Şimdi Ara

Statik Elektrik Yuklenmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Iyi aksamlar, bir saat kadar once islemci fanini cikarip temizledim, sonrasinda da islemcinin ustunu temizledim. Tekrar takip bilgisayari actigimda mainboard ekrani geldi bip sesi de geldi ve sonrasinda pc kapandi. Biraz bekletip actigimda bu sefer sifre girme ekranina kadar geldi ama baya agir isliyordu bilgisayat. Arastirdim ve cpu da statik elektrik yuklenmesi (?) Olabilecegini gordum. Bunun icin ne yapabilirim ya da sorun baska birsey mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürtünmeden kaynaklı olabiliyor halı uzerıne parçaları kesinlikle koymaman lazım ayrıca ınsan ustude oluşan elektırıgıde bosaltman lazım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suanda isleri batirdim gibi birsey heralde anakartta bir sorun var.. power tusuna basinca anakarttan bip sesi gelmiyor ve ekraba goruntu gitmiyor. Garip bi sekilfe ayni prize bagli olan modemin isiklari da yanmiyor. Daha sonrasinda kabloyu cektigim halde monitorun isigi hala yaniyodu. Bu sabah modem duzelmis ama pcyi bilmiyorum. Sanirim anakart tamamen gitmis.. islemcinin fanini geri takarken o vidalarin girdigi yer oynamis diye anakartin altindaki tarafi felan actim vs. Psu dan cikan bosta 1-2 kablo da var ama pek te anlamadigim icin biraktim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk seferde işlemci soğutucuyu yerine tam oturtamamış olabilirdin. İşlemci fazla ısındığından koruma amaçlı, işlemci ya bilgisayarı kapatır yada aşırı yavaşlar. Ama şimdi sorun her yerde olabilir. öncelikle statik elektrik için bilgisayarı topraklı bir prizde kullanmanı öneririm. Sonra psudan gelen kabloları kontrol et. özellikle anakartı besleyen 24 pin ve işlemciyi besleyen 4 pin kablonun yerine tam oturduğuna emin ol. Bunun dışında işlemcinin düzgün ve işlemci soğutucunun yerine tam oturduğuna ve işlemci fanının anakarta bağlı olduğuna emin ol. hatta işlemciyi temizlediysen işlemci ile soğutucu arasına termal macun sürmen gerekebilir. çalışırsa sıcaklıkları kontrol et.

    Çalışmazsa anakartı kasadan söküp uzay montaj denilen şekilde masa ve bir kutu üzerinde kasa olmadan sistemi monte edip dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.