin mac adresinden tanimlayarak baglantiyi reddeder. Bu durumda tableti ag gecidi olarak yeni den yapilandirmak icin ip networking kursu almis olman da gerekli.

    Yani yanimda olsaydin ben bile yardim edemezdim. static IP oyle kolay tasinabilen bir sey degil.
  • Diger yorum hakkinda yazayim: SIM karti telefona baglayip tethering yapmak veya direkt laptopa takmak da sorunu cozmez. statik ip her cihazin kendine gore ozel olan mac adresine atanir. O yuzden ise yaramaz. Ancak, vodafonu arayip degistirtebilirsen o ayri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.